Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 3:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oooo... Pychotko!!! to jajniczki jak u piętnastki zadziałały, że tak szybko wychodowałaś pęcherzyk! Wink hihihi
chociaż ja się w sumie nie dziwię, bo w 12dc u mnie już często gęsto owu na większych nawet Wink
co do tego czy pękają, to jest tak jak pisze Tosia - czasem pękają, czasem nie... no ale niby dlaczego miałby u Ciebie nie pęknąć?nie dość, że tylko jeden urósł, to jeszcze bardziej miałabyś mieć pod górkę? nieeee... ja mam nadzieję, że jutro na usg wyjdzie na "pękający" Smile

ach no niech już w końcu coś ruszy i któraś z długodystansówek wyleci do ciążowych pogaduszek!!!!!!!! Evil or Very Mad no Twisted Evil

Dodano po 20 minutach:

no nie... ja piszę - nie dochodzi, a w tym samym czasie Ty Lizelotko napisałaś i jak najbardziej się zapisało... no CO JEST?! grrr Evil or Very Mad

co do Clo - nie wiem gdzie to wyczytałam, ale zdaje się z wiarygodnego źródła Rolling Eyes jak chcesz to mogę o szczegóły gina za tydzień wypytać?

dlaczego tak się dzieje - bo substancja czynna z clo działa na intensywniejszy wzrost pęcherzyka (niby... ja jak miałam 1 bez leków, tak i z clo dalej chodowałam jeden) za to powoduje także, że jego ścianki są twardsze i częściej w przypadku brania tego leku dochodzi do powstawania np.torbieli. Żeby temu zapobiec (bo lekarze o tym podobno wiedzą) przypisuje się takze zastrzyki z hcg, a na II fazę cyklu luteinę, żeby w razie czego powstała torbiel mogła się wchłonąć (duże stężenie prg to ułatwia)

a jak nam napiszesz, że to gin z KLINIKI zlecił Ci branie clo BEZ MONITORINGU i bez chociażby luteiny/dupka, to ja zwątpię już całkiem w tych Waszych warszawskich lekarzy... Evil or Very Mad
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizoletko moj profesor jak przepisywal mi CLO to rowniez mowil, ze to jest tylko na wzrost pecherzykow no i do CLO dal mi wlasnie PREGNYL na pekniecie, bo ponoc po CLO nie chca pekac same. Znaczy ja nie wiem czy tak jest zawsze, ale ponoc przy PCO tak.

Tosiu i Korniczku no mam nadzieje, ze sie nie mylicie i ze zdarze jutro z eMkiem dojechac do Poznania...

Nadziejko trzymaj mocniutko kciukasy Laughing

A w ogole to jestem zalamana, ze tylko jeden wychodowalam Neutral

Pytam sie doktorka w czasie usg czy na pewno tylko jeden, a on na to 'no a po co ci wiecej jak ten jest taki sliczny z komorka jajonosna. Owulacja piekna,sluzu duzo w szyjce macicy,endometrium idealne takze do roboty,bo to najlepszy moment'
Ot mnie pocieszyl...
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Clo dostałam od zwykłego gina, i skierowanie na monitoring też, no i dupka mam brać, ale nic na pękanie nie dostałam...

Dodano po 55 sekundach:

Pychotko, trzymam kciuki, musi się wszystko ładnie udać! Razz

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka28 napisał:
a on na to 'no a po co ci wiecej jak ten jest taki sliczny z komorka jajonosna. Owulacja piekna,sluzu duzo w szyjce macicy,endometrium idealne takze do roboty,bo to najlepszy moment'

no! i tego się trzymaj!!!
jest najlepszy moment, jajeczko siedzi na miejscu (swoją drogą to ciekawe jak on zobaczył "komórkę jajonośną"? wie któraś?), więc teraz tylko kciuki trzymamy, żeby nie zechciało wychodzić dzisiaj Very Happy

Lizelotko, a kiedy będziesz miała usg? bo możesz przecież poprosić o np.Choragon (czy co tam innego gin zaleci) podczas usg - jeśli będzie przed owu!
a przynajmniej dopytaj jak to jest z pękaniem - tylko nie mów, że "na forum czytałaś", bo na bank nie dostaniesz recepty Wink

ja po ostatnim przejściu u gina i po tym co musiałam wysłuchać n.t. tego co mi mówią koleżanki stwierdziłam, że od teraz tylko SIOSTRA będzie mi podpowiadała różne rzeczy Mr. Green
Pychotka28

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 7:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku nie wiem jak widza, ale to nie jest pierwszy lekarz, ktory widzial u mnie komorke jajonosna Smile u mnie na podgladanku widzial tez poprzednim razem i w Poznaniu rowniez wiec chyba cos w tym jest.
I wydaje mi sie, ze wyszlo juz dzisiaj, bo calkowicie przestal mnie bolec jajnik. Nic a nic nie czuje. Zupelnie jak wtedy, kiedy mialam iui. Jak pecherzyk pekl, tak momentalnie bol ustal Crying or Very sad
Jestem cala na NIE Crying or Very sad
Nawet moj eMek powiedzial, ze ma przeczucie, ze na darmo jedziemy Sad

Dodano po 28 minutach:

Niuuuunie moje macie moze Facebooka? Very Happy hehe
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 8:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka28 jeden pęcherzyk wystarczy Wink Jeden ale jaki cudny - cudnisty Wink)) i na pewno szczęśliwy . Nie nastawiaj się na NIE. Masz jechac z ogromnym optymizmem
lizelotka na pękanie zazwyczaj nic się nie dostaje. Lekarze robia monitoring aby zobaczyć czy pęcherzy pęka samoistnie. Dopiero po tym jak stwierdzą,że nie pękają to kolejnym krokiem jest pregnyl itp. Oczywiście co lekarz to inna praktyka . Wielu daję odrazu aby zminimalizować ryzyko niepowodzenia.
Korniczku kidy nasłuchasz sie i naczytasz to w głowie powstaje taki mętlik ,że hooooho;)). Ja tam słuchałam , czytałam i o wszystko pytałam lekarza. Płacę mu za rozwianie moich wątpliwości...miedzy innymi Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
kiedy nasłuchasz sie i naczytasz to w głowie powstaje taki mętlik ,że hooooho

dlatego ja już nic nie czytam, nic nie szukam, w nic nie wnikam... to lekarze mają znaleźć drogę do naszego dziecka, ja już skapitulowałam na tym polu.

Pychotko, ja tam miałam kilka usg już i powiem Ci jedną rzecz: raz mocno czułam ból jajników, a na usg pęcherzyk był jeszcze 24mm i gin orzekł, że pęknie "jutro/pojutrze", innym razem czułam IDENTYCZNY ból jajników - i na usg pęcherzyk był juz pęknięty.
więc nie sugeruj się tym co czujesz, bo to niekoniecznie zawsze jest tak samo!!!
Pychotka28

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dobrze wiec uzbrajam sie w meeega optymizm i smigam po Hanie Smile

O 4:15 wyjazd. Napisze jak bede po podgladanku.

Echhh musi byc dobrze, przeciez nie moge miec caly czas pod gorke Smile
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko ja za Ciebie tez :* czekam na wieści Smile

Kornik napisał:
dlatego ja już nic nie czytam, nic nie szukam, w nic nie wnikam... to lekarze mają znaleźć drogę do naszego dziecka, ja już skapitulowałam na tym polu.

Korniczku :* sama nie wiem z czego bardziej się uśmiałam... czy z tego, ze to lekarz ma znaleźć drogę do dziecka... (patrząc na nasze realia...i konowałów na jakich trafiamy - aż brak słów, żeby pacjent wiedział więcej od lekarza!!! ) czy z tego, że nie grzebiesz i nie szukasz juz ŻADNYCH informacji na temat niepłodności, płodności i różnych takich Wink (trudno mi to sobie wyobrazić Wink) Laughing Laughing Laughing Twisted Evil hihi
no ale jeśli faktycznie zaprzestałaś penetrowania internetu w tym temacie to gratki Smile

Wind no a ja wczoraj przedlużyłam sobie na kolejne 6 msc. i pewnie już później nie przedłuże. ale to się okaże. no fakt że płacic trzeba... ale dla mnie to fascynujące się stało nie kosztuje bajońskich sum... więc stwierdziłam a co mi szkodzi Smile
Kornik

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 8:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja Mad Ty się ze mnie nie śmiej Mad bo zobaczysz co zrobię, jak się spotkamy Twisted Evil Mr. Green Twisted Evil ale dziękuję za gratki - naprawdę nic nie szukam - cała moja aktywność w internecie ogranicza się do tego forum i 28 dni. tzn w "tym" temacie oczywiście Wink

ja też uznałam, że taka kwota jaką chcą za 28 to nic wielkiego i dzieląc ją na 12 m-cy wychodzą małe pieniądze, a frajda całkiem spora - zwłaszcza, kiedy mozna zawrzeć nowe ciekawe znajomości, pogadać z dziewczynami, popodglądać wykresiki, cieszyć się z tymi, którym się udało... no i co 20 głów to nie jedna, prawda? Laughing

Pychotko - absolutnie WSZYSTKO zaciskam dziś za Hanię!!!!!!!!!
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 20 z 40