Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind a to nie za wcześnie na test jeszcze? ;>
temperaturę masz ładną
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A Ty masz termin @ na czwartek???
Bo jesli tak, to mysle, ze tescik zrobilas za szybko i dopoki nie ma @ to wszystko jest mozliwe Smile
A ja czuje sie normalnie Smile
W ogole nie nastawiam sie, ze iui sie udala wiec luzik Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 12:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kornik i pychotko nie za wczesnie.
cykle ost mam co 26dni wiec akurat 26dc jest dzisiaj.
we czwartek bedzie 28.
kornik wiem ze ładna temp i to mi daje malutka nadziejke, ale taka tyci tyci.
a z 2giej strony cos podpowiada ze znowu porazka.
zeby chociaz cien cienia był a tu nic..

wy uwazacie ze za wczesnie zrobiłam?
jak dzisiaj powinnam dostac @...

Pychotka28 napisał:
W ogole nie nastawiam sie, ze iui sie udala wiec luzik Smile

no co Ty.. jak nie iui to co? Sad

Dodano po 1 minutach:

a najlepsze jest to ze nie czuje nic a nic zw z nadchodzacym @.
ani bolu piersi ani brzucha..
wogole dziwny był i jest ten cykl.
poczawszy od krwawien z nosa, oprocz tego przez 3dni czułam sie jakbym miała zachorowac, potem mineło jak reka odjał do i 0 bóli brzusznych i cycatych..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind to,że masz cykle 26dniowe nie oznacza ze teraz tez tak jest. Akurat może owulka się przesunęła itd...spokojnie...temperatura jest sliczna, okresu nie ma więc zawsze nadzieja jest. Na test może byc za wcześnie. Policz swoje dni "wyższe" . Jest ich chyba 11 prawda? No chyba,że źle spojrzałam. Kochana w 11 dniu fazy lutealnej teścik nie pokażę Ci dwóch kresek nawet jeśli dzidzia jest Wink)

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 12:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
cykle ost mam co 26dni wiec akurat 26dc jest dzisiaj (...) jak dzisiaj powinnam dostac @...

a jak Ty prowadząc obserwacje dochodzisz do takich wniosków, że dziś powinnaś dostać @? Shocked
z mojego liczenia na palcach (może niezbyt dokładnego, ale jednak) wychodzi, że masz dziś 11dfl - a to za wcześnie na @. i za wcześnie na test.
to, że "zazwyczaj @ przychodzi co 26 dni" jest twierdzenie TYLKO osoby, która absolutnie nic o własnym ciele nie wie - jesli masz wykres to nie patrzysz na długość cyklu, tylko na długość lutealnej Razz
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 12:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu 12dni jest dzisiaj.

tosia81 napisał:
Kochana w 11 dniu fazy lutealnej teścik nie pokażę Ci dwóch kresek nawet jeśli dzidzia jest

to kiedy pokaze? pamietam ze pisałas ze w 12dfl powinno juz cos widac..
czyzbym znow zgłupiała?

tosiu ale ja nie nastawiam sie juz na 2krechy.
sadze ze pojawi sie @ za 2dni.

Dodano po 1 minutach:

Kornik no powiedz mi ze źle licze długosc cykli.
ost okres był 22.07.
a dzisiaj jest 16.08.
to ile wg Ciebie jest dni? Rolling Eyes

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mówię, że źle liczysz długość cykli, tylko że prowadząc wykres nie patrzysz na ich długość jako taką i nie sugerujesz się tym, że "zawsze masz okres co 26 dni" tylko i wyłącznie patrzysz na skok temperatury+śluz i na tej podstawie oznaczasz początek lutealnej - a co za tym idzie termin kolejnej miesiączki Razz
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok kornik. rozumiem.
do tej pory zawsze zakładałam sobie kiedy powinna wypasc @ i zawsze w tym przedziale sie pojawiała.
w takim razie ile powinna trwac faza lutealna? 16dni? przeciez wtedy przekrocze 30dniowy cykl... Rolling Eyes
a test wykryje ciaze w ktorym dniu fl?
chyba w 12 tak?

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
test wykryje ciaze w ktorym dniu fl?

zależy od ciąży i zależy od testu.
jeśli to ten z czułością 10 to moze i w 12 wykryje - nie wiem. u mnie nie wykrył jeszcze zaden Razz

fl prawidłowo trwa 12/14 dni
zdarza się, że się przeciągnie np. do 16 - ale to raczej rzadkość.
a długość cyklu tak narawdę zależy od tego kiedy dochodzi do owulacji, a nie od tego ile trwały poprzednie.
w tym cyklu owu Ci się przesunęła, dlatego cykl też będzie dłuższy o te kilka dni. i nie jest to jakaś anomalia.

choć życzę zeby był dłuższy przynajmniej o 250 Wink
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sie 16, 2011 1:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie długość fazy lutealnej jest różna . Powinna mieć minimum 10 dni, więc okres w 11 dfl może przyjść. TAk bywało u mnie. Dla nas w tej chwili ważne jest aby zrobić w odpowiednim dniu test. Wind u mnie teścik o czułości 25 pokazał dwie kreski w 12 dniu fl. Oczywiście te dwie kreski to chyba była moja wyobraźnia Wink to nawet nie był cień cienia Wink). 13 dnia za to już były widoczne piękne dwie krechy i z każdym dniem wyraźniejsze. 12 dzień fl to takie minimum przy czym praktycznie u większości testy jeszcze nie wychodzą .Wszystko zależy od owulacji. Dlatego u niektórych wychodzą testy w 12 dniu a u innych dopiero w 14-16dniu fl

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 23 z 40