Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 2:16 pm Temat postu: |
|
|
ok rozumiem
ja nigdzie nie moge znalezc tych o czulosci 10.
poki co testuje 25tkami
kurde jak owu mi sie przesuneła to moze w nieodpowiednim dniu sie staralismy
chociaz jesli skok był w 15 lub 16dc to owulka powinna byc wczesniej co nie?
bo po skoku zazwyczaj marne szanse sa na poczecie prawda?
Dodano po 1 minutach:
Kornik napisał: | patrzysz na skok temperatury+śluz i na tej podstawie oznaczasz początek lutealnej - a co za tym idzie termin kolejnej miesiączki |
a jak na takiej podstawie mam wywnioskowac kiedy dostane @?
skoro nie wiem ile bedzie trwała faza l.?
Dodano po 34 minutach:
ejjjjj no, znow zjadło mi posty _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 10:04 am Temat postu: |
|
|
kurrrrrrrrrrrrrrr....
czy ja sie doczekam dodanych postow??
WRRRRRRRRR
dziewczyny oświećcie mnie - jestem modem a ślepa jak kura.
gdzie jest ten podgląd tematu? szukam i szukam i ślepak nie widzi.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 6:52 pm Temat postu: obawy |
|
|
Dziewczynki mam pytanko. Dostałam od lekarza MYCOSYST bo mam upławy, ale nie biorę go gdyż czekamy na wyniki cytologii, a poza tym dalej staram się o dzidzie. Ostatnio 2 dni temu zaczęła mnie piec pochwa. I pytanko czy infekcja się pogłębiła czy no może zapalenie pochwy w ciąży już?! No i tak mi się wydaje, że jak lekarz powiedział, że to już stan przewlekły to najpierw się wyleczyć a później wrócić do starań. Przy leku każą stosować skuteczną antykoncepcje, a wiec gdybym podczas leczenia zaszła w ciążę to by zaszkodziło dziecku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Adzia niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie
Wind podgląd tematu będzie wtedy jak klikniesz pod tematem "odpowiedz" i wtedy pod białym okienkiem wyświetli Ci sie cała konwersacja od tych ostatnich postów do tych najwcześniejszych
no a teraz pisz jak tam??? jaka dziś tempka??? to co opisywałaś brzmi fantastycznie brak okresu w spodziewanym dniu, tempka wysoko
no ciekawa jestem aktualnych wieści
testy bardziej czułe mozna kupić na allegro za 1 zł ja kupiłan naraz 20 szt w marcu... i już nie mam żadnego!!! nie polecam !!! _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 9:44 am Temat postu: |
|
|
Wind, termin @ wyznaczasz sobie na podstawie wcześniejszych obserwacji długości lutealnej - np. jeśli w poprzednich cyklach miałaś je 13-15 dniowe, to i w tym cyklu zakładasz, że nie będzie krótsza niż 13 dni i prawdopodobnie nie dłuższa niż 15 (choć oczywiście różne rzeczy się dzieją i w tym cyklu może zmienić swoją długość) - im więcej wykresów z obserwacjami tym bardziej dokładną "regułę" własnych cykli będziesz mogła zaobserwować
co do podglądu to już Nadziejka Ci napisała
Adzia, ja brałam (dalej biorę zapobiegawczo) mycosyst - on jest na grzybicę konkretnie i lekarz dobrze mówi - najpierw się wylecz, a dopiero potem wróćcie do starań!
nie piszesz w którym dniu cyklu jesteś - czy przed owu, czy po... ale skoro lekarz Ci go przypisał (w ciąży nie wolno go brać) to pewnie stwierdził, że w ciąży nie jesteś...
pieczenie jest skutkiem rozwijającej się infekcji - a ona jak każda: im szybciej wykryta, tym szybciej wyleczona...
ja zmagalam się z tym cholerstwem calutki rok: prawie miesiąc w miesiąc musiałam brać leki, bo ciągle nawracało... a teraz dostałam od ginka Mycosyst właśnie i biorę po 1 tabletce w 1dc (oczywiście po wyleczeniu ostatniej infekcji "normalną" kuracją) a do tego kupiłam żel Durexa nawilżający, który stosujemy prawie zawsze przed przytulankami i już piąty miesiąc cieszę się, że nic a nic TAM nie dolega
Dodano po 40 minutach:
Pychotko, mam do Ciebie prośbę: napisz COŚ, bo jak Ty piszesz, to się odtyka forum _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
Ostatnio zmieniony przez Kornik dnia Pią Sie 19, 2011 7:57 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 10:52 pm Temat postu: |
|
|
Wind dziś czwartek - jak tam ??????
Dodano po 6 minutach:
Korniczku - mówisz masz
Bo ja czarodziejka jestem i jak mnie nie ma, to nie ma pisania hehehe
Nadziejko witaj z powrotem
Jak bylo na urlopie???
Wind trzymam nadal kciuki mocniutko...
Łobuzie żyjesz ??? Jak Adasko ??? _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 8:35 am Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny wkoncu doszły odpowiedzi. juz nie wyttrzymam z tymi błedami.
Pychotko i Nadziejo: @ nadal nie ma a temp 37,2. dzisiaj mam 29dc
najgorsze to ze 2 testy juz robiłam i nie ma ani cienia 2giej kreseczki
zaczynam sie martwic nie ze to ciaza ale ze cos złego sie dzieje..
jutro bede miała 30dniowy cykl
nigdy w zyciu tak długiego nie miałam
zaraz powiecie idz na bete , ale ja czuje ze nie mam po co isc.
zrobilam test przed @, okazało sie ze brak ciazy, zrobiłam w dniu @- rowniez brak.
wiec jakby cos sie dzialo to chyba by pokazało co?
aa no juz widze gdzie to jest. dzieki Nadziejo ale ja durna. wczesniej patrzyłam tak jak pisałas i widzialam tylko ost swoj post bo gapiłam sie na sam doł a te naajswiezsze sa na samej gorze.. hehe
pychotko a jak TY sie czujesz??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 9:26 am Temat postu: |
|
|
Wind, ja to myślę, że Tobie może przez stres się wszystko przesunęło. Do tej pory robiłaś sobie tylko obsrwacje, więc się niczym nie stresowałaś, a teraz jest całkiem inaczej i być może organizm tak zareagował. Przecież wiadomo nie od dziś, ze stres często jest odpowiedzialny za tzw " spóźnianie się okresu". A czy spóźnia się z powodu dzidzi to osobna rzecz i całkiem możliwa
Ja Cię na betę nie będę wysyłać ale za jakieś dwa dni możesz znów zrobić test, może pokaże coś innego
Pychotko ile Tobie dni zostało do testownia? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 10:48 am Temat postu: |
|
|
lizelotko ale wiesz ile ja razy sie stresowałam?
i nigdy zadnych przesuniec nie było. no moze z 1 dzien.
no nic.
ja tam na ciaze sie nie nastawiam
bo te głupie test by ją wykazały.
zapewne w łikend zawita spozniona @, chociaz wcale na nia nie czekam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Wind ja sie czuje normalnie. Nawet gdybym byla w ciazy to jest to za szybko na jakiekolwiek objawy.
Lizoletko 26 sierpnia mam testowac, ale nie zrobie tego
W tym cyklu jestem caaaaaala na NIE wiec szkoda marnowac testu. Poza tym jezeli okaze sie ze sie myle, to na pewno dowiem sie predzej czy pozniej. Testu robila nie bede. Zawsze jak testuje to widze ta jedna obrzydliwa kreche, wiec tym razem nie mam ochoty jej ogladac. Dlatego zaczekam sobie spokojnie do @ _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|