FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 9:56 am Temat postu: |
|
|
lizelotka napisał: | chyba gdzieś skok był, ale nie wiem gdzie bo nie mierzyłam regularnie, w każdym razie zmierzyłam sobie jakieś dwa dni temu i wczoraj i dziś i mam 37,1 - 37,2. |
fakt, może być od gardła, ale może też być skokiem - zmierz sobie w poniedziałek/wtorek jeszcze - jak będzie wysoko, tzn że faktycznie jesteś po skoku, a to z kolei znaczy, że @ już niedługo dojdzie - w najgorszym wypadku za tydzień
dalej - jeśli skok był teraz na dniach, to nie możesz wiedzieć, czy cykl był bezowulacyjny, bo dawno już robiłaś usg - a wtedy JESZCZE pęcherzyka dominującego nie było.
no i ostatnie - skoro skok będzie skokiem (temp.się utrzyma) to nie musisz iść po prg na wywołanie
Pychotko, ja pomimo wszystko trzymam kciuki
Nadziejko, zatem: babie przed okresem nie dogodzisz! masz rację, coś w tym jest
nadzieja83 napisał: | 10 str tego forum minie jak z bicza strzelił!!! Nie wiem czy do @ dotrwam a już bedzie koniec. No a nawet jesli nie to do następnej owulki to już na bank nie. więc nie słodź mi tu laska, tak łatwo mnie nie zbałamucisz | w takim razie ja milknę tymczasem, bo u mnie i tak nic się nie dzieje - a jak przestanę smarować takie długaśne posty, to dłużej potrwa ta część i doczekamy Twoich II HA! _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja83 napisał: | myślę sobie, że tym razem jednak powinnas dac organizmowi czas na naturalne przyjście @ a potem do dzieła!!! |
Nadziejko, chyba tak właśnie zrobię, choć już mi się tak dłuży ten cykl. No masakra!
Kornik napisał: | fakt, może być od gardła, ale może też być skokiem - zmierz sobie w poniedziałek/wtorek jeszcze - jak będzie wysoko, tzn że faktycznie jesteś po skoku, a to z kolei znaczy, że @ już niedługo dojdzie - w najgorszym wypadku za tydzień |
Kornik, to byłby prawie 60 dniowy cykl, gdyby @ przyszła za tydzień
Teraz wypada dziś 49 dc.
Dodano po 14 minutach:
W ogóle to fatalnie się czuję, mam katar, boli mnie gardło, chyba się przeziębiłam _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 9:05 am Temat postu: |
|
|
Witajcie laseczki
Możecie już przestać trzymać kciukasy
Dostałam @ i wcale zbytnio się tym nie przejelam. Wiedzialam ze nic z tego nie wyjdzie w tym cyklu. Jednak to jest dobre, nastawic sie na NIE i przynajmniej nie jest az tak strasznie przykro, ze sie rozczarowalismy:)
Tak wiec dzis mam 1 dc. i znow od 3 dc Lametta, 10 dc usg no a pozniej iui - mam nadzieje...
Milego dzionka _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Pychotko, przykro mi bardzo, mimo, że jak piszesz, nieźle zniosłaś przyjście @.
I cieszę się, że się pozytywnie nastrajasz na nowy cykl . Myślę, że nie warto przerywać trzymania kciuków, bo przecież chcemy, żebyś wyhodowała ładne jajeczka, a potem, żeby żołnierzyki Twojego M ładnie dotarły do celu, więc też wypadałoby im pokibicować, no a później, żeby Ci się fasolinka zagnieździła, to też trzeba trzymać te kciuki
Kurczę dziewczyny, ja chyba powiem w pracy, że absolutnie nie mogę odpowiadać na maile, ponieważ jestem całkowicie absolutnie zajęta trzymaniem kciuków za nas wszystkie!!!! _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczynki!
Zaglądam tu do Was czasem, ale niestety rzadko. Widzę, że u Was bez zmian - niestety Ja ciągle trzymam kciuki, oby los jak najszybciej przyniósł Wam niespodzianki. Wiecie, jakie.
U nas ok. Miałam problemy ze zdrowiem, byłam na antybiotykach (ostre zapalenie piersi z ropniakiem), ale już wszystko wraca do normy. Dzidzia zdrowa i często uśmiechnięta. W nocy ładnie śpi, w dzień chce poznawać świat. Już jesteśmy po chrzcinach - ufff...
Ściskam Was wszystkie, laseczki kochane i całuję!!
Wasz wierny kibic - Łobuz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 1:48 pm Temat postu: |
|
|
łobuz TY moze byc pochwaliła sie swoim kawalerem co?
b.rzadko dodajesz foty Adasia.. a mnie az skreca z ciekawosci jak wyglada 2miesieczny bobas
Pychotko - bedzie dobrze chyba powinnam brac z Ciebie przykład
optymistka pełna parą.
Dodano po 1 minutach:
upsssssssssssss fotka dodana
pardon...
sliczny przystojniaczek!!
zazdroszcze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Nasz kawaler w dziale "Dziecko" w temacie "Pogaduchy o maluchach" _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dzaga341
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli wraz z mężem staramy się o maleństwo i to 3 miesiące a tu nic i już zaczynam sie niepokoić ze może być coś nie tak i czy to może być ze któreś z nas może być niepołodne ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 11:22 pm Temat postu: |
|
|
dzaga341 powiem to co kazdy mi mowi:
3mce to bardzo krotki staż i nie ma co martwic sie na zapas.
zajscie w ciaze to nie hop siup, jakby sie mogło wydawac.
to czy jestescie niepłodni sa w stanie stwierdzic tylko odp badania.
jesli bardzo martwisz sie to mozesz wysłac męża na badanie nasienia a dopiero potem zaczac badac sama siebie.
decyzja nalezy do Was.
moze dajcie sobie czas do roku czasu?
ponoc kazda zdrowa para ma własnie 12mcy na zajscie w ciaze, jesli po tym czasie nadal nic to wowczas podejmuje sie odp kroki aby wyjasnic przyczyne.
ps- cykle masz regularne? stosowałas tabletki anty? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 8:06 am Temat postu: |
|
|
3 miesiące to nic . Normalna zdrowa para ma rok na zajście w ciąże. W zdrowym organizmie zdarzają się "puste" cykle. Mężczyzna może mieć w danym momencie kiepskie nasionka albo przesunie się owulacja i nie traficie w dobry moment. Dlatego lekarze dają rok na zajście w ciąże . Podczas regularnego współżycia w ciągu 12 miesięcy powinno się trafić dzieciątko . Oczywiście wszystko też zależy od tego ile macie lat. Jeśli troszkę latek już macie to nie ma na co czekać i zacząć choć podstawowe badanka. W pierwszej kolejności polecam wizytę u ginekologa . Zrobi kontrolne usg macicy i jajników . Ocxzywiście niezbędny jest monitoring w celu stwierdzenia czy owulacja występuję. To na sam początek _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|