Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 11:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
ja to inna bajka

Wind, za to akurat, to Ci się bura należy Evil or Very Mad
Kobietko, zastanawiasz się czy jest wszystko dobrze - ok, chcesz iść do gina - ok, ale nie trać tak na starcie całego optymizmu! Exclamation
nadzieja83 napisał:
wiesz ja nie chce Ci robic nadziei... ale opowiadałam Ci o moich znajomych. ona ma ten sam problem co i Ty... i w tak długim cyklu zaszła w ciążę !!! owulacja spóźniła jej się o 3 tyg!!! może jesli masz taką mozliwośc to pójdź na USG i sprawdz co w trawie piszczy

Nadziejko, nie pójdę na usg, bo mi szkoda kasy. Zrobię jutro rano test, tak na wszeeelki wypadek, ba mamy wesele wieczorem i gdyby jakimś cudownym cudem była dzidzia to nie będę mogła pić alkoholu. Tylko dlatego go zrobię, choć nie wierzę ani trochę, że akurat teraz mogło się udać. Mało się przytulaliśmy po tym usg, na którym gin stwierdził brak owu, więc nawet jakby się jakieś jajo wyhodowało później, to marne szanse.... Nie nastawiałm sięw ogóle w tym cyklu, więc nie rozczaruje mnie jedna krecha, tylko zła będę że @ znów tak długo każe na siebie czekać Evil or Very Mad
Cytat:
i w ten sposób wytrzymujesz i "trzymasz się" dzielnie! i właśnie o to chodzi

Korniczku, dokładnie tak jest! Postanowiłam, że nie mogę pozwolić, aby za każdym razem rozpacz nade mną panowała. I na razie to akurat idzie po mojej myśli Laughing

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 11:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko ale ja taka jestem.
z gory zakładam ze jest cos zle i juz.. Sad
dobra wstrzymuje sie z czarnowidztwem do czasu usg Smile

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 4:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ach, te nasze kobiece charaktery! Wiecie, ostatnio zdałam sobie sprawę, że my, kobiety bardzo często powtarzamy: taka już jestem, tak już mam Laughing

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
taka już jestem, tak już mam

no bo tak jest Razz

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 9:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka28 napisał:
Halo !!! Jest tu ktos ?!

nadzieja83 napisał:
Nie no laski przeginacie!!!!

babie nie dogodzisz Rolling Eyes Twisted Evil

nadzieja83 napisał:
nie wiedze powodu narazie abym musiała Cie sprowadzac do pionu ale jesli bedzie trzeba to na własną prosbę masz to u mnie jak w banku
w takim razie potwierdzam świadomie i dobrowolnie, że możesz sobie po mnie pojechać, jak zeświruję za kilka dni i zasypię Was jakimiś pesymizmami czy co tam mi do głowy przyjdzie Twisted Evil

nadzieja83 napisał:
Lizelotko jejku ja to byłam juz pewna, że @ przyszła u Ciebie.
wiesz ja nie chce Ci robic nadziei... ale opowiadałam Ci o moich znajomych. ona ma ten sam problem co i Ty... i w tak długim cyklu zaszła w ciążę
ja tam nie jestem zwolenniczką testów, więc jeśli w międzyczasie nie było skoku, to ja nie czekam na ten Twój sikanieć Sad
ale
apropo tego co napisała Nadziejka - moja kumpelka ma PCOS, gin na wizycie jesienią powiedział jej, żeby zaczęła się leczyć i żeby jak najszybciej się postarali o dzidzię - jeśli chce mieć ją kiedykolwiek, bo ona miewala @ nawet 2-3 razy do roku... No ale że kolezance wygodniej bez dziecka i nie czuła jakiegos instynktu wielkiego, to się nie przejęła za bardzo ginem i jego gadaniem. i jak jej się @ zaczął w grudniu (koło 20go) tak trwa do dziś dnia, lekarz określa ciążę na 30tc, a ja się śmieję, że chodzi jak słoń, a nie jak kobieta, bo termin ma w okolicy końca października Mr. Green
więc i u Ciebie Lizelotko WSZYSTKO jeszcze być może Very Happy

nadzieja83 napisał:
ahhh i tak sobie przypominam jak jeszcze całkiem niedawno myślałam, że w częsci ósmej zafasolkuję... a tu częśc ósma dobiega powoli końca a ja bez brzuszka
a gdzie Ty widzisz koniec cz.8? jeszcze calutkie 10 stron chyba zostało? Mad wiesz ile może się zdażyć w przeciągu dziesięciu stron:?:

wind_of_hope napisał:
tfuuuuuu do grudnia to ja juz bede w dwupaku

NO! i tego się trzymamy, tak? Smile

Dodano po 1 minutach:

lizelotka napisał:
Postanowiłam, że nie mogę pozwolić, aby za każdym razem rozpacz nade mną panowała. I na razie to akurat idzie po mojej myśli

kurcze... ja też tak mam Shocked
długo zeszło zanim zdałam sobie z tego sprawę Laughing Wink

Dodano po 3 minutach:

lizelotka napisał:
ostatnio zdałam sobie sprawę, że my, kobiety bardzo często powtarzamy: taka już jestem, tak już mam

ha ha ha
a to nieprawda Razz
w tym sensie, że stwierdzenie typu "tak już mam" jest nieprawdziwe, bo taki zwrot świadczy tylko o lenistwie, o niczym więcej Razz
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 9:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj dziewczyny...pesymistki moje Wink. Ja też podchodziłam do tego z wielką rezygnacją i niedowierzaniem . Teraz kiedy mamy w planie ( za 2-3 lata) kolejne maleństwo to myślicie ,że jakie mam podejście? Ale wiem,że zdarzają się cuda i wszystko jest możliwe;). Teraz TO WIEM. Każda z WAs będzie mamą w to nie wątpcie.

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ech, zrobiłam dziś ten test Korniczku, a co do temperatury, to chyba gdzieś skok był, ale nie wiem gdzie bo nie mierzyłam regularnie, w każdym razie zmierzyłam sobie jakieś dwa dni temu i wczoraj i dziś i mam 37,1 - 37,2. Ale to może być od tego, ze wczoraj gardło mnie zaczęło boleć.
Tak więc test wyszedł jedna krecha, ale prosze mnie nie pocieszać, bo się w ogóle tym nie zmartwiłam. Tym razem wiedziałam, że tak będzie.
Ale ta @!!, kiedu u licha zamierza przyjść?!
Dziewczyny, jak myślicie iść po lutkę do gina, jak do poniedziałku nie dostanę @ ? Już sama nie wiem, czy lepiej poczekać i pozwolić jej przyjść naturalnie, czy wspomagać lekami....

tosia81 napisał:
Każda z WAs będzie mamą w to nie wątpcie.

Tosiu, szkoda tylko, że nie wiemy jak długo przyjdzie nam czekać! Sad

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 10:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do ciezkiej anielki chyba te testy trzeba kopnac na marsa, moze w drodze powrotnej nabiora odpowiednich kreseczek!
lizelotko przeczucia sie nie myliły..
ehhh
strasznie mi przykro. nie chcesz - to nie bede pocieszała.

pychotko a Ty zyjesz? jak Twoj test? Rolling Eyes

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, to był cykl zmonitowany, i lekarz stwierdził brak pęcherzyka dominującego, więc jak bym mogła nastawiać się, że się uda?
Test zrobiłam, bo jutro jadę na wesele, więc chciałam mieć 200 % pewności co do alkoholu, no i mam Sad

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik napisał:

Pychotka28 napisał:
Halo !!! Jest tu ktos ?!

nadzieja83 napisał:
Nie no laski przeginacie!!!!

babie nie dogodzisz

Kornik ubawiłam sie dzięki Tobie po pachy Smile hihih no fakt ciężko nam dogodzić Wink ale pamietaj , ze obydiwe jestesmy przed @ więc prawidłowym stwierdzeniem było by:

"babie przed okresem nie dogodzisz" Mr. Green Twisted Evil

Lizelotko Twoje obserwacje sa słuszne niestety. tez bardzo czesto łapie się na tym, że mowię "bo ja już tak mam..." no a jeszcze bardziej dobijający jest tekst Korniczka, ze jest to zwykłe lenistwo Sad i niestety fakt że ma racje Sad

bardzo mi przykro , ze test wyszedł jaki wyszedł. ja wiem, że nie nastawiałaś się na nic innego ale jednak zawsze nadzieja jest , że los może zrobił niespodziankę?
Ja niestety nie umiem Ci doradzić co tu zrobić aby przyśpieszyć wrednego małpiszona Sad myślę sobie, że tym razem jednak powinnas dac organizmowi czas na naturalne przyjście @ a potem do dzieła!!! właczyć CLO coś na pęknięcie i będzie gitarra Smile

Korniczku 10 str tego forum minie jak z bicza strzelił!!! Nie wiem czy do @ dotrwam a już bedzie koniec. No a nawet jesli nie to do następnej owulki to już na bank nie. więc nie słodź mi tu laska, tak łatwo mnie nie zbałamucisz Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 29 z 40