FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 11:22 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | ja to inna bajka |
Wind, za to akurat, to Ci się bura należy
Kobietko, zastanawiasz się czy jest wszystko dobrze - ok, chcesz iść do gina - ok, ale nie trać tak na starcie całego optymizmu!
nadzieja83 napisał: | wiesz ja nie chce Ci robic nadziei... ale opowiadałam Ci o moich znajomych. ona ma ten sam problem co i Ty... i w tak długim cyklu zaszła w ciążę !!! owulacja spóźniła jej się o 3 tyg!!! może jesli masz taką mozliwośc to pójdź na USG i sprawdz co w trawie piszczy |
Nadziejko, nie pójdę na usg, bo mi szkoda kasy. Zrobię jutro rano test, tak na wszeeelki wypadek, ba mamy wesele wieczorem i gdyby jakimś cudownym cudem była dzidzia to nie będę mogła pić alkoholu. Tylko dlatego go zrobię, choć nie wierzę ani trochę, że akurat teraz mogło się udać. Mało się przytulaliśmy po tym usg, na którym gin stwierdził brak owu, więc nawet jakby się jakieś jajo wyhodowało później, to marne szanse.... Nie nastawiałm sięw ogóle w tym cyklu, więc nie rozczaruje mnie jedna krecha, tylko zła będę że @ znów tak długo każe na siebie czekać
Cytat: | i w ten sposób wytrzymujesz i "trzymasz się" dzielnie! i właśnie o to chodzi |
Korniczku, dokładnie tak jest! Postanowiłam, że nie mogę pozwolić, aby za każdym razem rozpacz nade mną panowała. I na razie to akurat idzie po mojej myśli _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 11:28 am Temat postu: |
|
|
lizelotko ale ja taka jestem.
z gory zakładam ze jest cos zle i juz..
dobra wstrzymuje sie z czarnowidztwem do czasu usg _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Ach, te nasze kobiece charaktery! Wiecie, ostatnio zdałam sobie sprawę, że my, kobiety bardzo często powtarzamy: taka już jestem, tak już mam _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 6:48 pm Temat postu: |
|
|
lizelotka napisał: | taka już jestem, tak już mam |
no bo tak jest _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Pychotka28 napisał: | Halo !!! Jest tu ktos ?! |
nadzieja83 napisał: | Nie no laski przeginacie!!!! |
babie nie dogodzisz
nadzieja83 napisał: | nie wiedze powodu narazie abym musiała Cie sprowadzac do pionu ale jesli bedzie trzeba to na własną prosbę masz to u mnie jak w banku | w takim razie potwierdzam świadomie i dobrowolnie, że możesz sobie po mnie pojechać, jak zeświruję za kilka dni i zasypię Was jakimiś pesymizmami czy co tam mi do głowy przyjdzie
nadzieja83 napisał: | Lizelotko jejku ja to byłam juz pewna, że @ przyszła u Ciebie.
wiesz ja nie chce Ci robic nadziei... ale opowiadałam Ci o moich znajomych. ona ma ten sam problem co i Ty... i w tak długim cyklu zaszła w ciążę | ja tam nie jestem zwolenniczką testów, więc jeśli w międzyczasie nie było skoku, to ja nie czekam na ten Twój sikanieć
ale
apropo tego co napisała Nadziejka - moja kumpelka ma PCOS, gin na wizycie jesienią powiedział jej, żeby zaczęła się leczyć i żeby jak najszybciej się postarali o dzidzię - jeśli chce mieć ją kiedykolwiek, bo ona miewala @ nawet 2-3 razy do roku... No ale że kolezance wygodniej bez dziecka i nie czuła jakiegos instynktu wielkiego, to się nie przejęła za bardzo ginem i jego gadaniem. i jak jej się @ zaczął w grudniu (koło 20go) tak trwa do dziś dnia, lekarz określa ciążę na 30tc, a ja się śmieję, że chodzi jak słoń, a nie jak kobieta, bo termin ma w okolicy końca października
więc i u Ciebie Lizelotko WSZYSTKO jeszcze być może
nadzieja83 napisał: | ahhh i tak sobie przypominam jak jeszcze całkiem niedawno myślałam, że w częsci ósmej zafasolkuję... a tu częśc ósma dobiega powoli końca a ja bez brzuszka | a gdzie Ty widzisz koniec cz.8? jeszcze calutkie 10 stron chyba zostało? wiesz ile może się zdażyć w przeciągu dziesięciu stron:?:
wind_of_hope napisał: | tfuuuuuu do grudnia to ja juz bede w dwupaku |
NO! i tego się trzymamy, tak?
Dodano po 1 minutach:
lizelotka napisał: | Postanowiłam, że nie mogę pozwolić, aby za każdym razem rozpacz nade mną panowała. I na razie to akurat idzie po mojej myśli |
kurcze... ja też tak mam
długo zeszło zanim zdałam sobie z tego sprawę
Dodano po 3 minutach:
lizelotka napisał: | ostatnio zdałam sobie sprawę, że my, kobiety bardzo często powtarzamy: taka już jestem, tak już mam |
ha ha ha
a to nieprawda
w tym sensie, że stwierdzenie typu "tak już mam" jest nieprawdziwe, bo taki zwrot świadczy tylko o lenistwie, o niczym więcej _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 9:06 pm Temat postu: |
|
|
oj dziewczyny...pesymistki moje . Ja też podchodziłam do tego z wielką rezygnacją i niedowierzaniem . Teraz kiedy mamy w planie ( za 2-3 lata) kolejne maleństwo to myślicie ,że jakie mam podejście? Ale wiem,że zdarzają się cuda i wszystko jest możliwe;). Teraz TO WIEM. Każda z WAs będzie mamą w to nie wątpcie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Ech, zrobiłam dziś ten test Korniczku, a co do temperatury, to chyba gdzieś skok był, ale nie wiem gdzie bo nie mierzyłam regularnie, w każdym razie zmierzyłam sobie jakieś dwa dni temu i wczoraj i dziś i mam 37,1 - 37,2. Ale to może być od tego, ze wczoraj gardło mnie zaczęło boleć.
Tak więc test wyszedł jedna krecha, ale prosze mnie nie pocieszać, bo się w ogóle tym nie zmartwiłam. Tym razem wiedziałam, że tak będzie.
Ale ta @!!, kiedu u licha zamierza przyjść?!
Dziewczyny, jak myślicie iść po lutkę do gina, jak do poniedziałku nie dostanę @ ? Już sama nie wiem, czy lepiej poczekać i pozwolić jej przyjść naturalnie, czy wspomagać lekami....
tosia81 napisał: | Każda z WAs będzie mamą w to nie wątpcie. |
Tosiu, szkoda tylko, że nie wiemy jak długo przyjdzie nam czekać! _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 10:21 pm Temat postu: |
|
|
do ciezkiej anielki chyba te testy trzeba kopnac na marsa, moze w drodze powrotnej nabiora odpowiednich kreseczek!
lizelotko przeczucia sie nie myliły..
ehhh
strasznie mi przykro. nie chcesz - to nie bede pocieszała.
pychotko a Ty zyjesz? jak Twoj test? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 10:48 pm Temat postu: |
|
|
Wind, to był cykl zmonitowany, i lekarz stwierdził brak pęcherzyka dominującego, więc jak bym mogła nastawiać się, że się uda?
Test zrobiłam, bo jutro jadę na wesele, więc chciałam mieć 200 % pewności co do alkoholu, no i mam _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 12:04 am Temat postu: |
|
|
Kornik napisał: |
Pychotka28 napisał:
Halo !!! Jest tu ktos ?!
nadzieja83 napisał:
Nie no laski przeginacie!!!!
babie nie dogodzisz
|
Kornik ubawiłam sie dzięki Tobie po pachy hihih no fakt ciężko nam dogodzić ale pamietaj , ze obydiwe jestesmy przed @ więc prawidłowym stwierdzeniem było by:
"babie przed okresem nie dogodzisz"
Lizelotko Twoje obserwacje sa słuszne niestety. tez bardzo czesto łapie się na tym, że mowię "bo ja już tak mam..." no a jeszcze bardziej dobijający jest tekst Korniczka, ze jest to zwykłe lenistwo i niestety fakt że ma racje
bardzo mi przykro , ze test wyszedł jaki wyszedł. ja wiem, że nie nastawiałaś się na nic innego ale jednak zawsze nadzieja jest , że los może zrobił niespodziankę?
Ja niestety nie umiem Ci doradzić co tu zrobić aby przyśpieszyć wrednego małpiszona myślę sobie, że tym razem jednak powinnas dac organizmowi czas na naturalne przyjście @ a potem do dzieła!!! właczyć CLO coś na pęknięcie i będzie gitarra
Korniczku 10 str tego forum minie jak z bicza strzelił!!! Nie wiem czy do @ dotrwam a już bedzie koniec. No a nawet jesli nie to do następnej owulki to już na bank nie. więc nie słodź mi tu laska, tak łatwo mnie nie zbałamucisz _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|