FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 11:28 am Temat postu: |
|
|
o to nie wiedziałam ze o tym słyszałyscie..
kornik sama jestes przykładem ze to własnie pic na wode..
tyle lat sie staracie i zazywasz ff i nadal nic..
hmm
to ja nie wiem.
moze to tak dla reklamy napisane zostało?
w sumie jest jedna laska ode mnie z miasta, ciekawe czy to naprawde jej pomogło zaciazyc..
nadziejo ja juz pisałam w sprawie tych błedow. narazie cisza. Admini milcza.
dam znac jak sie dowiem ocb.
nadzieja83 napisał: | Wind zadziałaj tam na górze niech zrobią wreszcie porządek no i niech dadzą więcej emotikonek Smile tyle co na pewnym komunikatorze |
to jest mozliwe tylko przy zmianie wersji forum.
w tej obecnej nie ma szansy zeby dodac nowe emotki.
a ponoc informatycy pracuja nad nowym wygladem forum, tylko ze to strasznie dlugo trwa..moze jak wreszcie sie uda to i bedzie lepszy wyglad i lepsze funkcje. narazie musicie zadowolic sie tymi mordkami co są. _________________
Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pią Lip 22, 2011 9:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 1:39 pm Temat postu: |
|
|
wind jest masa takich specyfików o działaniu niby wspomagającym. CZy działa nie wiem...raczej nie sądzę aby coś konkretnego dawały. To coś na zasadzie wiesiołka np. U niektórych kobiet poprawił śluz tak jak w ulotce napisane a u innych pogorszył bardzo znacznie nie tylko jakość sluzu ale i rozregulował cykl. Ja bym uważała na tego typu rzeczy . Osobiście jestem zdania ,że to wymysły kolejnych "mądrych " główek.
Myślę,że kwas foliowy jest lepszym rozwiązaniem niż te wszystkie "lekarstwa dla psychiki"
Ja brałam feminatal to suplement witamin dla kobiet w ciązy. To zupełnie co innego . M.in zawiera magnez, jod itp czyli to wszystko co potrzebne. Taką witaminową bombę serwuję się każdej kobiece po 12 tyg. ciąży czyli po odstawieniu kwasu foliowego. A czy potrzebne? No cóż wiele kobiet nie odzywia się tak jak powinno będąc w ciąży. Przede wszystkim te witaminy są dla Was głównie bo dziadzia wybiera z naszego organizmu bardzo ale to bardzo dużo składników . To,że jecie wiele warzyw i owoców nie świdzczy o tym ,że dociera to właśnie do Was;)). Dzidzia bierze wszystko co jej potrzebne czasami pobiera nawet za dużo od mamusi stąd te kompleksy witaminowe.
PCO to forma łagodna i w większości nie powodująca problemów. Zazwyczaj jest formą przejściową . Charakteryzuje się minimum 8 pęcherzykami na jajniku i świecącą stromą
PCOSto już stan poważny dający powikłania i problemy. CZyli to PCO w dalszym stadium dający poważne zaburzenia hormonów. Zawsze stosunek LH do FSH na początku cyklu jest zaburzony.Testosteron może być w normie ale już np DHEA nie . No cóż tu nie tylko prblemy są z jajnikami ale za cłą partią hormonów które utrudniają życie . M.in owłosienie, problemy skórne , niepłodność, męskie rysy, otyłość czy nadwaga itd itd. Dużo by pisać .
Oczywiście nie jest tak prosto bo np. ja mam stwierdzone PCO na pograniczu z PCOS czyli nieprawidłowy obraz jajników z zaburzeniami hormonalnymi i niepłodnością ale bez powikłań hormonalnych w postaci zaburzeń androgennych. W skrócie nie mam otyłośći, nadwagi, męskich rys, owłosienia, trądziku itd czyli bez tych uporczywych problemów hormonalnyvh. U mnie zatrzymało się na niepłodności.
Nie wiem czy zrozumiale Wam wyjaśniłam
które utrudniają życie . M.in owłosienie, problemy skórne , niepłodność, męskie rysy, otyłość czy nadwaga itd itd. Dużo by pisać .
Oczywiście nie jest tak prosto bo np. ja mam stwierdzone PCO na pograniczu z PCOS czyli nieprawidłowy obraz jajników z zaburzeniami hormonalnymi i niepłodnością ale bez powikłań hormonalnych w postaci zaburzeń androgennych. W skrócie nie mam otyłośći, nadwagi, męskich rys, owłosienia, trądziku itd czyli bez tych uporczywych problemów hormonalnyvh. U mnie zatrzymało się na niepłodności.
Nie wiem czy zrozumiale Wam wyjaśniłam _________________ Jestem mamą ))
Ostatnio zmieniony przez tosia81 dnia Pią Lip 22, 2011 8:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 3:03 pm Temat postu: |
|
|
kurde no co jest z tym forum?!!!
wiecznie jakies błedy. od rana napisałam 5x to samo i nic sie nie zachowało!!!
Nadziejko niestety emotow wiecej nie moze byc, przynajmniej nie w tej wersji PhpBB. wiem ze informatycy pracuja nad nowa stronka i serwerem,a co za tym idzie pewnie i wieksza paleta funkcjo no i emotek.
poki co musisz sie zadowolic tymi mordkami po lewej stronie. ja nic nie poradze na to.
błedy juz zgłaszałam i narazie cisza..
kornik o widzisz, czyli jestes zywym przykładem ze te ff to pewnie pic na wode. ciekawe bo w wypowiedziach jest jedna laska z mojego miasta.
jestem ciekawa czy jej sie udało zaciazyc po tych "cud tabsach" czy napisała bo ja prosili o to. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko kochana mam nadzieje, ze iui przebiegla pomyslnie i ze nie bylo jednak za pozno Mocno w to wierze
Jesli chodzi o iui, to np w Poznaniu robia zanim pecherzyk peknie. Znaczy tak robia w tym szpitalu do ktorego ja jezdze wiec jestem zadowolona z tego bardzo, bo tez slyszalam ze wtedy sa wieksze szanse na zaplodnienie niz gdyby zrobiono na pecherzyk pekniety
Napisz kochana cos o tej iui Twojej
Wind ja tez nie wierze w te specyfiki. Przez te 8 lat juz tyle witaminek przeroznych znalezionych w necie sie nalykalam i jak widac zadne nie pomogly... Zreszta moim zdaniem np PCOS nie da sie oszukac jakimis witaminkami...
Tosiu masz racje co do wiesiolka. W moim przypadku sprawil, ze sluz zanilk calkowicie jedyne co sie pojawilo, to jakas strasznie dziwna ciemnobrazowa wydzielina. Tak wiec szybko odstawilam.
Ja mam PCOS (niestety) z objawami: problemy skorne, nadwaga(spora, ale nad tym pracuję 10 kg mniej w 4 tyg - jestem bossska ),owlosienie no i nawazniejszy ta cholerna NIEPLODNOSC
Dodano po 1 minutach:
Kurczeee nooo co z tym forum sie dzieje. Narazie mnie omija ten problem na szczescie, ale zobaczymy jak dlugo... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny wiadomości wysyłane są pomimo wyskakujących błędów
Nadziejko czekamy na dobre wieści _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 8:57 pm Temat postu: |
|
|
dziewczynki... nie mam dobrych wieści. IUI zrobiona ale pecherzyk już peknięty, lekarz twierdzi, że bardzo dobry to był moment wzrostem tempki mam ie nie martwic bo ponoć po zastrzyku tempki sie nierzy bo ozastrzyk ja zakłóca.... takie brednie poryczałam się tam i tyle
nie wiem po co robiłam ta IUI. od tygodnia nie bzykaliśmy się też bo Mek chciał zbierać żołnierzyków więc nawet na naturalsa nie mamy szans ale o tym to juz chyba pisałam
czułam dokładnie dwa dni temu jak mnie jajnik naparzał!!! więc niech doktorek mi nie wmawia, że nie mogło być owu wtedy!!! dla mnie ewidentnie spaprał robote!!! nawet mi prg nie przepisął bo ZAPOMNIAŁ!!! musiałam się dopytywac później na korytarzu czy mam brać czy nie... bez sens totalny
nici z dzidzi w tym cyklu zmarnowalismy go przez własną głupotę i naiwnośc
Dodano po 2 minutach:
Pychotko!!! jak zrzuciłas 10 kg w 4 tg mów natychmiast!!! _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze Nadziejko Kochana, moze nie zalamuj sie tak szybciutko. Poczekaj spokojnie do @ ( mam nadzieje ze nie przyjdzie). Moze wlasnie dlatego ze stawiasz na wielkie NIE bedziesz miala cudowna nioespodzianke!!!! Wiec narazie sie nie doluj, bo to nie ma sensu wiesz przeciez... Co sie stalo to sie nie odstanie, a moze akurat STALO SIE to co powinno sie stac
A co do moich kg to mam dietke taka, ktora kiedys jednej kolezanki kolezance zapisal lekarz Trwa 10 tyg. Kiedys jak ja robilam to schudlam 20 kg w 9 tyg, bo nie dokonczylam. Teraz jednak zamierzam dokonczyc i malo tego, zamierzam ja przedluzyc
Jesli ktoras jest zainteresowana to moge wyslac na maila _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy.
Ostatnio zmieniony przez Pychotka28 dnia Pią Lip 22, 2011 9:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Kornik napisał: | Nadzieja.... ja tak sobie myślę o Tobie od wczoraj i nie może mi zejść z głowy to, dlaczego nie chcieli Ci E2 zrobić że niby lekarz wie lepiej... kurcze, ale samo LH mu nie powie czy jesteś 36godz przed owu, czy może to już za 12 godz będzie... bo skok Lh jest właśnie na dobę/36godz przed owulką (u mnie się nie sprawdza: mam skok+owu w tym samym czasie) więc skąd ten Twój będzie wiedział, czy wartość LH jest w fazie wzrostu, czy spadku?
teraz tak sobie pomyślałam, że trzeba było laborantce powiedzieć, że nie forum słuchasz, tylko, ze poprzedni gin ZAWSZE Ci zalecał E2+LH przed owu
dziś Twój wyjątkowyy dzień :* mam nadzieję, że wszystko będzie tak, jak być powinno :*** |
ale Korniczku powiedz mi to ja ma go uczyć dzieci robić???? !!!!! jesli moge się tak wyrazić??? po to tam ide aby mieć luz na wszystko żeby nareszcie móc wyłaczyć myślenie.... tylko MIEĆ PEWNOŚĆ, że idę do człowieka który zna się na rzeczy...
no mówię Ci do bani to wszystko
a co do USG. mam podgląd na USG ale jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na scianki jajeczka... nie wiem - z wiadomosci jakie od Ciebie dostałam wnioskuje, że pekniecie nie trwa krótko tylko trochę dłużej... czy dobrze to wywnioskowałam? pisałas tez, ze jak miałam rano USG to lekarz mógł po nim stwierdzić, że na bank przez najbliższy czas (ok 24H) nie będzie owu... własnie po ksztalcie pęcherzyka...
nie wiem no w mojej głowie obraz owu miałam jasny: przychodzi jeden moment jajeczko przebija się przez sciankę i koniec owulacji
Dodano po 4 minutach:
Pychotko ja pieknie o nia poproszę.
Pychotko nie będzie dzidzi i nie będzie niespodzianki WIEM TO!!! fakt dołowanie się nic nie zmieni i nie cofnie czasu ale kurcze wziął facet nie małą kase??? to by chociaz przyłożył się do tego czego się podjął!!!
skoro wie ze szanse na powodzenie przy IUI to 15% to chociaz swoją praca mógłby sprawić aby faktycznie było te marne 15% niz 0% ... a to własnie u mnie zrobił przegapił moją owulację
no własnie więc skoro lepiej na niepęknietych to po kiego groma czekał aż pęknie??? czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć??? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 9:11 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko... ból jajnika nie świadczy o owulacji. Lekarz skoro powiedział,że dobry był moment to tego się trzymaj kochana. Jest już po fakcie i miejmy nadzieję,że udał się . Tak naprawdę nie wiesz kiedy doszło do momentu w którym jajeczko nie jest zdolne do zapłodnienia, prawda? Ja jestem z natury pesymistką chyba tak jak Ty ale jest czas gdzie pesymizm trzeba włożyć do kieszeni. Nie wiesz czy było za późno...tylko lekarz mógł to zobaczyć. Myślisz,że nie powiedziałby? Byłby bardzo bardzo nie w porządku..... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 9:11 pm Temat postu: |
|
|
jeszcze rozumiem ze zrobil by mi na dopiero co peknietym pecherzyku! no ale nie na pecherzyku który pękł 24 h wczesniej... !!!! _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|