Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NAdziejko dzwoń do lekarza i pędź na usg. Skok nie oznacza owulacji. Może jajeczkowanie być zarówno przed skokiem w trakcie jak i do 3 dni po. Nie wiadomo jak jest u Ciebie. Idz koniecznie na usg i sprawdz czy pęcherzyk pękł. Nic na słowo honoru. Musi lekarz to zobaczyć.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dolaczam sie do dziewczyn Nadziejko. Lec na usg i sprawdzaj czy pekl czy moze jeszcze nie. Co do zastrzyku na pekniecie to ja np. dostalam wieczorem po 20 a iui mialam nastepnego dnia po 11 wiec sama widzisz. Musisz to sprawdzic natychmiast.
Powodzenia Kochana :*

Dodano po 1 minutach:

a pecherzyk mi pekl kilka godzin po iui czyli okolo 24 h po podaniu zastrzyku...
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko, zobacz co znalazłam:

"Nie ma pełnej zgodności co do definicji PCOS. W najczęściej stosowanym kryterium PCOS stwierdza się jeśli występują przynajmniej dwa z podanych niżej trzech objawów:
?rzadkie miesiączki lub nieregularne miesiączki lub brak owulacji,
?nadmiar androgenów (głównie testosteronu),
?charakterystyczny obraz jajników w USG.
Podwyższony stosunek LH/FSH bez innych objawów PCOS nie ma znaczenia klinicznego."

Very Happy

PS. WIND - te "?" pojawiają się za każdym razem, kiedy coś skopiuję i wkleję
i taki napis, jak (chyba) Lizelotka kopiowała też się wtedy pojawia
i wtedy też posty wysyłają się podwójnie/potrójnie
zgłaszam problem Evil or Very Mad Twisted Evil
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ale jest różnica między PCO i PCOS Wink

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
No ale jest różnica między PCO i PCOS

ups... Embarassed a to nie to samo??? Embarassed
no widzisz Tosiu - całe życie się człowiek uczy - tyle już o tym słyszałam, ze myślałam, ze wiem wszystko - a przynajmniej podstawy, a tu taka wtopa Laughing wydawało mi się, że po prostu czasem mówi się w skrócie (ale mi to skrót...): PCO zamiast PCOS Laughing
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez tak myslałam Razz

Tosiu dostałas pw?

Kornik ok.. przekaze problem Smile

Dodano po 35 sekundach:

jakies błedy na forum sa bo i mi pojawiaja sie jakies komunikaty.

Powrót do góry
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 4:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez myslalam, ze to jest to samo Shocked
U mnie prof stwierdzil PCOS a jak jestem w szpitalu to mowia ze mam PCO hmmm...

Dziewuszki kochane wlasnie dostalam tabletki Very Happy
Dziewczyna okazala sie bardzo uczciwa. Nawet ulotke mi odbila na ksero Smile
Takze teraz czekam na @ (niech szybciutko przychodzi) i od 3 dc zaczynam lykac Smile Zeby tylko wywolaly ta owulke noooo...

Ale sil mi przybylo na dalsze dzialanie Razz

Nadziejko bylas na usg ????
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 10:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny a ja Was zapytam o specyfik o nazwie Femifertil.
słyszałyscie o nim?
dzisiaj przypadkiem natknełam sie na jakies forum i bardzo dziewczyny go zachwalały. niektore starały sie o dziecko 2 lata i bez rezultatu a po tych tabsach zaciazyly za 2gim razem.
macie tutaj info z neta:

femifertil? to nowoczesny suplement diety dla kobiet, zawierający witaminy, minerały, aminokwasy i zioła, które, jak wykazują badania kliniczne, przywracają równowagę hormonalną, regulują owulację, i przygotowują organizm kobiety na poczęcie dziecka.

Jak Działa femifertil?

femifertil? zawiera pełen zestaw witamin i mikroelementów prenatalnych (w tym kwas foliowy), które, jak wykazują badania naukowe, są istotne dla optymalizacji płodności i dlatego warto je przyjmować już przed planowaną ciążą. W skład zestawu wchodzą: Witamina A (beta karoten), witamina C, witamina D3 (cholecalciferol), witamina E (d-alfa tokoferol), ryboflawina, tiamina, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, witamina B12, kwas pantotenowy, żelazo, jod, magnez, cynk, selen, miedź.

femifertil? zawiera kompleks ziół, które pomagają przywrócić równowagę hormonalną kobiety:

* korzeń maki ? reguluje owulację i miesiączkowanie, przywracając równowagę pomiędzy fazą folikularną a lutealną cyklu miesiączkowego, wspomaga prawidłowy przebieg menstruacji, poprawia poziom energii i libido;
* liść maliny ? łagodzi skurcze mięśni gładkich macicy, ułatwiając implantację;
* korzeń lukrecji - promuje produkcję estrogenu odpowiedzialnego za wytwarzanie komórek jajowych;
* żeń-szeń syberyjski ? reguluje menstruację i zapobiega przedwczesnym objawom menopauzy.

moze ktoras z Was go stosowała?
moze ktorejs pomoze?

a tutaj zwierzenia zaciązonych dzieki FF:
Paulina Z. (Radom): ?Staraliśmy się o dziecko przez rok, potem były trzy cykle Clomidu, a ja nawet nie miałam owulacji (mam PCOS). W drugim cyklu stosowania femifertilTM miałam owulację. Teraz jestem w 6 tygodniu ciąży. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi. Polecamy ten produkt wszystkim parom mającym trudności z poczęciem."

Joasia F. (Manchester, UK): Nasza cudna córeczka urodzi się 8 stycznia - wiem, że zawdzięczam to waszemu preparatowi. Miałam zawsze nieregularne miesiączki i po 7 miesiącach prób zamówiłam wasz produkt. Po miesiącu stosowania miałam pierwszy regularny cykl z podręcznikową owulacją. W drugim cyklu okres nie nadchodził, więc myślałam, że wszystko na nic ale czekała mnie niespodzianka. Jesteśmy w ciąży. Serdeczne dzięki."

Aga T. (Białystok): "Jestem w ciąży! Dziękuję bardzo. Nie wiedziałam, czego się spodziewać, ale femifertilTM chyba pomógł, bo nareszcie po dwóch latach starań będzie dzidzia. Podczas stosowania zauważyłam u siebie więcej energii i większy popęd seksualny, a po trzech miesiącach stosowania zaszłam w ciążę. Planujemy więcej dzieci, więc w przyszłości znowu będę używać femifertilTM."

Julita T. (Nowa Sól): "Biorę Wasz preparat już drugi miesiąc. W ostatnim cyklu nie miałam napięcia przedmiesiączkowego, a zwykle bardzo się męczę. Dziękuję Państwu. Mam nadzieję, że wkrótce będą i dwie kreseczki na teście Smile".

Kinga: Z mężem staraliśmy się o dzidzusia, martwiliśmy się już że nie możemy mieć dzieci. Chodziliśmy do lekarzy robiliśmy różne badania.W między czasie przeczytaliśmy o femifertilTM i postanowiliśmy zamówić. I aż nam się wierzyć nie chce, to chyba jakiś cud -zużyłam prawie 1 opakowanie tego preparatu i dziś jestem w 5 tygodniu ciąży, bardzo się cieszymy. Życie jest jakie jest, człowiek ma dużo stresu, może dlatego są takie kłopoty aby zajść w ciążę. Mam znajomych którzy starają się o dzidziusia i mogę im z godnością polecić Państwa preparat femifertil

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lip 21, 2011 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuję kochane za rady.. ale lekarz przyjmuje w takich godzinach, że musialbym spóźnic sie do roboty bez zapowiedzi... a nie bardzo mam juz takie mozliwosci i tak jutro przyjde do pracy w połowie dnia...
po drugie mam jakies dziwne zachamowania co do "pouczania" (rad) do tego lekarza... kurcze jakoś mi utkwila w głowie ta odpowiedź laborantki... teraz ma Pani zaufac lekarzowi on jest specjalista i wie najlpeiej co robi...
kurcze odkad pamietam wiem lepiej od lekarza... moze w tym jest problem??? wyszukuję informację, martwię sie na zapas... jestem zla na doktorka ale skoro uznał ze IUI najlepiej bedzie w piątek o 12... to moze faktycznie tak jest co?
tym razem zaufam całkowicie jemu... ale jesli jutro okaże sie ze jest juz za póxno to nie wiem co zrobię Sad

z drugiej strony dziewczynki... powiedzcie Wy mi skad lekarz może wiedzieć , że pęcherzyk/i dopiero co pękły co??? (tak wiem, ze po obrazie USG ale chce wiedziec dokładnie co charakteryzuje na tym obrazie dopiero co peknięty pęcherzyk...)
i czemu IUI wykonuje się najlepiej już na peknietym pęcherzyku skoro wyczytałam , że :

Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość.

no to skoro juz pęcherzyk pękł... no to za chiny ludowe plemniki nie zdążą dojrzeć!!! niech ktos mi to wytłumaczy raz a porządnie łopatologicznie...
czemu IUI jest wykonywana najchętniej na peknietych pęcherzykach!!!!

Wind ja kiedyś trafiłam na tą samą stronę z której skopiowałaś cytaty... nie wiem może to błędne... ale ja w to nie wierzę...
być może jest to spowodowane ciągłymi porażkami... kto to wie. a swoją drogą... nie chcę nawet myśleć ile kosztuje ten lek... jak dla mnie "pic na wodę fotomontaż" ale tak jak mowię być może sie myle.

no wlasnie forum sie troszkę krzaczy... Wind zadziałaj tam na górze niech zrobią wreszcie porządek no i niech dadzą więcej emotikonek Smile tyle co na pewnym komunikatorze Wink Mr. Green co poniektóre z nas na pewno były by uszczesliwione z tego powodu Smile
ja cały czas nie dostaje powiadomien o odpowiedziach na posty... znaczy dostaję ale rzadko.

dobranocka. jutro mój wielki zwyczajny dzień...

Dodano po 4 minutach:

Błąd Ogólny

Could not insert new word matches

DEBUG MODE

INSERT INTO biomedical_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 123052, word_id, 0 FROM biomedical_search_wordlist WHERE word_text IN ('dziekuj??', 'kochane', 'rady', 'lekarz', 'przyjmuje', 'takich', 'godzinach', '??e', 'musialbym', 'sp????nic', 'sie', 'roboty', 'bez', 'zapowiedzi', 'bardzo', 'mam', 'juz', 'takie', 'mozliwosci', 'jutro', 'przyjde', 'pracy', 'po??owie', 'dnia', 'drugie', 'jakies', 'dziwne', 'zachamowania', 'quot', 'pouczania', 'rad', 'lekarza', 'kurcze', 'jako??', 'utkwila', 'g??owie', 'odpowied??', 'laborantki', 'teraz', 'pani', 'zaufac', 'lekarzowi', 'specjalista', 'wie', 'najlpeiej', 'robi', 'odkad', 'pamietam', 'wiem', 'lepiej', 'moze', 'problem', 'wyszukuj??', 'informacj??', 'martwi??', 'zapas', 'jestem', 'zla', 'doktorka', 'skoro', 'uzna??', 'iui', 'najlepiej', 'bedzie', 'pi??tek', '12', 'faktycznie', 'razem', 'zaufam', 'ca??kowicie', 'jesli', 'oka??e', 'p??xno', 'zrobi??', 'drugiej', 'strony', 'dziewczynki', 'powiedzcie', 'mi', 'skad', 'mo??e', 'wiedzie??', 'p??cherzyk', 'dopiero', 'p??k??y', 'obrazie', 'usg', 'chce', 'wiedziec', 'dok??adnie', 'charakteryzuje', 'pekni??ty', 'czemu', 'wykonuje', 'si??', 'ju??', 'peknietym', 'p??cherzyku', 'wyczyta??am', 'jajeczko', 'zwykle', '??yje', '1224', 'godzin', 'cho??', 'podejrzewa', 'zap??odnienia', 'zdolne', 'przez', 'badania', 'wykaza??y', 'stosunek', 'tu??', 'owulacji', 'ogranicza', 'szanse', 'zaj??cie', 'ci??????', 'plemniki', 'docieraj??', 'jajowod??w', 'ci??gu', 'kilkunastu', 'minut', 's??', 'potrzebuj??', 'oko??o', 'pobytu', 'szyjce', 'macicy', 'przej??cia', 'proces', 'tzw', 'kapacytacji', 'osi??gn????', 'ostateczn??', 'dojrza??o????', 'p??k??', 'chiny', 'ludowe', 'zd??????', 'dojrze??', 'niech', 'ktos', 'wyt??umaczy', 'raz', 'porz??dnie', '??opatologicznie', 'wykonywana', 'najch??tniej', 'peknietych', 'p??cherzykach', 'wind', 'kiedy??', 'trafi??am', 't??', 'sam??', 'stron??', 'kt??rej', 'skopiowa??a??', 'cytaty', 'b????dne', 'wierz??', 'by??', 'spowodowane', 'ci??g??ymi', 'pora??kami', 'kto', 'swoj??', 'drog??', 'chc??', 'nawet', 'my??le??', 'ile', 'kosztuje', 'lek', 'jak', 'mnie', 'pic', 'wod??', 'fotomonta??', 'mowi??', 'myle', 'wlasnie', 'forum', 'troszk??', 'krzaczy', 'zadzia??aj', 'tam', 'g??rze', 'zrobi??', 'wreszcie', 'porz??dek', 'dadz??', 'wi??cej', 'emotikonek', 'tyle', 'pewnym', 'komunikatorze', 'mrgreen', 'poniekt??re', 'nas', 'pewno', 'by??y', 'uszczesliwione', 'powodu', 'ca??y', 'czas', 'dostaje', 'powiadomien', 'odpowiedziach', 'posty', 'znaczy', 'dostaj??', 'rzadko', 'dobranocka', 'm??j', 'wielki', 'zwyczajny', 'dzie??')

Line : 251
File : functions_search.php

Ostatnio zmieniony przez nadzieja83 dnia Czw Lip 21, 2011 11:14 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Lip 22, 2011 7:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
ja tez tak myslałam

Pychotka28 napisał:
Ja tez myslalam, ze to jest to samo

Tosiu, poprosimy w takim razie o dopowiedzenie Very Happy

Wind - ja biorę Femifertil - nie dlatego, żebym wierzyła, że ma magiczną moc i uleczy to, czego lekarzom się nie udało, ale dlatego, że cena w porównaniu do np.Prenetalu jest niższa, a również zawiera w jednej tabletce witaminy i mikroelementy. A właśnie tego szukałam.
teraz kończę już zdaje się 3-cie opakowanie - i więcej nie kupię, bo tak jak pisze Nadzieja: to pic na wodę, a witaminy mamy teraz w warzywach i owocach - o wiele bardziej wartościowe niż w takich preparatach, bo dużo lepiej przyswajalne. Choć jak Tosia tu wpadnie, to Ci napisze, że jej pomógł, bo wiem, że też brała Wink
więc masz recenzję 50/50 Razz

Nadzieja.... ja tak sobie myślę o Tobie od wczoraj i nie może mi zejść z głowy to, dlaczego nie chcieli Ci E2 zrobić Sad że niby lekarz wie lepiej... kurcze, ale samo LH mu nie powie czy jesteś 36godz przed owu, czy może to już za 12 godz będzie... Sad bo skok Lh jest właśnie na dobę/36godz przed owulką (u mnie się nie sprawdza: mam skok+owu w tym samym czasie) więc skąd ten Twój będzie wiedział, czy wartość LH jest w fazie wzrostu, czy spadku? Sad
teraz tak sobie pomyślałam, że trzeba było laborantce powiedzieć, że nie forum słuchasz, tylko, ze poprzedni gin ZAWSZE Ci zalecał E2+LH przed owu Twisted Evil

dziś Twój wyjątkowyy dzień :* mam nadzieję, że wszystko będzie tak, jak być powinno :***

Dodano po 32 minutach:

a co do Towjego pytania o owulację - jak ją widać na usg... no kochaaaana... to Ty nigdy nie masz podglądu, jak Ci gin usg robi? Wink
bo oni przecież nie opowiadają pacjentce o tym skąd wiedzą, że jest owu Razz
ja widziałam, że podczas owulki pęcherzyk nie jest już taki równiutki-okrąglutki, jak w dniach wcześniejszych (dostałaś jakieś zdjęcie z usg? masz tam ładną kuleczkę) - kiedy uwalnia się jajo pęcherzyk jest już "postrzępiony" i niczym nie przypomina owej kulki, zmniejsza się też rozmiarowo.
potem gin potrafi zobaczyć "ciałko żółte" - nie wiem, czy są to resztki pęcherzyka, czy co - ale ono też się jakoś przecież musi różnić. Już nie mówiąc o tym, że potrafią też powiedzieć, że widzą "ciałko ciążowe" lub "pęcherzyk ciążowy" - które same w sobie mają tylko kilka mm Wink ale co do różnicy jednego od drugiego nic Ci nie powiem, bo nie wiem Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 9 z 40