Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ciąża po antykoncepcji hormonalnej

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
d3xt3r

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 3:46 pm    Temat postu: CIĄŻA po tabletkach antykoncepcyjnych Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Smile zażywałam tabaletek anty Cilest przez 3 lata wkoncu dostalam plamien lekarz stwierdził że mój organizm się już przystosował i zalecił mi inne jednak ja i mój chłopak planujemy dziecko,dalej zażywam tabletek(innych)ale nie pamiętam nazwy,jednak chcę je odstawić na wakacje i jestem ciekawa po jakim czasie można zajść w upragnioną ciążęSmile ??

----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu pokrewnego problematycznie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emi2318

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 7:32 pm    Temat postu: kiedy dzidzia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy mozna tak samemu bez konsultacji odstawic tabletki i czy konieczna jest dluga przerwa przed zajsciem w ciaze

------edited by emilka------
temat przyłączyłam do pokrewnego
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No płodność powinna wrócić odrazu a jak odstawisz to wiadomo że można zajść ale dla swiętego spokoju lepiej się skonsultować gin zawsze doradzi a i tak jak zajdziesz to będziesz musiała iść do niego
anya773

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 11:11 pm    Temat postu: Diana a planowanie ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam w waszym miłym gronie. Mam takie pytanie - otóz od mniej wiecej 2 lat biorę diane ze zwględów zdrowotnych(problemy z cerą).I w związku z tym mam pytanie - czy branie Diany nie ma złego wpływu na płodność? Mamy juz jedno dziecko - ma 10 lat i planujemy kolejne. Boję się też, ze jak odstawię Diane na czas ciązy, to trądzik powróci - czytałam wiele opinii,ze wraca ze zdwojona siłą. Moze znajdzie sie ktoś kto mi odpowie?Pozdrawiam Very Happy

----edited by emilka----
temat przeniosłam do tematu pokrewnego problematycznie
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 11:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ogólnie te tabletki zawierają końską dawkę hormonów, więc zbyt zdrowe nie są. z płodnością różnie bywa - jedne zachodzą od razu, inne dopiero po kilku cyklach. generalnie dobrze jest odczekać trochę, zeby organizm powrócił do normy.
trądzik obawiam się, że moze powrócić
aarreekk

PostWysłany: Pią Wrz 26, 2008 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszyscy lekarze to debi..... jeden mowi ze po tobletkach anty... trzeba odczekac kilka miesiecy zeby dziecko urodziło sie zdrowe a nastepny mowi ze po odstawieniu tabletek brac sie szybko za robote jezeli chce sie miec dziecko !!!!!!!!!!!!!!!1 powiedzcie co robic chcemy miec dziecko przede wszystkim zdrowe dziecko i którego lekarza słuchac
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 26, 2008 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym poczekała, żeby cykl się ustabilizował, ale jeżeli po tabletkach od razu zaszłoby się w ciąze, to wszystko powinno być ok tylko jest troszkę większe prawdopodobieństwo wtedy ciąży mnogiej
Danuta99

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 3:37 pm    Temat postu: Kiedy mozna zajść w ciąże po stosowaniu plastrów ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam;
Mam pytanie;
Stosowałam plastry evra i odstawiłam miesiąc temu.
Kiedy najszybciej mogę zajść w ciążę?
Pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej odczekać 3 naturalne cykle, ale w zasadzie większych przeciwwskazań nie ma, żeby starać się od razu. zacznij łykac kwas foliowy ;)
Danuta99

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam;
ale chyba nie maróznicy czy tabletki,czy plastry?
W tym miesiącu czekam co będzie Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Następny
Strona 2 z 11