Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
d3xt3r
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 3:46 pm Temat postu: CIĄŻA po tabletkach antykoncepcyjnych |
|
|
Hej zażywałam tabaletek anty Cilest przez 3 lata wkoncu dostalam plamien lekarz stwierdził że mój organizm się już przystosował i zalecił mi inne jednak ja i mój chłopak planujemy dziecko,dalej zażywam tabletek(innych)ale nie pamiętam nazwy,jednak chcę je odstawić na wakacje i jestem ciekawa po jakim czasie można zajść w upragnioną ciążę ??
----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu pokrewnego problematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emi2318
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 7:32 pm Temat postu: kiedy dzidzia |
|
|
czy mozna tak samemu bez konsultacji odstawic tabletki i czy konieczna jest dluga przerwa przed zajsciem w ciaze
------edited by emilka------
temat przyłączyłam do pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 10:41 pm Temat postu: |
|
|
No płodność powinna wrócić odrazu a jak odstawisz to wiadomo że można zajść ale dla swiętego spokoju lepiej się skonsultować gin zawsze doradzi a i tak jak zajdziesz to będziesz musiała iść do niego _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anya773
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 11:11 pm Temat postu: Diana a planowanie ciąży |
|
|
Witam w waszym miłym gronie. Mam takie pytanie - otóz od mniej wiecej 2 lat biorę diane ze zwględów zdrowotnych(problemy z cerą).I w związku z tym mam pytanie - czy branie Diany nie ma złego wpływu na płodność? Mamy juz jedno dziecko - ma 10 lat i planujemy kolejne. Boję się też, ze jak odstawię Diane na czas ciązy, to trądzik powróci - czytałam wiele opinii,ze wraca ze zdwojona siłą. Moze znajdzie sie ktoś kto mi odpowie?Pozdrawiam
----edited by emilka----
temat przeniosłam do tematu pokrewnego problematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 11:25 pm Temat postu: |
|
|
ogólnie te tabletki zawierają końską dawkę hormonów, więc zbyt zdrowe nie są. z płodnością różnie bywa - jedne zachodzą od razu, inne dopiero po kilku cyklach. generalnie dobrze jest odczekać trochę, zeby organizm powrócił do normy.
trądzik obawiam się, że moze powrócić _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aarreekk
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 7:44 pm Temat postu: |
|
|
wszyscy lekarze to debi..... jeden mowi ze po tobletkach anty... trzeba odczekac kilka miesiecy zeby dziecko urodziło sie zdrowe a nastepny mowi ze po odstawieniu tabletek brac sie szybko za robote jezeli chce sie miec dziecko !!!!!!!!!!!!!!!1 powiedzcie co robic chcemy miec dziecko przede wszystkim zdrowe dziecko i którego lekarza słuchac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 9:58 pm Temat postu: |
|
|
ja bym poczekała, żeby cykl się ustabilizował, ale jeżeli po tabletkach od razu zaszłoby się w ciąze, to wszystko powinno być ok tylko jest troszkę większe prawdopodobieństwo wtedy ciąży mnogiej _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Danuta99
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 3:37 pm Temat postu: Kiedy mozna zajść w ciąże po stosowaniu plastrów ? |
|
|
Witam;
Mam pytanie;
Stosowałam plastry evra i odstawiłam miesiąc temu.
Kiedy najszybciej mogę zajść w ciążę?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 3:40 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej odczekać 3 naturalne cykle, ale w zasadzie większych przeciwwskazań nie ma, żeby starać się od razu. zacznij łykac kwas foliowy ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Danuta99
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam;
ale chyba nie maróznicy czy tabletki,czy plastry?
W tym miesiącu czekam co będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|