Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ciąża po antykoncepcji hormonalnej

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moonikaa20

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 9:41 pm    Temat postu: Ciaza po antykoncepcji hormonalnej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam...
Jak kazda tutaj dziewczyna mam to samo pytanie:)..
Jak myslicie ciezko bedzie mi zajsc w ciaze biorac wczesniej przez rok tabletki anty.? Dokladnie bralam Yassminelle,nie ma duzo hormonu..
Lekarz dobral mi z mala zawartoscia hormonu,takze tak sobie mysle jak to bedzie bo czytajac nie ktore odpowiedzi to boje sie starac o dziecko...Smile
Zeby az takie byly problemy z zajsciem?? Prosze o odpowiedzi:) Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinno być problemów
__groszek__

PostWysłany: Pon Gru 22, 2008 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Ja również mam pytanie na temat zajścia w ciążę po tabletkach anty. U mnie jest to troszkę skomplikowane.. Zanim zaczęłam brać tabletki miałam nieregularne miesiączki więc zrobiono mi USG i badania hormonalne i okazało się, że mam za niski poziom estrogenu i progesteronu, a moje jajniki nie pracują tak jak powinny. lekarz przepisał mi Diane-35, którą brałam przez 3 miesiące. Odstawiłam Dianę 3 tygodnie temu i w 12 dniu po zakończeniu miesiączki uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę w moim przypadku?? Jeżeli któraś z was wie coś na ten temat, to z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Gru 22, 2008 12:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no istnieje taka mozliwosc ale to nigdy nic nie wiadomo, proponuje zrobic test
Powrót do góry
martha...

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 11:33 pm    Temat postu: tabletki anty... a przyszłość Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochane kobietki... od 8 miesięcy biorę tabletki anty- cilest... nic mi po nich nie jest nie przytyłam, czuję się dobrze, i nie zaszłam w ciążę... więc wydawałoby się- żyć nie umierać kochać się i brać.

a ja mam pewne obawy, myślę o tym czy by nie zrobić sobie przerwy około pół rocznej do tegorocznych wakacji tj. czerwiec...
Chodzi o to że pragnę mieć w przyszłości dzidzię i obawiam się że tak długi okres brania tabletek może pokrzyżować moje plany.

Czy myślicie że branie tabletek anty ma wpływ na późniejsze poczęcie?
i jak długi może być okres brania tabletek?

Przeniosłam do pokrewnego tematu / nowicjuszka
Powrót do góry
ilo1111

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 9:11 pm    Temat postu: po anty ciaza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Laughing chce zajsc w ciaze ale bralam 2 lata anty koncepcji od jakis 2 tyg tabletki dla kobiet ktore staraja sie o dziecko jest to mozliwe ze bym zaszla w tym miesiacu

Dodano po 4 minutach:

Sad bardzo pragne dzidzie ale boje sie dol brzucha mnie boli nadchodza mi plodne dni mialam okres 11 stycznia ale nie wiem dokladnie kiedy beda te plodne dni pomocy umie ktos to obliczyc?robilam test ciazowy i nic .....jeszcze

Dodano po 19 minutach:

chce miec dzidzie

Dodano po 18 minutach:

d3xt3r kurcze zaufaj ja tez bralam cilest a teraz chce miec dziecko ale nie wiem 2-3 tyg temu odstawilam i nie wiem czy mi sie uda sama nie wiem co ja mam robic:(

Dodano po 4 minutach:

Embarassed jest tu ktosssssssss hallo

Nie ma potrzeby popędzania userów. Jak ktoś będzie na tym forum i będzie przęglądać ten temat, to na pewno odpowie jeśli będzie potrafił. PRZECZYTAJ REGULAMIN. / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak wyliczyć dni płodne? Wystarczy przejrzeć forum!!! Very Happy

Zapraszam tu:

http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
opcja

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 12:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, czy możliwe jest zajście w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu cilestu? tabletki brałam ok 1,5 roku, teraz jestem w 12 dc pojawił się śluz przypominający kurze białko ale jest go niewiele, natomiast tempka nadal na niskim poziomie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po odstawieniy tabletek zawsze jest możliwosć zajścia w ciąże. Jest nawet teoria że jakiś czas po odstawieniu tabsów kobieta jest "bardziej" płodna, niż przed braniem tabletek.

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 1:51 pm    Temat postu: Zajście w ciąże po zażywaniu tabletek hormonalnych Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biore tabletki od dwóch lat, a teraz chciałbym zajśc w ciąże. oczywiście chce zaprzestac brania tabletek i 3 miesiące zabespieczac sie prezerwatywa a póżniej postarac sie o dzidzie. I mam pytanie czy 3 miesiące to nie za mało , bo słyszałam że właśnie gdy sie brało tabletki trzeba odczekac jakiś czas z poczęciem dziecka bo to niby dziecko może zachorowac. jakie macie zdanie na ten temat??

Fakt faktem mam koleżanke która przestała brac tabletki i za miesiąc zaszła w ciąze i dziecko urodziło sie z downem.

Ale znam dziewczyny które podczas brania tabletek zaszły w ciąże i maja zdrowe i silne dzieci.

I sama nie wiem co myślec Rolling Eyes

NIE ZAKŁADAJ NOWEGO TEMATU JEŚLI NA FORUM JEST JUŻ POKREWNY.PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM bo posypia sie ostrzezenia.

Przyłączyłam do pokrewnego tematu / nowicjuszka
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 3 z 11