Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania8448
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Kazdy oragnizm reaguje inaczej ale napewno nie jest prawda ze plodnosc po odstawieniu tabletek jest ograniczona.... wrecz przeciwnie... Ja bralam tabletki 2 lata i po ich odstawieniu zaszlam w ciaze od razu , w pierwszym miesiacu... obecnie jestem w 2 miesiacu ciazy . .I takich histori wsrod przyjaciol znam wiecej.
Co do ciezy mnogiej to oczywisice w takich przypadkach istnieje duzo wieksze prawdopodobienstwo....jesli okaze sie ze mam w brzuszku blizniaki od razu wam napisze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sibi
|
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 9:43 am Temat postu: |
|
|
Witam
Piszę po raz pierwszy ale czytelniczką tego forum jestem juz od dłuższego czasu.
Od ok 8 lat mam problemy z regularnymi @, brałam różne tabsy anty ale też różnie sie po nich czułam.... w ostatnim czasie miałam spore zaburzenia i po ok 7 miesiecznej przerwie w braniu anty dostałam novynette po ktorych sie czulam fatalnie pozniej wziełam 2 opakowania YAZ w zeszlym tygodniu wziełam juz ostatnia tabletkę i teraz chce sie starać o dzidziusia.Pani doktor kazala i zamienic anty na kwas foliowy i w 14 dc działac w 16dc zacząć brac duphaston.... mam nadzieje ze sie uda bo moja płodność stoi pod wielkim znakiem zapytania
Mam pytanie do ania8448 powiedz mi w ktorym dniu cyklu sie przytulalas ze tak wszystko pieknie sie zlozylo? Czy zastosowałaś jakąś specjalną pozycje itd bede wdzieczna o wszelkie wskazówki bo bardzo mi zalezy a Pani doktor otwarcie mi powiedziala ze nie ma na co czekac
Z góry dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bez
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:25 pm Temat postu: ciąża nie! |
|
|
Witajcie,
Sibi mówisz, że 14-ego dnia kazała Ci doktorka działać? Bo widzisz ja mam odwrotny problem. Przestałam brać tabletki po 3-ech miesiącach i źle potem głupia policzyłam dni i właśnie 14-ego, który jest w środku jakoś tak jajeczkowania współżyłam... Z prezerwatywą co prawda, ale się boję bardzo. A mój ginekolog niestety się uśmiechnie lekceważąco:/ Pomóż proszę, wiesz jak to jest z płodnością po tabletkach? Albo zapytaj lekarki może? Ehhh... Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
Pozdrawiam i życzę powodzenia w tym, czego chcesz! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli prezerwatywa nie pękła i się nie zsunęła to nie masz się czym martwić. A płodność wraca albo od razu ze zdwojona siłą, albo nieco później...Ciężko określić bo to zależy od konkretnego organizmu. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bez
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:35 pm Temat postu: |
|
|
Nowicjuszko, dziękuję, postaram się przestać o tym myśleć, podobno rzadko pękają tak w ogóle a nie zsunęła się nam na pewno ani nie pękła... A to nie ma znaczenia, że w dniach płodnych akurat? I, jeśliby się jakiś plemnik dostał do mnie, to czy ten środek plemnikobójczy w prezerwatywach by zadziałał i go zlikwidował? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:50 pm Temat postu: |
|
|
A jak ma się dostać jak była prezerwatywa?Nie pękła, nie zsunęła się...No nie żartuj... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bez
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 6:27 pm Temat postu: |
|
|
wiem, wiem. już nie marudzę, dziękuję za pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniabuzka4
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 11:32 am Temat postu: ciąża po antykoncepcji |
|
|
witam przez niecały rok brałam tabletki antykoncepcyjne nawet podam nazwe mercilon od niecałych dwóch tygodni odstawiłam bo bardzo zapragneliśmy mieć dzidziusia i od razu po odstawieni zaczeliśmy się starać o dziecko , ale teraz jak przeczytałam te wszystkie wiadomości to nie wiem czy dobrze zrobiliśmy może wy mi poradzicie co mam dalej zrobić ? pomóżcie?
Nie zakładaj nowego tematu skoro istnieje już pokrewny!Przeczytaj regulamin forum!
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim poczekaj aż Ci się cykl wyreguluje i wróci płodność (to poznasz po występowaniu śluzu o różnym charakterze, w zależności od dnia cyklu).
Zacznijcie działać i czekajcie
Nie bierzesz ich dopiero 2 tygodnie...Więc nie za bardzo wiem w czym jest problem... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cukiereczek22
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 9:39 pm Temat postu: czy mogę być w ciąży? |
|
|
mam pewien problem.5 lat brałam pigułki antykoncepcyjne.pod koniec maja tego roku je odstawiłam bo postanowiłam sobie zrobić małą przerwe,niezażywam ich już prawie 5 miesięcy.niedawno współżyłam ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia w drugim dniu owulacji.czy mogę przez to być w ciąży?
Nie zakładaj nowych tematów jesli istnieją pokrewne. Używaj opcji "szukaj".
Przeczytaj regulamin forum.
Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|