Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 9:56 pm Temat postu: |
|
|
co to znaczy drugi dzień owulacji? chyba dni płodnych bo owulacja trwa tylko jeden dzień.... w każdym razie ciąża jest możliwa jeśli to było w okresie okoloowulacyjnym i wytrysk nastąpił w Tobie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cukiereczek22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 10:31 pm Temat postu: |
|
|
tak chodziło mi o dni płodne oczywiście.chciałam się upewnić bo od jednych słyszałam że po odstawieniu pigułek trzeba długo czekać żeby zajść w ciążę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 10:38 pm Temat postu: |
|
|
nie, można zajść w ciążę nawet już w pierwszym cyklu po odstawieniu pigułek, więc ciąża jest jak najbardziej możliwa _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna-Jagoda
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 10:41 am Temat postu: Ciąża po odstawieniu pigułek, jak szybko? |
|
|
Witam brałam kilka miesiecy tabletki, zaczełam nie dawno kolejne opakowanie, ale wzielam tylko dwie tabletki i odstawilam, niewiem czy tak mozna i czy nie dostane jakiegos plamienia? Zaczynamy starac sie o dziecko, watpie aby sie udalo odrazu, ale zastanawia mnie kiedy moge sie spodziewac naturalnej miesiaczki i jak wyglada zachodzenie w ciaze po tabletkach? Moze mi ktos odpowiedziec, albo podac jakis link? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 11:45 am Temat postu: |
|
|
to zależy od organizmu. możesz już w pierwszym cyklu zajść w ciążę a czasem potrzeba na to kilka miesięcy. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna-Jagoda
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 1:19 pm Temat postu: |
|
|
licze na fasolke jak najpredzej. Nie potrzebnie zażyłam te dwie tabletki z kolejnego opakowania, czytałam na jakims forum,że nawet po jednej można dostać kolejny okres, czy to prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Różnie kobiety reagują na tabletki. więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Jedna kobieta dostanie inna nie...
To jest indywidualna sprawa...
Ale częściej są przypadki, że się tak wszystko rozregulowuje że okresu może nie b yć dłuższy czas... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna-Jagoda
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 2:12 pm Temat postu: |
|
|
lepiej zeby nie bylo tego krwawienia skoro jestem swiezo po okresie, lepiej ten czas poswiecic na proby zaplodnienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olga22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:57 pm Temat postu: ciaza po antykoncepcjii |
|
|
witam was serdecznie jestem nowa na tym portalu i prosila bym o pomoc,a wiec bralam 8miesiecy tabletki antykoncepcyjne 5miesiecy bralam yassminelle,a ostatnie 3miesiace btalam yaz tabletki odstawilam 19marca,okres wystapil 23 marca kiedy teraz moge sie spodziewac okresu,bardzo chcemy miec dziecko pierwszym razem nam sie nie udalo bo poronilam i dlatego bralam tabletki,teraz juz powinnam miec okres a nie wystepuje czy moze to byc ciaza?prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam
Pisz w już istniejących tematach jeśli sa adekwatne do Twojego problemu. Jeśli nie możesz czegoś znaleźć użyj opcji "szukaj".
Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 10:32 pm Temat postu: |
|
|
Zanim po tabletkach zajdzie się w ciazę dobrze jest odczekać 2-3cykle, aby organizm wrócił do normy.
Ciężko powiedzieć kiedy wróci cykl. Generalnie powinien rtwać ok 28 dni, ale różnie to bywa u różnych pacjentek. Proponowałabym pójść do ginekologa,zbadac hormony, wykonać USG. Spr czy jest już owulacja. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|