Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Ciąża po antykoncepcji hormonalnej

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
olga22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 3:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo dzikuje za odpowiedzenie na moj post,tylko jest jeden problem z tymi badaniami bo tymczasowo przebywam w Holandii a tutaj nie ufam lekarzom i nie chciala bym isc tu do lekarza troche sie nasluchalam i mam obawy,moje samopoczucie jest rozne pobolewaja mnie jajniki ostatnio jestem senna,tylko nie wiem czy to ciaza czy poprostu jestem przewrazliwiona,rok temu bylam w ciazy ale poronilam i dlatego musialam brac hormony i lekarz kazal mi sie starac odrazu po odstawieniu lekow,u ginekologa w Polsce jestem regularnie co 6m-cy pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 11:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy problemach wizyty powinny być częstsze, żeby skontrolować cykl.

Co do starania się...No dobra metoda na ciążę mnogą na przykład Smile Często się to zdarza. Ale to już musisz ze swoim ginekologiem sie skonsultować. On Cie zna pod względem medycznym. Jak to u Ciebie wczesniej wszystko wygladało itd.

Możesz kupić test w aptece. I go wykonać. Aczkolwiek ja bym się nie nastawiała zbyt mocno.
olga22

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam dziekuje za odpowiedz dzis zrobie test bo niby juz spoznia mi sie szosty dzien,jezeli bedzie to ciaza jade do Polski na wsystkie badania bo po przejsciach moich musze byc pod stala kontrola lekarska,dziekuje i zycze powodzenia pozdrawiam
Powrót do góry
olenka85

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie forumowiczki!
coraz częściej zastanawiam się nad zajściem w ciążę. Jednak póki co biorę tabletki, Yasmine. Niebawem miną dwa lata jak zaczęłam brać tabletki. W sierpniu mam zamiar "zjeść" ostatnie opakowanie i zobaczyć co sie stanie. Ostatnio byłam u ginekolożki i ta powiedziała, iż nie trzeba robić żadnej przerwy po odstawieniu tabletek. Dziecku nic się nie stanie (oczywiście z winy tabletek), a im dłużej będzie sie czekać, tym mniejsze są szanse na zajście w ciażę np. u tych kobiet, które miały nieregularne cykle. Po odstawieniu tabletek zjawisko nieregularności okresów może powrócić. Zatem najlepiej zaraz po odstawieniu starać się o dziecko. Wtedy płodność jest wzmożona. Pani doktor powiedziała, iż przy regularnym współżyciu 2 razy w tygodniu bedzie ciąża Very Happy
Ja mam właśnie taki plan. Zobaczymy czy pochwalę się Wam fasolką Smile Mam taką nadzieję Smile
A jak Wasze ciąże? Udało się zajść po tabletkach?
Powrót do góry
tygrysek1

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 1:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć
ja brałam najpierw jeanine, jakieś 2,5roku, potem przerwa ok.6-7 miesięcy, a potem zaczęłam stosować plastry evra, ok.2lat.
teraz od 7 miesięcy nie biorę nic, i choć się staramy dzidziusia nie ma Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
a baaaaaardzo chcę !!!
co miesiąc rozczarowanie i znów męka z bólami, zawrotami głowy i takie różne historie jakie przeżywałam na początku miesiączkowania

nie wiem czy ma to związek, ale od października mam stwierdzone wrzodziejące zapalenie jelita grubego, biorę salofalk regularnie, do tego od kwietnia kwas foliowy i żelazo, bo mam niski poziom hemoglobiny!
i torbiel na lewym jajniku, która cholernie boli przed miesiączką!

dużo tego!!!
czy to moze powodować problemu z zajściem w ciążę?????
jak sprawdzić czy wogóle mogę mieć dzieci, bo może mojemu lekarzowi należy sie trampek w twarz że tak długo faszerował mnie dziadostwem a nie było potrzebne,
PROSZĘ O POMOC!!
JA JUŻ TAK BARDZO PRAGNĘ DZIECKA, ŻE SZAŁ!!!
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 4:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Torbiel wydaje mi sie ze moze miec wplyw na proby zajscia w ciaze.

Hmmm no wiesz sama sie zgadzalas na zazywanie tabletek i potem plastrow, zreszta nie ma ma badan potwierdzajacych ze antykoncepcja hormonalna powoduje problemy z zajsciem w ciaze. Wieksyosc kobiet nie ma problemow po odstawieniu w zajsciem w ciaze, ba nawet czasem lekarze przepisuja tabletki powiewaz istnieje teoria ze po odstawieniu tabletek o wiele latwiej zajsc w ciaze...

Moze jak bys nie zazywala nigdy tabletek tez bys miala problemy? A taka dziwna mentalnosc ludzi ze jak cos nie wychodzi to zwala sie na wszystko inne a nie bierze sie pod uwage ze to moze byc popsrostu tak... jak bys nie jadla tabletek to moze tez bys miala problemy.

Wg mnie to wina torbieli, najpierw z tym zrob porzadek a potem probojcie.

A druga sprawa: liczysz dni plodne? Kochacie sie w okreslone dni? Probowalas testy owulacyjne? Robilas badania hormonalne? Czy sadzisz ze wszystko od tak przyjdzie samo? Czasem trzeba sie postarac... przebadac.... a potem narzekać :/

Wszelkie badania pod katem nieplodnosci wykonuje sie po roku staran... zmien lekarza, porozmawiaj, sproboj z testami owulacyjnymi, popros o skierowania na badania hormonalne... działaj a nie czekaj....

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 8:52 am    Temat postu: PROSZE O ODPOWIEDZ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! 17 września wzięłam ostatnia tabletke cilestu i okres miałam do 24 wrzesnia. Potem juz nie brałam tabletek, wię licząc 28 dni cyklu okres powinnam dostac 21 pazdziernika, ale nie dostalam.. Oczywiscie kochalismy sie, ale z zabezpieczeniem i nie zauwazylismy aby gumka pękła.. Wiec prosze jezeli ktos mial podobna sytuacje to niech mi powie co to moze byc...? bo ciąża to chyba niee? sama juz nie wiem. Sad
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ile dni trwały Twoje cykle przed przyjmowanie tabletek?Bardzo często tak jest, że po odstawieniu tabletek, cykle trwają tyle ile trwały przed rozpoczęciem ich przyjmowania.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strona 11 z 11