Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arlet
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:30 pm Temat postu: |
|
|
ciekawa metoda. ale po tym na pewno wlosy pozostaja tluste. ja biore skrzyp jak wlosy mam slabsze, a przede wszystkim zaczelam uzywac odzywki chroniacej przed wysoka temperatura lokowki. poza tym odpowiednia dieta tez ma duze znaczenie i nie moze nam brakowac witamin. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 1:09 am Temat postu: |
|
|
No po umyciu nie są tłuste...Sama sprawdzałam _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Letinka
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 10:43 am Temat postu: |
|
|
Używałam przez jakiś czas z przerwami Belissę. Owszem pomagała do czasu. Po jej odstawieniu wszystko wracało do poprzedniego stanu. Znalazłam tabletki ProLady Włosy Skóra Paznokcie firmy Hell, które w swoim składzie ma więcej krzemu, może to mi lepiej pomoże. Mam pytanie, czy ktoś z Was już ich używał? Jeśli tak jak one na Was wpłynęły? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 12:17 am Temat postu: |
|
|
Ja obecnie stosuje już drugie opakowanie kapsułek ProLady, aby wzmocnic wypadające włosy. Niemniej oprócz wzmacniania ich od wewnątrz wzmacniam je również od zewnątrz. Przerzuciłam się na szampony ziołowe z wyciągiem ze skrzypu polnego, oraz po każdorazowym myciu płukam głowę chłodnym naparem ze skrzypu polnego i pokrzywy - efekt znakomity |
|
Powrót do góry |
|
|
|
valdi
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:40 am Temat postu: |
|
|
klaudia844 napisał: | Przerzuciłam się na szampony ziołowe z wyciągiem ze skrzypu polnego, oraz po każdorazowym myciu płukam głowę chłodnym naparem ze skrzypu polnego i pokrzywy - efekt znakomity |
A w jaki sposób uzyskujesz ten napar? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 2:46 pm Temat postu: |
|
|
ja myślę, że normalnie - zalewasz wrzatkiem zioła, czekasz aż ostygną i chlup na włosy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Smoki
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem bardzo duży wpływ na stan włosów ma dieta. U mnie podczas odchudzania włosy wychodziły garściami i były matowe. Z polecenia brałam witaminowo-mineralną Femsilicę (żelazo, skrzyp) Albo zadziałala, albo wmówiłam sobie że zaczęla działać, w kazdym razie - efekt był dobry. Dodatkowo raz na miesiąc - dwa miesiące robię Rytuał Kerastase. W Warszawie jest genialny salon, w którym zawsze stylistki dokładanie badają stan włosa i skóry głowy, indywidualnie dobierają kurację pielęgnacyjną - u mnie zazwyczaj zabieg składa się z kąpieli odżywczej i koncentratu Aqua Oleum. Włosy są wygładzone i nawilżone. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia-leszna
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Domowe sposoby są ok, ale ja polecam bardziej wzmacnianie od wewnątrz tabletkami. Ostatnio byłam w aptece i aż w szoku byłam ile tego jest. Oglądałam program i jeśli takie tabletki bierze się regularnie to naprawdę widać efekty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzienka19
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 6:00 pm Temat postu: |
|
|
kobietki czy ktoras z was uzywala odzywki wzmacniajacej do wlosow RADICAL?? mozecie mi cos o tym napisac? bo dzis kupilam ja w sklepie, ale nie wiem czy stosowa na mokre wlosy czy juz wysuszone.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 8:25 pm Temat postu: |
|
|
w płynie czy w ampułkach? generalnie ampułki wciera się na noc w skórę na suche włosy (tylko poduszka po nocy trochę nieładnie pachnie) a w płynie (sprayu) na mokre włosy po umyciu przed ulożeniem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|