Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku mozna zajść w ciążę part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Wto Lis 29, 2011 6:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pervie W czystej wydzielinie jaką jest preejakulat, nie ma plemników, natomiast mogą się tam pojawić po spełnieniu pewnych czynności. Nasza polska wersja Wikipedii nie jest doskonała, wejdź sobie na hasło precum - np. anglojezyczna wersja Wikipedii, tam jest to lepiej opisane i wyjaśnione. Wasza "intymna" sytuacja nie wyglda na "ciążogenną" Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sirushi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Mam takie małe pytanko. Czy od regularnego przyjmowania magnezu może mi się spóźniać okres? Bo do niczego innego dojść nie mogło, ale że z natury się przejmuję, to wolę spytać ^ ^
Wcześniej nic nie brałam innego. No i jeszcze mam małe problemy z tarczycą.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej od tarczycy.
od magnezu nie slyszałam..

Powrót do góry
Sirushi

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A możliwy jest jakiś pusty cykl? Bo cośtam czytałam o 'niedorobionych' jajeczkach, a że dostaję drugi raz w cyklu bólów, jakie mam w owulacji raczej, to mnie to dziwi. Teoretycznie już mi się tydzień ponad spóźnia >.>
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 1:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze byc cykl bezowulacyjny i to nawet 2x w roku ale tylko monitoring cyklu jest w stanie to stwierdzic.
sama tego nie sprawdzisz.
nie zawsze musi byc kłucie zeby była owulka.

Powrót do góry
Sirushi

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehe, no wiem, że nagle próbując się czegoś dowiedzieć do niczego nie dojdę.Ale dzięki za potwierdzenie, że nie jestem wiatropylna >D
A po cyklu bezowulacyjnym jak się robi z okresem?Może go dłużej nie być?Bo chyba ciałko żółte to wszystko nadzoruje...a wtedy go nie ma >.>
Przynajmniej będę miała mały dowód w sprawie, że może to od tarczycy mi organizm wariuje. Bo mimo dziwnych wyników moja endo stwierdziła, że to przez długie używanie komputera ^ ^
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tzn wiesz ja lekarzem nie jestem ,tak mi sie wydaje, a ze tarczyca to hormon wiec moze miec wpływ nie tylko na okres ale i na zajscie w ciaze.
czasem utrudnia.a masz nadczynnosc czy niedoczynnosc?

Sirushi napisał:
A po cyklu bezowulacyjnym jak się robi z okresem?Może go dłużej nie być?

nie mam pojecia.

Powrót do góry
Sirushi

PostWysłany: Nie Gru 11, 2011 11:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tzn nie mam potwierdzonej, bo moje hormony szaleją XD mam za duże i tsh i ft4, co nie jest normalne. więc teoretycznie mogłaby być to niedoczynność. do tego zamiast tyć chudnę ^ ^
będę musiała się zapisać znów do endo, może na maj się uda. prywatie mam już dosyć latania...
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Gru 11, 2011 5:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[quote=Wind_of_hope]tzn wiesz ja lekarzem nie jestem ,tak mi sie wydaje, a ze tarczyca to hormon wiec moze miec wpływ nie tylko na okres ale i na zajscie w ciaze. [/quote]

tarczyca to nie hormon tylko gruczoł Wink który wydziela hormony Very Happy

Sirushi oznacz sobie jeszcze raz hormony w innym labie.
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Gru 11, 2011 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o widzisz Smile
jak zwykle nie wiem jak obrac w słowa Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 12 z 43