Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku mozna zajść w ciążę part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dzassta91

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lis 01, 2012 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Proszę o poradę- otóż kochałam się ze swoim chłopakiem w 3-4 dni po okresie ( okres dostałam 24 października i skończył mi się 27. Ogólnie rzecz biorąc dwa pierwsze dni miałam bardzo obfite krwawienie,3 praktycznie nic a 4 jeszcze troszkę ciemno-brązowej wydzieliny). Używaliśmy prezerwatywy jak zawsze, ale pękła... Jestem bardzo ostrożna w tych kwestiach, strasznie się denerwuje i przejmuje gdy coś jest nie tak... Proszę o poradę- czy jest duża możliwość bym zaszła jednak w ciążę? Bez wytrysku... I nie wiem, ale wydaje mi się,iż miałam dni niepłodne...poprzednią miesiączkę miałam 24 września, cykle raczej regularne, 30-31 dni. Ostatnio miałam jedynie problem (wrzesień), gdyż opóźnił mi się po wzięciu esacapelle (identyczna sytuacja jak wyżej, tym razem jednak nie zdecydowałam się ją kupić, gdyż rozregulowała mi cykl i bardzo źle się po niej czułam) Dostałam go 24 września i teraz, w październiku również także raczej się uregulował. Z góry dziękuje za odpowiedź...ciągle o tym myślę.

Dodano po 7 godzinach 41 minutach:

dodam, że wytrysk nastąpił już na zewnątrz. Nie bardzo szybko, ale nie też bardzo długo po wyjęciu. Zdążył jeszcze "dokończyć" samemu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
roseanna

PostWysłany: Nie Lis 04, 2012 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałabym, aby ktoś wypowiedział się na temat sytuacji o której napiszę... czy duże jest ryzyko ciąży z preejakulatu w dzień owulacji lub dzień przed nią? Partner wszedł we mnie na ok minutę, do wytrysku w ogóle nie doszło, nawet na zewnątrz, było do niego daleko, dodam, że przed tym zajściem na pewno partner nie miał wytrysków do 48h (nawet o wiele, wiele więcej). Oraz przed włożeniem penisa wytarł go,aby był suchy. Martwię się całym tym zajściem, choć to nie pierwszy raz, gdy zastosowaliśmy 'stosunek przerywany', ale nigdy nie miało to miejsca w dzień lub przed dzień owulacji...
Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pon Lis 05, 2012 9:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wogóle nie było wytrysku, to ciąży też nie będzie
Powrót do góry
kroliczuss

Wysłał podziekowań: 11
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lis 11, 2012 8:46 am    Temat postu: Jak duże jest prawdopodobieństwo ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie, piszę do Was jak wszyscy z problemem.. Kochałam się z chłopakiem, 13 i 14 dnia cyklu - przy cyklach 21-26 dni. Czyli jakby na to nie patrzeć dni płodne. 13 dnia nasz stosunek był w prezerwatywie, chłopak doszedł na zewnątrz, więc podejrzewam, że akurat tego dnia nie ma co się obawiać. Natomiast dnia 14 stosunek również odbył się z prezerwatywą, chłopak również doszedł na zewnątrz, wtedy spostrzegliśmy, że jest ona pęknięta. Po wyjściu ze mnie około 2-3s później szczytował - czyli istnieje możliwość, że w płynie przed wytryskiem znajdowały się ruchliwe plemniki. Dodam, że dnia 14 - pobolewał mnie brzuch tak jakby na owulację.
Niestety ze względu na fakt, że dziś mamy 11 listopada, nie zdążę do żadnego ginekologa po tabletkę 72h PO. Ale słyszałam o metodzie zastępczej, mianowicie przyjęcie 4 określonych kapsułek w 2 turach tabletek antykoncepcyjnych. Mogłabym pożyczyć je od siostry. Co sądzicie o mojej sytuacji? Bo nie wiem czy już nie przyjąć tabletek..
Miłego Dnia, Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ada1234

PostWysłany: Nie Lis 11, 2012 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

obawiam sie ze wtedy w plynie mogly znajdowac sie juz plemniki... pojawiaja sie one tuz tj i u was.. pzred samym wytryskiem
Powrót do góry
kroliczuss

Wysłał podziekowań: 11
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lis 12, 2012 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zastosowałam metodę Yuzpe, z tabletkami Microgynon 21. Po przyjęciu kolejnej dawki po 12h - była wówczas godzina 21:30, o godzinie 00:00 zwymiotowałam i powtórzyło się to jeszcze raz o godzinie 01:00. Mam pytanie czy kapsułki do tego czasu się wchłonęły, czy też z powodu opróżnienia żołądka, kuracja na nic? Smile Czytałam, że 25% kobiet, które decyduje się na tą metodę, właśnie ma nudności i wymioty..
Mam nadzieję, że wszystko zakończy się po mojej myśli i, że najgorsze już za mną.
Miłego Dnia. Smile
Powrót do góry
minimka

PostWysłany: Wto Lis 13, 2012 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam problem. Od 26 października do 1 listopada miałam śluz płodny pomieszany z białym,2 listopada już biały gęsty szyjka była mniej twarda... A 3 listopada po długiej nieobecności przyszedł do mnie mój chłopak i ok 16 zaczęliśmy współżyć, nie doszło do wytrysku. Chłopak poszedł załatwić sprawę do łazienki, po czym wysikał się umył i oglądaliśmy film potem znów nas wzięło Embarassed ale do wytrysku też jak w poprzednim wypadku było daleko i też odbyło się to w ubikacji. Następnego dnia też współżyliśmy tylko raz i wytrysk też był po 10 min od stosunku też w ubikacji. Okres miałam mieć 8 listopada spóźnia mi się. A poprzedni okres miałam 11 października i trwał do 16. Jak sądzicie jaka jest możliwość zajścia w ciążę?

Dodano po 6 minutach:

A i to był stosunek bez prezerwatywy (wiem głupota) Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad i moje miesiączki zazwyczaj są regularne co 28/29 dni. Chociaż w październiku byłam poważnie chora i owulacja się przesunęła wytrysku nie było we mnie ani nie było blisko.

Dodano po 11 godzinach 1 minutach:

A i moja szyjka aktualnie jest rozpulchnionA ma wglebienie do ktorego moge wlozyc palec jest dosc wysoko mam wszystkie objawy przrs okresem bola mnir od 3 dni piersi sa nabrzmiale mam wyczulony zapach i zmienne nastroje jak myslicid co o tym sadzix?
Powrót do góry
Hitsu_91

PostWysłany: Wto Lis 13, 2012 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro nie było blisko do wytrysku ani nie doszedł w Tobie to wątpię żeby to była ciąża...
Powrót do góry
minimka

PostWysłany: Wto Lis 13, 2012 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz dokładnie opiszę odczucia mojego narzeczonego od dzisiaj Razz oswiadczył mi się w tramwaju. Ale nie ważne. 1 stosunek ok 16 trwal ok 4 min i jeżeli odczuł trochę większa podnietę czyli opisuje to na 30% "naładowania" przerywał i całowaliśmy się wtedy albo mnie głaskał takie przerywniki trwały ok 2 min i bylo ich 3. Potem był seks oralny i moje kochanie poszło dokończyc reszte recznie do ubikacji. Przed seksem oralnym nie było nawet podniecenia do wytrysku. Potem w ubikacji spuścił się wysikał a mowi ze po seksie zawsze duzo sika i potem się umył przyszedł spowrotem 2 min popiescilam go oralnie "wysysajac" resztki...i potem ok 19 znów był stosunek ok 5 min seks pk ktorym wytrysku nie było i seks oralny który finał miał w ubikacji. Więc myślicie, że coś z tego będzie mam 33 dzień cyklu okresu brak spodziewana miesiaczka na 8 listopada miała być (czyli 28 dzien cyklu)
Powrót do góry
Hitsu_91

PostWysłany: Wto Lis 13, 2012 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no, z tego nic nie będzie.a jak dalej będzie się spóźniać to idź do lekarza
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 35 z 43