Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
minimka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2012 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za wsparcie temp. mi spada więc raczej bez stresu pojawi sie niedługo. Ale czytałam, tu że 5 dni to nie jeszcze powód do paniki skoro bylam chora i się stresowałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jadish
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 10:05 am Temat postu: |
|
|
Witam.
Ostatnio dosyć sporo czytałam o możliwości zajścia w ciążę jedynie poprzez wydzielanie się preejakulatu... i mam jeden wielki mętlik w głowie, ponieważ każdy mówi coś innego. Czy w przypadku wykonania przez partnera kilku ruchów (o wytrysku nie było mowy) istnieje możliwość zajścia w ciążę? Wcześniej doszło do jednego stosunku, w prezerwatywie, ale partner nie doszedł (chociaż mówił, że w pewnym momencie było bardzo blisko). Za drugim razem do wytrysku był jeszcze kawałek; jak sam powiedział, brakowało jakichś 8-10 ruchów (wiadomo, że w przybliżeniu, bo niewiele osób jest w stanie obliczyć to tak dokładnie). Czy mogło wystąpić wtedy kropelkowanie? Dodam, że powinny być to moje dni płodne - powinny, bo ostatni okres przesunął mi się o kilka dni, więc straciłam odrobinę rachubę. Nie wiem, czy powinnam zastosować tabletki "po" (czas trochę goni), więc proszę o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
minimka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli mówisz, że to był seks z zabezpieczeniem więc na pewno nie bd ciąży skoro wytrysku też nie było |
|
Powrót do góry |
|
|
|
random1
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2012 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
Proszę o pomoc.
Uprawialiśmy z dziewczyną seks bez zabezpieczeń. Wytrysk nastąpił poza pochwą (brzuch), członek wyjęty został na dość długo przed wytryskiem (ok. 20 sekund). Po stosunku nasienie zostało wytarte chusteczkami higienicznymi.
Dziewczynie okres spóźnia się już 10 dni, wcześniej kochaliśmy się ponad miesiąc temu. Zmieniła nieco tryb życia w ostatnim czasie - wstaje regularnie, stresy w pracy...
Proszę o odpowiedź - czy istnieje duże ryzyko czy raczej nie mam się czym przejmować?
Z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kroliczuss
Wysłał podziekowań: 11 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 7:37 am Temat postu: |
|
|
Heej
Piszę znowu, ponieważ nikt nie odpowiedział na mój ostatni post odnośnie metody Yuzpe.. co o niej sądzicie? Czy jest skuteczna? Bo powoli jakoś zaczynam się stresować pomimo faktu, że do miesiączki mam jeszcze trochę czasu - kilka dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
random1
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze tylko a propos mojej wypowiedzi - test ciążowy był robiony dwukrotnie w dniach, w których spodziewany był okres. Oba były negatywne.
Proszę o odpowiedź, bardzo się stresuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2012 11:44 pm Temat postu: |
|
|
random1 jeśli wytrysk nie nastąpił odrazu po wyjęciu członka (i wcześniej też nie było wytrysku) to ciąży nie będzie, ale takie "zabawy" są dość ryzykowne (stosunek przerywany). Jeśli okres spóźnia się już 10 dni, powtórzcie test, jeśli znów wyjdzie negatywny (a pewnie tak będzie) to może należałoby sprawdzić u lekarza co się dzieje, może to tylko jednorazowy przypadek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blackson
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Mam 23 lata, ale strasznie się boję. Chciałbym się zapytać co o tym myślicie. Kochałem się z dziewczyną na imprezie, jakiś czas bez gumki- w sumie trochę to trwało, bo wiadomo po alkoholu "nie wstaje" i jest mniej czuły. W pewnym momencie spinania się(nie chciał mi dobrze stać) poczułem, że wychodzi jakaś kropelka. Wyszedłem z niej i w tym momencie kropelka spłynęła mi po penisie na dół. Poczekałem chwilę założyłem gumkę i znów mi opadł. Wtedy ona zaczęła go pobudzać, po czym znów założyłem gumkę i znów to samo i nie doszło do wytrysku. Poszliśmy spać. Było to 10 listopad. Spotkaliśmy się znów 12 i ona wtedy już nie wydawała mi się atrakcyjna, ale jakoś nie chciałem jej robić przykrości i chwilę się z nią pokochałem. Znów na początku chwile bez gumki(ale tu naprawdę chwile), później w gumce, a wytrysk nastąpił poza nią. Dziewczyna mi powiedziała, że ma dni niepłodne. Po dniu powiedziała, że okres miała kiedyś tam i ma dostać pod koniec listopada, ale ona nie wie bo ma niereguralne i nie pamięta kiedy miała ostatnio(ma 27 lat!!!). Chciałem, żeby zrobiła test, a ona nie chce go zrobić tylko mówi, że jak coś będzie to dowiem się pierwszy... Dziś się zdenerwowałem i jej mocno pocisnąłem. Moje pytanie brzmi- jaka jest możliwość zapłodnienia tą kroplą, która spłynęła(po moim penisie, bo zdążyłem wyjść w momencie wydobycia się jej), bo raczej to był preejakulat i pytanie do dziewczyn- jak myślicie w co ona gra i czemu nie chce zrobić testu jak ja jej chce za to zapłacić. Popełniłem błąd i mega boję się konsekwencji, bo okazało się, że dziewczyna ma ładny "przebieg". Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 1:02 pm Temat postu: |
|
|
Jesli byl to preejakulat, to nie bedzie w ciazy.
PS. rozwazniejdobieraj partnerki seksualne, albo nie dopuszczaj do stosunku bez zabezpieczenia ( pomijajac ryzyko ciazy , mogla cie czyms zarazic) _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
indiosbrawaaa
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 8:38 pm Temat postu: |
|
|
Cześć.. wiem, że pewnie już nudne jest odpowiadanie na te pytania.. ale pomożecie proszę.. ??
Czy przy cyklach 30 dniowych, 18 dzień cyklu można uznać za już niepłodny, lub ostatni dzień płodnego?
Oprawiałam wtedy seks..taa seks, nie wiem czy to można tak nazwać w ogóle. Wszedł na 15-20sec, może pół minuty i stwierdził, że jednak nie bez zabezpieczenia. Dokończyliśmy już seks analny.
Może być ciąża? Co myślicie?
Stało się to 10 grudnia nad ranem, koło 6:00, ostatni okres miałam 23.11 i trwał około 5 dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|