Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.30

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 8:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adin17 Jeśli ciąża to napewno nie z Waszego stosunku, jeśli już to z tego w połowie września, jeśli był stosunek zupełnie bez zabezpieczenia, chociaż jeśli po tamtym zdarzeniu miała normalną miesiączkę to jej objawy świadczą o czymś innym, może zatrucie albo stres.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
niepewna20

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 10, 2011 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam dzieczynki mam pewnien dylemat i licze na pmoc... zacznijmy od tego ze ok 3 dni przed owulacji byl stosunek przerywany. wyjscie bylo na styk wec mozliwe ze nastąpiło kropelkowanie. potem 7 dni po owulacji wystąpiło dziwne plamienie. w sumie nawet to nie było plamienie tylko krew na palcu gdy jak zawsze rano sprawdzalam śluz. krew pojawiala sie tylko gdy wsadzalam palec do środka. trwalo to pol dnia. przestraszylam sie ze to plamienie implantacyjne ale dzien przed spodziewana miesiączką przyszedl "niby okres" bo pierwszego dnia rowniez krew byla tylko w srodku gdy wkladalam palca podpaska calutki dzien byla czysta a wewnątrz bylo cale mnostwo sluzu ciągnącego jak plodny. dwa razy wiecej niz podczas owulacji mialam. dopiero drugiego dnia sie lekko rozkrecilo i trwalo to 3 dni. krwawienie bylo bardzo slabe. zdarzylo mi sie to dopiero pierwszy raz. niepokoje sie bo mimo tego ze juz powinam miec następną owulacje temperatura w pochwie jest podwyzszona., mierze codziennie rano zgodnie z zasadami . teraz śluz jest ciągnący i przezrczysty tak jak w kazdym cyklu w okresie okołoowulacyjnym ale temperatura jest podwyzszona czyli w granicach 36.9 i wyzej a taka mam juz po owulacji. mam lekki katar i kaszel ale mierząc normalną temperature ciała wskazuje 36.6 wiec nie wiem czy te objawy mogą wpływac na podwyzszenie temperatury.. czy moge byc w ciąży? powinnam zrobic test ciążowy ? czytalam tu wiele o tym ze w ciąży nie ma okresu ale to bylo barzo dziwne. jak uwazacie ?

a mozę to przez tą nagłą zmiane temperatury na zimno ? juz sama nie wiem.. sprawdzając śluz czuje też że szyjka jest wyżej plus śluz czyli wszystko wskazuje na to że organizm przygotowuje sie do owulacji a przeciez w ciąży nie moge miec owulacji prada? juz swiruje.. doradzcie cos. niestety okolicznosci sprawiaja ze test bede moga kupic dopiero za dwa dni a do tej pory chyba zeswiruje Sad
Powrót do góry
ona1818

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć wszystkim.. mam problem, mianowicie, chyba po prostu za bardzo się stresuję ale zaczne od początku. Pierwszy dzien ostatniej miesiączki to był 24.09, w sobote nad ranem doszlo do zblizenia, trwało to kilka sekund, wytrysku w srodku oczywiscie nie bylo dopiero dlugo pozniej po pieszczotach.. z moich wyliczen wychodzi ze byly to dni nieplodne ( cykl mam 29-30 dniowy). Ale jednak stres jest.. jak myslicie? ;> okres mam miec dopiero 23-24.

z góry dziękuję za odpowiedzi

P.
Powrót do góry
roxi86

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, od 2 tyg spóźnia mi się okres, mam bolące sutki a czasem jakby i brzuch mnie pobolewał lekko. Ostatnio miewam też podwyższona temperaturę 37.0 - 37.3 i nieco większy apetyt. Dzisiaj rano z ciekawości nacisnęłam prawy sutek i okazało się ze jest w nim mleko, nie dużo, wypłynęła zaledwie kropelka. W lewej piersi pusto. Boje się zrobić test ciążowy. Jak myślicie czy to może być ciąża czy raczej jakaś choroba ?

Aha dodam, ze sypiam z mężem bez zabezpieczeń metoda przerywania ale do tej pory nie zdarzyło mu się kończyć wewnątrz...

Pozdrawiam i z góry dziękuje
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ona jesli wytrysku nie bylo to jak mozesz byc w ciazy? rozumiem ze dostałas okres i w ten sam dzien nastapiło zblizenie tak?
troche niehigieniczne ale od tego w ciaze sie nie zachodzi. tym bardziej podczas okresu Neutral chyba ze masz b.krotkie cykle..

roxi86 bzdura.
napewno nie mleko.
u ciezarnych siara pojawia sie po 20tc a nie po 2 tyg od @.
mleko to napewno nie jest.
nic innego nie poradze jak test.
skoro stosujecie przerywańca to musisz liczyc sie z tym ze i on kiedys zawiedzie.
to nie jest zadna metoda antykoncepcyjna. wystarczy chwila uniesienia..

zrob tesciora bo jesli jestes w ciazy to musisz zaczac o siebie dbac..

Powrót do góry
ona1818

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurcze chyba źle to napisałam.. w tą sobotę (15.10), ostatni okres był we wrześniu.. a następny ma być 23 października..
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha rozumiem.
okres miałas 24.09 a stosunek był 15.10 tak?
jesli tak to nie ma powodu do obaw.
miałas dni niepłodne wiec zajscie w ciaze jest niemozliwe Smile

Powrót do góry
ona1818

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokladnie. Smile
tak też obliczalam, ale dzis troche pobolewał mnie brzuch od rana i ja głupia baba od razu aaaa panika. Smile

dziekuje Ci bardzo za odpowiedz Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma sprawy.
bol brzucha moze zwiastowac zblizajacy sie @ Smile
z reszta i tak bedzie Smile

Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 4:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

roxi86
roxi86 napisał:
Aha dodam, ze sypiam z mężem bez zabezpieczeń metoda przerywania ale do tej pory nie zdarzyło mu się kończyć wewnątrz...

dwa tygodnie to sporo, powinnaś zrobić test, tzn.,że teraz się zdarzyło ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41