Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majsterm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 4:57 pm Temat postu: Problem... |
|
|
Witam!
Wraz z moją dziewczyną, poniosło nas i kochaliśmy się bez zabezpieczenia (7 dni po okresie) Stosunek odbył się ok. 6 nad ranem. Zażyła tabletke 'Escapelle' którą przepisał jej znajomy lekarz, tego samego dnia ok. godz 19.
Moje pytanie brzmi:
Jakie jest prawdopodobieństwo, że moja dziewczyna zajdzie w ciąże, 7 dni po okresie z zazyta tabletka. ?
Martwię się, bo jestesmy jeszcze mlodzi i nie bardzo gotowi na to by zostac rodzicami.. Prosze o odpowiedzi, za ktore z gory serdecznie dziekuje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
matt90interia
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 5:49 pm Temat postu: |
|
|
ostatni okres dziewczyna miala 1 wrzesnia, byl opozniony o 3tyg, prawdopodobnie przez wyjazd na wakacje, ale przebiegl normalnie a dzisiaj dostala krwawienie, nie duze ale troche nas to martwi czego to moze byc przyczyna? cykle sa przewaznie co 34-36 dni. Wiem ze krwawienie moze byc objawem ciazy ale u nas to raczej wykluczone bo w tylko robilem to palcem na ktorym nie bylo spermy, wiec jest sie czym martwic czy czasami tak jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 9:35 am Temat postu: |
|
|
majsterm napisał: | Jakie jest prawdopodobieństwo, że moja dziewczyna zajdzie w ciąże, 7 dni po okresie z zazyta tabletka. ? |
po co brała esc? wytrysk był w srodku? czy nie..
jesli nie to bez sensu było ratowanie sie tabletka.
jesli wytrysk był w srodku to juz inna bajka.
skoro stosunek był o 6 a tabletke przyjeła o 19 to zmiesciła sie w czasie 72h wiec powinno byc ok.
no i moze @ sie spoznic ze wzgl na to ze esc to hormon i moze ale nie musi opoznic okres wiec musicie spokojnie czekac.
ps- czy po przyjeciu tabletki nie miała wymiotow?
matt90interia jesli nie było wytrysku to i ciazy nie bedzie. sam pisałes ze miała wyjazd a to wiaze sie ze zmiana klimatu- tym samym okres moze sie poprzesuwac.
mozecie zrobic test dla swietego spokoju, ale uwazam ze nie ma po co _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
matt90interia
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 3:12 pm Temat postu: |
|
|
tak ale w tamtym miesiacu byl okres a w tym jakies dziwne krwawienie. Nigdy wczesniej nie miala krwawienia i troche nas to zmartwilo. mozliwe ze jest to przez antybiotyk ktory teraz bierze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 6:27 pm Temat postu: |
|
|
antybiotyk to raczej opoznia okres a nie powoduje plamienia.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
matt90interia
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 9:45 pm Temat postu: |
|
|
czyli to moze byc jakas choroba? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 11:15 am Temat postu: |
|
|
nie wiem. przez komputer ciezko mi stwierdzic.
wyslij ją do lekarza i on zadecyduje co dalej. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
chaotyczna
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 12:12 pm Temat postu: Możliwa ciąża? |
|
|
Witam!
Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i zdecydowaliśmy się na maleństwo. We wrześniu miałam okres 15.09 i pod koniec miesiąca dni płodne, w trakcie których staraliśmy się o maleństwo. Od kilku dni boli mnie podbrzusze i ogólnie czuję się jakoś słabo, bolą mnie mięśnie, zastanawiałam się czy to oznaka choroby? Dzisiaj zrobiłam test, który wyszedł negatywnie, tylko czy nie jest zbyt wcześnie na robienie testów? Czy mogę być w ciąży? Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Testy należy zrobić najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Wcześniej nie ma sensu _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
adin17
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 3:45 pm Temat postu: WPadłem po same uszy? Pomocy :( |
|
|
Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem tu nowy tak wiec prosze o wyrozumiałość i aby nie przeciągać przechodzę do konkretów:
A wiec 30 września kochałem sie z dziewczyna (w prezerwatywie durex classic) Gumka nie pękła (sprawdzałem) oraz się nie zsunęła. DO tego nie miałem wytrysku będąc w dziewczynie. Po 2 dniach dziewczyna mówi mi ze złe się czuje i ma wymioty..... Dzis mija 6 dzien od tegoż zbliżenia i dziewczyna mówi ze wymiotuje zle sie czuje i bolą ją jajniki......czy tak szybko mogły wystąpić objawy ciąży? Czy doszło do zapłodnienia? Dodam tylko ze jakoś w połowie września moja dziewczyna kochała się jesce ze swoim byłym chłopakiem (bez gumki) czyli jakieś 3 tyg temu. Podobno miała okres który skończył się 29 września. Czy już mam się martwic ze zostałem tata? Jutro idzie do ginekologa......powiedzcie co mam o tym myśleć? Nie śpię już 2 dni ;/ Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|