Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.30

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AnDziA1821

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Mar 21, 2012 12:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie nie powinnaś sie niczym przejmować, skoro wszystko było w porządku. I jeśli testy wyszły negatywne. Czasem po prostu taki kaprys organizmu. Nie denerwuj sie i wszystko będzie w porządku Smile ja też aktualnie czekam na okres, piersi mnie od tyg tak bolą że wytrzymać już nie mogę... dzisiaj wypadł dzień w którym miał pojawić sie okres ale go jeszcze nie ma ale nie dobieram sobie nic do głowy bo jest to nie potrzebne Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kitsune

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 24, 2012 12:23 am    Temat postu: ciąża/choroba (obszerny temat) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Na wstępie - mam stałego partnera, z którym jestem bardzo długo. Ufamy sobie i cieszymy się sobą nawzajem. Z racji młodego wieku nie współżyjemy jeszcze ze sobą, ale do innych pieszczot jednak... ciągnie.

W zeszłym roku (kiedy nie miałam żadnych podstaw do twierdzenia, iż mogłam zajść w ciążę) miewałam okropne bóle w żołądku i górnych okolicach brzucha. Bywały tak silne, że potrafiły obudzić mnie o 5 nad ranem. Właściwie zdarzały się najczęściej rano i trwały do późnego popołudnia, stopniowo zmniejszając się lub zwiększając po zjedzeniu czegokolwiek. W internecie znalazłam informację, która pokryła się z moimi dolegliwościami i sugerowała wrzody żołądka. Udając się do lekarza, usłyszałam, że to zwykłe zatrucie, zalecono mi dietę, po której stosowaniu bóle zniknęły. Jednak jak się okazało - nie bezpowrotnie, lecz na trzy, cztery miesiące. Gdy ponowiły się, zrobiłam sobie kilka dni diety. Ponownie zniknęły, pojawiając się na przełomie grudnia/stycznia. Trwały krócej, wystarczył tylko jeden dzień diety, by się ich pozbyć.

Również na przełomie grudnia/stycznia uprawiałam z moim partnerem petting. Ocieraliśmy się o siebie narządami, bez żadnego zabezpieczenia. Nie doszło do stosunku, ani do bezpośredniego wytrysku w okolicach pochwy, jednakże po jakichś 10 sekundach od ocierania mój t.ż. "skończył" na moich plecach. Tu moja obawa dotycząca kropelkowania... Byłam przed okresem (który jest ciągle nieregularny). W mniej-więcej pożądanym terminie miesiączka nadeszła.

W styczniu, podczas biegania, które praktykuję kilka razy w tygodniu, po ok. 15 minutach od rozpoczęcia biegu, dopadł mnie straszny ból w podbrzuszu, przypominający ból menstruacyjny. Znów potraktowałam Internet jako źródło informacji znajdując w nim odpowiedzi na mój problem, takie jak: "skurcz mięśni - brak rozgrzewki przed bieganiem", "wrzody żołądka" i "prawdopodobnie Zespół Jelita Wrażliwego". Ponieważ po tygodniu bóle przestały mi doskwierać, zbagatelizowałam to wydarzenie.

Od czasu uprawiania pieszczot z moim partnerem jestem przewrażliwiona i widzę same objawy ciąży... Myślę (mam nadzieję), że są to tylko urojenia mojego rozumku i nie doszło do zapłodnienia. Uważam, że powiększył mi się brzuch (styczeń - marzec... 3 miesiące), jednakże nie zrobił się taki "wypukły-ciążowy", lecz ciut wydęty. Poranne mdłości ani zgagi mnie nie dotykają. Miesiączki jak dotąd pojawiały się. Jedynym, jak twierdzę, dość poważnym objawem mogłoby być jedno zauważone przeze mnie plamienie (nie w czasie okresu), które zaobserwowałam w niedalekiej przyszłości po pettingu, a mogłoby sugerować przygwożdżenie zapłodnionej komórki jajowej do ściany macicy. Jednakże i to plamienie mogłabym (lecz nie na 100%) wytłumaczyć - czasem po wydaleniu się obserwuję u siebie krwawienie części odbytu, być może to to...

Przepraszam za przerażającą ilość wypisanych zmartwień. Serdecznie dziękuję tym, którzy przez to przebrnęli i bardzo proszę o wasze opinie.
Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pon Mar 26, 2012 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kitsune W ciąży nie jesteś: nie było stosunku, nie było wytrysku na okolice intymne, brzuch w ciąży zaczyna być widoczny dopiero z reguły po czwartym misiącu, plamienie implantacyjne (to chyba miałaś na myśli), występuje bardzo rzadko, a jesli już, jest to naprawdę niewielka ilość krwi zmieszana ze śluzem. Wg mnie Twoje objawy są raczej związane albo z dolegliwościami gastryczno-jelitowymi (może Helicobacter), albo jakieś zaburzenia hormonalne (może tarczyca itp) Zawsze jest jeszcze test ciążowy, którego wykonanie uspokoi. Sumując ciąży nie ma za to jest za dużo stresu.
Powrót do góry
Łukanio

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 4:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam to mój 1 post. Smile

Oczywiscie pisze tu bo mam problem.
Kochałem sie z dziewczyna 25 lutego, czyli byly wtedy dni płodne (koncowka) bez gumy i wytrysk na zewnatrz po ok 5-10 sek. Okres przyszedl delikatnie spozniony. Mial byc 10 a rozpoczal sie 11 marca. 1 dzien byly to plamienia ale pozniej sie rozkrecil i trwal w sumie 4dni. (Zaniepokoilo to moją dziewczyne bo zawsze miala 3 dniowe) Ok 1 - 1,5 tygodnia po okresie rozpoczely sie z rzadka bole brzucha trwaly one moze z 1 tydzien i wystapily z 4-5 razy i trwaly po 1 - 2godziny. Sporadycznie kłucie w boku i nudności.
Powiedzialem to sprawdzonej kolezance i wykluczyla ciąze. Ale troche sie boje bylo to nie odpowiedzialne i obiecalem sobie ze wiecej takich wpadek nie bedzie. A co wy sadzicie? Rolling Eyes Smile
Powrót do góry
Ciotka253

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 5:05 pm    Temat postu: Czy moge być w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochałam się 29 a 23 skończył mi się okres. Kochaliśmy siębez zabezpieczenia i doszło do wytrysku. Czy jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ilodniowe masz cykle?

Powrót do góry
Ciotka253

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

różnie, od 28-32 dni
Powrót do góry
AnDziA1821

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma sie czym stresować o to jest tylko niepotrzebne. Wszystko było w porządku okres przyszedł i był normalny, a to że spóźnił sie jeden dzień to jeszcze przecież nie jest nic złego Smile a to że trwał 4 dni a nie tak jak zawsze Twoja dziewczyna ma 3 dni to też nie jest nic złego. Organizm wie czego mu potrzeba Smile
Jeżeli dalej sie obawiasz niech Twoja dziewczyna zrobi test przecież są dostępne w aptekach i jest to sprawą normalną Smile i jeżeli ma Ciebie to uspokoić i Twoją dziewczyne to możecie to zrobić.
A na następny raz jak sam napisałeś masz nauczke i więcej tak nie zrobisz Wink jak mówią człowiek uczy sie na błędach Wink ale tutaj na szczęście nic sie nie stało Wink pozdrawiam i niczym sie nie stresuj i denerwuj Wink
Powrót do góry
Łukanio

PostWysłany: Nie Kwi 01, 2012 9:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

AnDziA1821 dzieki bo naczytalem sie tych sprzecznych info w necie. Razz i mialem nerwowe dni a za miesiac mam matury Razz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Kwi 01, 2012 7:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no przy takich cyklach to jeszcze dni nieplodne aczkolwiek nigdy nie wiadomo kiedy bedzie owulacja.
nast. razem radze zaopatrzyc sie w gumki, no i z tym konczeniem poczekac do bezpiecznych dni Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41