Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
AnDziA1821
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2012 12:30 am Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie nie powinnaś sie niczym przejmować, skoro wszystko było w porządku. I jeśli testy wyszły negatywne. Czasem po prostu taki kaprys organizmu. Nie denerwuj sie i wszystko będzie w porządku ja też aktualnie czekam na okres, piersi mnie od tyg tak bolą że wytrzymać już nie mogę... dzisiaj wypadł dzień w którym miał pojawić sie okres ale go jeszcze nie ma ale nie dobieram sobie nic do głowy bo jest to nie potrzebne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kitsune
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 12:23 am Temat postu: ciąża/choroba (obszerny temat) |
|
|
Witam. Na wstępie - mam stałego partnera, z którym jestem bardzo długo. Ufamy sobie i cieszymy się sobą nawzajem. Z racji młodego wieku nie współżyjemy jeszcze ze sobą, ale do innych pieszczot jednak... ciągnie.
W zeszłym roku (kiedy nie miałam żadnych podstaw do twierdzenia, iż mogłam zajść w ciążę) miewałam okropne bóle w żołądku i górnych okolicach brzucha. Bywały tak silne, że potrafiły obudzić mnie o 5 nad ranem. Właściwie zdarzały się najczęściej rano i trwały do późnego popołudnia, stopniowo zmniejszając się lub zwiększając po zjedzeniu czegokolwiek. W internecie znalazłam informację, która pokryła się z moimi dolegliwościami i sugerowała wrzody żołądka. Udając się do lekarza, usłyszałam, że to zwykłe zatrucie, zalecono mi dietę, po której stosowaniu bóle zniknęły. Jednak jak się okazało - nie bezpowrotnie, lecz na trzy, cztery miesiące. Gdy ponowiły się, zrobiłam sobie kilka dni diety. Ponownie zniknęły, pojawiając się na przełomie grudnia/stycznia. Trwały krócej, wystarczył tylko jeden dzień diety, by się ich pozbyć.
Również na przełomie grudnia/stycznia uprawiałam z moim partnerem petting. Ocieraliśmy się o siebie narządami, bez żadnego zabezpieczenia. Nie doszło do stosunku, ani do bezpośredniego wytrysku w okolicach pochwy, jednakże po jakichś 10 sekundach od ocierania mój t.ż. "skończył" na moich plecach. Tu moja obawa dotycząca kropelkowania... Byłam przed okresem (który jest ciągle nieregularny). W mniej-więcej pożądanym terminie miesiączka nadeszła.
W styczniu, podczas biegania, które praktykuję kilka razy w tygodniu, po ok. 15 minutach od rozpoczęcia biegu, dopadł mnie straszny ból w podbrzuszu, przypominający ból menstruacyjny. Znów potraktowałam Internet jako źródło informacji znajdując w nim odpowiedzi na mój problem, takie jak: "skurcz mięśni - brak rozgrzewki przed bieganiem", "wrzody żołądka" i "prawdopodobnie Zespół Jelita Wrażliwego". Ponieważ po tygodniu bóle przestały mi doskwierać, zbagatelizowałam to wydarzenie.
Od czasu uprawiania pieszczot z moim partnerem jestem przewrażliwiona i widzę same objawy ciąży... Myślę (mam nadzieję), że są to tylko urojenia mojego rozumku i nie doszło do zapłodnienia. Uważam, że powiększył mi się brzuch (styczeń - marzec... 3 miesiące), jednakże nie zrobił się taki "wypukły-ciążowy", lecz ciut wydęty. Poranne mdłości ani zgagi mnie nie dotykają. Miesiączki jak dotąd pojawiały się. Jedynym, jak twierdzę, dość poważnym objawem mogłoby być jedno zauważone przeze mnie plamienie (nie w czasie okresu), które zaobserwowałam w niedalekiej przyszłości po pettingu, a mogłoby sugerować przygwożdżenie zapłodnionej komórki jajowej do ściany macicy. Jednakże i to plamienie mogłabym (lecz nie na 100%) wytłumaczyć - czasem po wydaleniu się obserwuję u siebie krwawienie części odbytu, być może to to...
Przepraszam za przerażającą ilość wypisanych zmartwień. Serdecznie dziękuję tym, którzy przez to przebrnęli i bardzo proszę o wasze opinie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 11:05 am Temat postu: |
|
|
kitsune W ciąży nie jesteś: nie było stosunku, nie było wytrysku na okolice intymne, brzuch w ciąży zaczyna być widoczny dopiero z reguły po czwartym misiącu, plamienie implantacyjne (to chyba miałaś na myśli), występuje bardzo rzadko, a jesli już, jest to naprawdę niewielka ilość krwi zmieszana ze śluzem. Wg mnie Twoje objawy są raczej związane albo z dolegliwościami gastryczno-jelitowymi (może Helicobacter), albo jakieś zaburzenia hormonalne (może tarczyca itp) Zawsze jest jeszcze test ciążowy, którego wykonanie uspokoi. Sumując ciąży nie ma za to jest za dużo stresu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łukanio
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 4:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam to mój 1 post.
Oczywiscie pisze tu bo mam problem.
Kochałem sie z dziewczyna 25 lutego, czyli byly wtedy dni płodne (koncowka) bez gumy i wytrysk na zewnatrz po ok 5-10 sek. Okres przyszedl delikatnie spozniony. Mial byc 10 a rozpoczal sie 11 marca. 1 dzien byly to plamienia ale pozniej sie rozkrecil i trwal w sumie 4dni. (Zaniepokoilo to moją dziewczyne bo zawsze miala 3 dniowe) Ok 1 - 1,5 tygodnia po okresie rozpoczely sie z rzadka bole brzucha trwaly one moze z 1 tydzien i wystapily z 4-5 razy i trwaly po 1 - 2godziny. Sporadycznie kłucie w boku i nudności.
Powiedzialem to sprawdzonej kolezance i wykluczyla ciąze. Ale troche sie boje bylo to nie odpowiedzialne i obiecalem sobie ze wiecej takich wpadek nie bedzie. A co wy sadzicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ciotka253
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 5:05 pm Temat postu: Czy moge być w ciąży? |
|
|
Kochałam się 29 a 23 skończył mi się okres. Kochaliśmy siębez zabezpieczenia i doszło do wytrysku. Czy jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 5:07 pm Temat postu: |
|
|
a ilodniowe masz cykle? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ciotka253
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 5:23 pm Temat postu: |
|
|
różnie, od 28-32 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnDziA1821
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma sie czym stresować o to jest tylko niepotrzebne. Wszystko było w porządku okres przyszedł i był normalny, a to że spóźnił sie jeden dzień to jeszcze przecież nie jest nic złego a to że trwał 4 dni a nie tak jak zawsze Twoja dziewczyna ma 3 dni to też nie jest nic złego. Organizm wie czego mu potrzeba
Jeżeli dalej sie obawiasz niech Twoja dziewczyna zrobi test przecież są dostępne w aptekach i jest to sprawą normalną i jeżeli ma Ciebie to uspokoić i Twoją dziewczyne to możecie to zrobić.
A na następny raz jak sam napisałeś masz nauczke i więcej tak nie zrobisz jak mówią człowiek uczy sie na błędach ale tutaj na szczęście nic sie nie stało pozdrawiam i niczym sie nie stresuj i denerwuj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łukanio
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 9:22 am Temat postu: |
|
|
AnDziA1821 dzieki bo naczytalem sie tych sprzecznych info w necie. i mialem nerwowe dni a za miesiac mam matury |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 7:31 pm Temat postu: |
|
|
no przy takich cyklach to jeszcze dni nieplodne aczkolwiek nigdy nie wiadomo kiedy bedzie owulacja.
nast. razem radze zaopatrzyc sie w gumki, no i z tym konczeniem poczekac do bezpiecznych dni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|