Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.30

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kekoa49941

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Kwi 07, 2012 9:27 pm    Temat postu: O co ChodzI? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
chciałabym prosić o odpowiedź... jakiś czas temu a dokładnie 18 lutego bądź 3 marca(dokładnie nie pamiętam;/)kochałam się z chłopakiem i na początku bez zabezpieczenia... no i wtedy on doszedł, tyle że nie we mnie. Pytałam go czy jest pewien wszystkiego i odpowiedział, że nic we mnie nie wpadło. Zrobiłam cztery testy i wszystkie wyszły negatywne. Jednak nadal nie mam okresu, powinnam mieć ok 11, 12 dnia każdego miesiąca, ale nic. Ostatnio okres miałam od 11-16 lutego a w marcu zero. Przed lutym nie miałam przez 1,5 miesiąca a jak nadszedł to tak strasznie bolał mnie brzuch, że o mało nie wylądowałam w szpitalu, ale po dużej ilości tabletek przeciwbólowych przeszło.
Mogę dodać, że nie mam mdłości, mniej jem, ale to już od dłuższego czasu, mam dziwnie wzdęte podbrzusze i większe po prawej stronie od pępka, tam też pod skórą, wyczuwam jakby coś jajowatego i to najbardziej mnie niepokoi. Piersi mnie nie bolą, nie są większe. Kawa mnie nie odpycha, ogórki kiszone zawsze lubiłam więc nadal je jem. Do wc idę jak tylko coś wypiję, ale nie co 5 min. Zgaga- hmm...nigdy jej nie miałam i tak na serio to nie wiem jak się ja odczuwa, ale z tego co czytałam to jest to pieczenie od gardła do żołądka i ... nie miałam czegoś takiego. Mam od jakiegoś czasu serowatą wydzielinę z pochwy, jest żółtawa i niezbyt ładnie pachnie, ale to nie pierwszy raz...już dawniej tak miałam. Nie wiem co mam myśleć, zrobić znowu test? Najbardziej boję się o ta prawą stronę brzucha, że jest...dziwna.
Czy któraś z was też tak miała?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Sob Kwi 07, 2012 10:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

duże prawdopodobieństwo, że masz infekcję, może to czasem rozregulować miesiączkę, powtórz test i idź do lekarza, infekcje należy leczyć
Powrót do góry
novika

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam pytanie.....
Jestem przed okresem.
Przed moim ostatnim okresem (blisko jakos przed) wspolzylam. Zabezpieczalismy sie gumka, nie pekla. Po zdjeciu gumki itd. facet lekko wkladam mi palce do pochwy...

Od wczoraj nagle zaczely mi sie nudnosci. Nie wymiotuje, ale mnie mdli.
Brzuch mam jakby wzdety, czuje sie napuchnieta. Jestem jakby bardziej wyostrzona na zapachy-perfumy, wczesniej siedzac czulam jakby mocz....
Boli mnie glowa, mam wrazliwe sutki przy dotyku, boli mnie podbrzusze i to dosc mocno....czuje tez jakby napor w pochwie....
Czuje tez w dole kregoslupa jakby uciskanie....

5 x w tyg trenuje na silowni(niby czesto sikam, ale duzo tez pije np trenujac min 2 litry wody dziennie) troche stresow, bola mnie tez miesnie.....kark....kaszle troche.....

Jakos 2 tyg po wspolzyciu robilam test i byl negatywny. We wtorek kupie test Sad

Dodano po 17 minutach:

Dodam, ze od wczoraj temperatura mierzona pod pacha wynosi 36 max 36.1
Dzis po godz 18 mierzylam w pochwie i wynosila 37.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pod pacha sie nie mierzy, to po pierwsze.
najlepiej w pochwie i to nie raz na jakis czas a regularnie przez poł roku albo i dluzej.
duze znaczenie ma pora: najlepiej z rana przed wstaniem z łozka,wiec jesli nie zastosowałas sie do tych zasad to nie dziw sie ze sa takie skoki Smile
poza tym przed okresem w ciaze sie nie zajdzie.
nie masz powodu do obaw.

Powrót do góry
novika

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
pod pacha sie nie mierzy, to po pierwsze.
najlepiej w pochwie i to nie raz na jakis czas a regularnie przez poł roku albo i dluzej.
duze znaczenie ma pora: najlepiej z rana przed wstaniem z łozka,wiec jesli nie zastosowałas sie do tych zasad to nie dziw sie ze sa takie skoki Smile
poza tym przed okresem w ciaze sie nie zajdzie.
nie masz powodu do obaw.

Nigdy nie mierzylam sobie temp. nie bazowalam na tym. Od wczoraj naczytalam sie wszystkiego na necie Mad
Ja zawsze skrupulatnie zaznaczalam cykle, od-do itd.
Sex zawsze tez w gumce i nigdy wytrysk we mnie.

Wtedy to bylo chyba jakos na tydzien przed okresem(blisko przed).....teraz mam taki metlik, ze nie pamietam dokladnie. Najgorsze jak cos sie wryje w glowe.

Dluzszy czas bylam sama i przestalam "pilnowac" tych spraw. Zaczely sie mordercze treningi, stres w pracy.

Mimo wszystko zrobie test we wtorek. Strasznie dziwnie sie czuje Mad

<dziekuje za odpowiedz na moj post>
Powrót do góry
sekutnica

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Kwi 09, 2012 12:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem, że może z 2x zdarzyły mi się podobne objawy. Tj. przemęczenie, ból ramion, karku nie do zniesienia więc w tym czasie biorę apapy, masuję jakimiś żelami a to i tak nie pomaga... po jakimś czasie przechodzi (na to i tak dosyć często "cierpię", aż promieniuje do głowy). Mdłości, nie wiem zupełnie czym były spowodowane, może jakieś zatrucie, stres? ale też trochę mnie to niepokoiło. W ogóle w przeciągu paru miesięcy 2x spóźnił mi się okres o 2 tygodnie, ostatnio 2 cykle skróciły się do 27 dni i w ogóle... Chociaż od zawsze miałam "regularne", czyli tak 28-30. Ostatnio zaraz po okresie miałam bardzo wrażliwe piersi, aż do kolejnego okresu w tym miesiącu a teraz ok... Nie wiem czy to kobiecy organizm jest taki "kapryśny" czy coś ze mną nie tak i pora się wziąć za siebie... Dużo nerwów, ciężka praca, pesymizm bleble.
Jeśli intensywnie trenujesz a wcześniej nic, to normalne że czujesz dyskomfort inny niż zawsze.
Z tego co opisujesz, to raczej ciężko o ciążę.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 09, 2012 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Novika wiec nie masz co sie martwc o ciaze.

Powrót do góry
niepewna20

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2012 7:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc, wiem że to co pisze może jest głupie ale mam pewien dylemat.

w miejscu w ktorym pracuje jest toaleta wspolna. ostatnnio korzystając z łazienki podtarłam sie papierem, po czym zorientowalam sie gdy chcialam wziąść jeszcze że jest mokry, na pocżatku nie zwracałam na to uwagi a wiem ,że przede mną jakiś facet korzystał z toalety(weszłam tuż po nim), czy jeśli była to sperma to jest jakiekolwiem ryzyko abym zaszła tak w ciąże?? to był dzień szczytu śluzu jak na moj pech, a już 3 dn i spoźnia mi sie okres , na początku myślałam że jestem walnięta ale teraz sie zastanawiam.

Ostatnio zmieniony przez niepewna20 dnia Sro Kwi 11, 2012 7:28 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2012 9:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a skad wiesz ze to była sperma?
moze miał mokre rece i dotknał do papieru...?

nie słyszałam nigdy o takim przypadku zeby przez podtarcie zajsc w ciaze.
to tego potrzebny jest wytrysk w srodku a nie wycieranie sie..
wg mnie powinno byc OK, a na 2gi raz lepiej uwazac czym sie wyciera... ja zawsze mam ze soba swoje chusteczki.

jesli okres spoznia sie 3dni to mozesz zatestowac.wynik bedzie wiarygodny.
a wogole czujesz objawy nadchodzacej @?

cykle masz regularne czy zdarzaja sie opoznienia??

Powrót do góry
niepewna20

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2012 9:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zdarzają mi się opóźnienia.

Ostatnio zmieniony przez niepewna20 dnia Sro Kwi 11, 2012 7:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 35 z 41