Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szczypior
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2012 7:47 pm Temat postu: |
|
|
witam, kochałem się z moją dziewczyna w 28 dniu jej cylku (09.04) a potem 14.04 bez zabezpieczenia, ale to były stosunki przerwane, do wytrysku jeszcze brakowało zresztą wcale go nie było. okres miała ostatni 13 marca a dzisiaj 20. troche się martwimy. co myślicie??? myślę że to stres i myślenie o tym blokuje okres. cykle ma ok 30 dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pfff1910
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 9:47 am Temat postu: SPÓŹNIONY OKRES 16 |
|
|
Witam, mam bardzo poważny problem.
Od 09.04.12 uprawiam z moim partnerem seks mniej wiecej co 3/4 dni. Mam nieregularny okres, poniewaz jestem mloda, czesto wyjezdzam i zmieniam klimat. Ostatnie moje cykle trwaly ok. 25, 28 dni. Ostatni trwał 31.
Moj terazniejszy cykl zacząl się 15.03.12 i nadal sie trwa, wiec miesiaczka spoznia sie okolo 8 dni juz. Bardzo mnie to martwi. W trakcie tego cyklu mialam duzo stresu, poniewaz czesto kloce sie z moim partnerem. Hormony tez dzialaly, poniewaz zaczelam sie koochac z moim partnerem. A kochamy się bez zabezpieczenia. Chorowałam też na anginę, przez co przyjmowałam antybiotyk i 2 inne leki przez 10 dni.
Nie czuje, jakbym byla w ciazy. Temperatura ciała to równe 36,6, piersi mi nie urosly, nie staly sie bardziej wrazliwe na dotyk. Waga wciąż taka sama.
Czy stres i przyjmowany antybiotyk moga mi tak opozniac okres czy to ciąża?
Jutro wyjezdzam za granice, wiec znowu bedzie zmiana klimatu i boje sie, ze moze sie jeszcze bardziej spozniac, a ja sie bede martwic, ze to ciaza.
Z góry dziękuje za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 10:11 am Temat postu: |
|
|
pfff1910 Leki i choroba często wpływają na przesunięcia miesiączki, ale wiesz, że współzycie bez zabezpieczenia prędzej czy później może zakończyć się ciążą. Więc w Twoim przypadku wszystko jest możliwe, najlepiej zrób test. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mpola18
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 9:49 pm Temat postu: czy mogę być w ciąży? |
|
|
Hej!
Wiem że to głupie pytanie ale ostatnio miałam "bardzo intymne" spotkanie ze swoim chłopakiem tzn. pierwszy raz się kochaliśmy. Może kochaliśmy to za dużo powiedziane. Po prostu wszedł był 10 sekund i wyszedł (ale nie skończył we mnie ani w pobliżu tylko podczas seksu oralnego.) Ja miałam 12 dzień cyklu. Tak wyszło też że nie pomyśleliśmy o prezerwatywie. I teraz jest wielka nerwówka bo to by 3 dni temu. Czy ja mogłam zajść w ciążę? Kiedy mogę zrobić test ciążowy? Czy mogę już teraz zaobserwować jakieś niepokojące objawy? Proszę o pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mc89
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 10:30 pm Temat postu: coś jak dla mnie dziwnego |
|
|
Mam na imię Agata mam 23 lat i jestem z Lublina. Mam pytanie z jednej strony może to być śmieszne bo uczyli mnie w liceum biologii i fizjologii kobiety jednak to mnie zaczyna niepokoić.
Uprawiam regularnie sex z moim partnerem. Zaniepokoił mnie fakt spóźniającego się okresu(ost 17.03.2012) więc postanowiłam zrobić test oczywiście wyszedł negatywny wiec postanowiłam powtórzyć go za kilka dni również wyszedł negatywny- ale tyle mówi się o trafności a raczej o przypadkach kiedy test się myli. Jednak niepokoi mnie fakt, że przy szczupłej sylwetce, gdzie dbam o dietę i o zdrowy tryb życia, chodząc na siłownię itp mam brzuch jak w 4tym miesiącu ciąży i na dodatek twardawy jest, mało tego nigdzie nie mam wiecej ciała poza piersiami i brzuchem. Nie reaguję na smaki i zapachy jakoś nadzwyczajnie no może poza rybą, fakt chce mi się częściej spać i czuję się zmęczona ale to przez prace pogodzoną ze studiami przynajmniej takie mam wrażenie, nie kręci mi się w głowie ani nic żyję sobie normalnie no może poza nadmiernym lekko apetytem i dziwnym wrażeniem, że toaleta mnie wzywa.
Zdaję sobie sprawę, że muszę pójść do lekarza i zrobić badania jednak chyba nie mam szczęścia do dobrego ginekologa gdyż prosząc o skierowanie na badania czy o usg spotkałam się z odpowiedzią, że limity są już przekroczone a skierowanie na usg jest z tego powodu wystawiane tylko dla kobie w ciąży.
Odnośnie antykoncepcji bo nie wspomniałam o tym nie stosuję tabletek bo w przeszłości miałam problemy z wątrobą.
Bardzo proszę o jakąś wskazówkę i pomoc co to mogłoby być
pozdrawiam i licze na zaiteresowanie ty co mnie tak bardzo męczy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 8:57 pm Temat postu: |
|
|
mc89 Czy stosujecie jakąś antykoncepcję ? Jeśli testy wyszły negatywne to raczej Twoje odczucia (brzuch, piersi) muszą mieć inny powód. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mc89
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedz nie nie stosuję z powodu wcześniej choroby która wywołała kilka lat temu kłopot z wątrobą więc nie jest to wskazane dla mnie w poniedziałek mam wizyte u gin... może on coś wyjaśni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 12:12 pm Temat postu: |
|
|
mc89 Są jeszcze prezerwatywy, które wbrew pozorom, prawidłowo zastosowane są całkiem dobrą antykoncepcją, dodatkową chronią przed chorobami przenoszonymi tą drogą. Ale oczywiście to indywidualny wybór każdego. Natomiast przedłużający się brak miesiączki, przy negatywnych testach ciążowych, należy sprawdzić u gin. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mc89
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 2:48 pm Temat postu: |
|
|
w poniedzilek ide było to dlA MNIE dziwne ponieważ nigdy czegoś takiego nie miałam ale dziekuję z góry za rade |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mc89
|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 11:03 pm Temat postu: |
|
|
No to się dowiedziałam dostałam skierowanie na badania więc jutro bede kuta ale okresu przez najblizszy czas nie mam co się spodziewać kolejna wizyta w piątek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|