Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.30

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Sob Wrz 10, 2011 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

orhidea83 test możesz zrobić, ale uważam że to bez sensu, bo ciąży nie ma po takim czasie jakim zrobiłaś bhcg w przypadku ciąży wynik byłby już "ciążowy", temperatura też utrzymywałaby się w okolicach 37 stopni, przyczyną zatrzymania miesiączki jest coś innego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
orhidea83

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 11, 2011 11:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WYNIK TESTU NEGATYWNY
Powrót do góry
Raczek

PostWysłany: Pon Wrz 12, 2011 6:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yhm wolała bym byc w ciazy . a z miesiaczka jest problem bo nie mam regularnych i nie wiem w jakim dniu zrobic...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Wrz 12, 2011 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Policz sobie 16 dni od stosunku i zrób test

Powrót do góry
mikka89

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:01 am    Temat postu: Czy mogę być w ciązy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochałam się z moim facetem w ostatni dzień miesiączki, która zaczęła się 28.08. Mam regularne cykle co 28 dni. Czy jest możliwość zajścia w ciąże? Teraz powinny boleć mnie piersi przed miesiączką jak to zawsze jest, niestety nie bolą, nie ma najmniejszych oznak nadchodzącego okresu.

-----Regulamin należy przeczytać zanim napiszesz posta. Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne---tosia81
Powrót do góry
klaudia000

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:30 am    Temat postu: jestem w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 17 lat.. w tamtym miesiącu 3 dni po zakonczeniu okresu kochalam sie z moim chlopakiem. robilismy to z gumą, jednak w trakcie prezerwatywa pekla, jednak bylo to zanim on zdazyl dojsc. teraz spoznia mi sie okres 3 dni.. nie mam zadnych objawow innych zwiazanych z pierwszymi tygodniami ciazy. czy moge byc w ciazy?

---Zanim cokolwiek napiszesz - zapoznaj się z REGULAMINEM---tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob test i sie okaze.
tym bardziej ze jestes 3dni po terminie @ wiec wynik powinien byc wiarygodny!

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli owulacja wypadlaby wczesniej to szanse na ciaze są. jesli pozniej to raczej nie bo plemniki sa w stanie dozyc do 3dni w sluzie .

Powrót do góry
donmilka87

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2011 5:04 pm    Temat postu: objawy ciążowe ale czy napewno Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich bardzo serdecznie :*
Długo szukałam w internecie odpowiedniego miejsca na podzielenie się moim problemem. Natrafiłam na to forum i uznałam że to odpowiednie miejsce jednak nie byłam pewna gdzie umieścić post al myślę że nie trafiłam źle.
Mianowicie byłam niedawno u ginekologa który stwierdził że w chwili obecnej nie posiadam owulacji, dni płodnych a co za tym idzie nie mogę mieć dzieci. Przepisałam mi tabletki antykoncepcyjne Surprised .... postanowiłam ich nie brać gdyż mam przykre doświadczenia z tabletami... postanowiłam sprawdzić czy diagnoza lekarza jest prawdziwa i razem z partnerem zaczęliśmy wspólżycie bez zabezpieczeń z wytryskiem. co prawda trwa to dopiero miesiąc więc cudów nie wymagam. Musze dodać że mam nieregularne miesiączki, raz trwają dłużej raz krócej raz cykle 23 dni raz 28 raz 30 ale nie więcej. Ostatnią miesiączke dostałam 14 i rwała do 17 (18 byłam u lekarza który stwierdził moją niby bezpłodność) jednak poprzedzały ją brązowe plamienia (mało obfite) które trwały od 6 do 11, 12, 13 nie było nic i 14 normalna miesiączka dość obfita.... od 19 współzyłam bez zabezpieczeń codziennie lu co drugi dzień (co by dac plemnikom trochę czasu na nabranie sił)... po każdym stosunku leżałam z nogami w górze. Jak widać z dat powinnam już dostać kolejną miesiączke bo chodź mam nieregularne cykle to nie przekraczają 30 dni. Ostatni stosunek odbyłam jakoś w sobotę. We wtorek robiłam test ciążowy ale okazał się negatywny. Jednak czuje sie inaczej niż zwykle przed miesiaczką. Chodzę częściej do ubikacji (zwłaszcza nocą), odczówam bóle jajników oraz ''kłucia'' jakby gdzieś w obrębie macicy, mój śluz jest mleczny (jak niepłodny) i nie da się go wziąć w palce, pale mniej niż zwykle bo odczuwam lekki niesmak podczas palenia, mam też wzdęcia i bąbelki w brzuchu które mi się raczej nie zdarzają.... i moje pytanie brzmi, czy może za wcześnie wykonałam test (dodam że wykonywałam je co tydzień ale to chyba i tak nie miało większego sensu), czy to może być ciąża czy raczej stres który towarzyszy mi odkąd usłyszałam diagnoze... a może podświadomie wmawiam coś sobie że posiadam jakieś tam objawy ciążowe....
Przepraszam za tak obszerny temat ale chaciałm dokładnie opisać moją sytuacje by łatwiej byłoo wszystko ocenić. Bardzo proszę o odpowiedź, z góry dziękuje
Powrót do góry
WIKI16

Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Sob Wrz 17, 2011 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

donmilka87 Po pierwsze dziwny lekarz, który stawia taką diagnozę (no chyba, że zostały wykonane badania hormonalne, usg itd) i po co te tabletki antykoncepcyjne. Jeśli od stosunku minęło conajmniej 16 dni i test wyszedł negatywnie, to prawdopodobnie objawy, które opisałaś raczej nie są związane z ciążą.
Co do diagnozy, brak w danej chwili owulacji nie oznacza, że nie można jej indukować np. lekami, są różne skuteczne sposoby na jej uzyskanie, jedynym pewnym faktem bezpłodności jest brak narządów rodnych - jajowodów, jajników, macicy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41