Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donmilka87
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Wiec to chyba tylko zwykły stres poprostu.... miałam tylko usg, nic poza tym oprócz rutynowego badania.... nie wiem czemu dostałam tabletki anty, powiedział że mam je brać pół roku i potem zobaczymy czy owulacja się pojawiła czy trzeba będzie kontunuować .... tyle żedla mnie troche dziwne wydawało się przepisanie tabletek anty tym bardziej że wspomniałam jakie miałam po nich problemy :/
dziękuje pięknie za odpowiedź.... w poniedziałek wybieram się do innego ginekologa i zobaczymy co ten mi powie... puki co jestem lekko podłamana, nie znam się i nie wiem na jakiej podstawie można stwierdzić brak owulacji bo mówie oprócz rutynowego badania i usg nie miałam nic.... jajniki okazały się w normie.
aha lekarz powiedział jeszcze że brak mi bodajrze krwinek czy tam ciałek białych.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 11:40 pm Temat postu: |
|
|
donmilka87 zmień czym prędzej lekarza, zdarza się, że owulacja może nie wystąpić w danym cyklu, ale to nie znaczy, że ktoś nie może mieć dzieci. Może chodziło mu o anemię z tymi krwinkami, ale co tu mają te tabletki anty., fakt czasem stosuje się je jako terapię max przez 3 miesiące, ale jeśli ktoś chce zajść w ciążę to są bardziej skuteczne i "nowocześniejsze" metody. I nie martw się na zapas, tylko idź do innego lekarza, bo śmiem wątpić w fachowość tego u którego byłaś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
donmilka87
|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 8:02 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie o to chodzi że bardzo bym chciała zajść w ciąże dlatego też nie chce brać tych tabletek, wolę próbować sama bo też powątpiewałam w fachowość lekarza... co do anemii to robiłam badania krwi i wszystko mam w jak najlepszym porządku a przecież lekarz gin stwierdził niedobór krwinek białych (i jak już wspominałam przy rutynowym badaniu pfff). Postaram się jak najszybciej znaleść u porządnego lekarza który przykłada się do wykonywania swojego zawodu ... trochę mi smutno że nie udało się tak szybko jak bym tego chciała ale mam nadzieje że nie potrwa to długo i wkońcu bede się cieszyć ciążą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 10:58 am Temat postu: |
|
|
donmilka87 jak długo staracie się ? Może jeszcze nie ma powodów do zamartwiania się ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
donmilka87
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 11:26 am Temat postu: |
|
|
ogólnie tak naprawde był to pierwszy miesiąc gdy próbowaliśmy się że tak to ujmę wstrzelić w odpowiednią date gdzie kierowałam się temperaturą ciała (miałam wykresy z 2 poprzednich miesięcy), obserwacją śluzu i mniej więcej wyliczeniem dni płodnych. Ale już wcześniej robiliśmy to bez zabezpieczeń jednak w 100% na ślepo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 11:41 am Temat postu: |
|
|
donmilka87 No to spokojnie, zdrowej parze na "zajście" czasem potrzeba do 6 miesięcy, więc nie ma się czym stresować, mierz temp. obserwuj śluz, najlepiej zacząć starania już przed owulacją, jeśli chcesz sprawdzić się u lekarza to zrób to (ale u bardziej kompetentnego), ale na spokojnie. Dajcie sobie czas i szanse dzieciaczkowi na pojawienie się, ale bez stresu i napięcia bo to jest właśnie najgorsze w staraniach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
donmilka87
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 12:33 pm Temat postu: |
|
|
WIKI16 no co racja to racja potrzebowałam usłyszeć coś takiego i wyrzucić z siebie to co we mnie siedziało .... napewno się nie poddam i bede się starać dalej jednak tym razem nie bede podchodzic do tego jak do zadania ale tak jak dawniej, do przyjemności ciesze się że znalazł się ktoś kto troche szerzej i optymistyczniej otworzył mi oczy na to wszystko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Raczek
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 12:56 pm Temat postu: Czy to moze byc ciaza ? czy co mi jest ? |
|
|
Jakies 3 tyg temu byłam u ginekologa poniewaz testy ciazowe wyzły mi pozytywne i myslałam ze jestem w ciazy i miałam rózne objawy ... ginekolog stwierdził ze mam powiekszona macice i szyjke macicy ale ze pecherzyka nie widac .16 wrzesnia dostałam miesiaczke ale trwała zaledwie 2 dni była słaba . Teraz jest mi nie dobrze , brzuch boli mnie tak jakby przed miesiaczka i piersi mnie bola ... Co mi moze byc ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Raczek byłaś u lekarza więc powinnaś zapytać. My nie znajdziemy Ci odpowiedzi. Być może powinnaś udać się do ginekologa kolejny raz aby sprawdzić stan macicy. Testy pozytywne wychodzą jeszcze w jednym przypadku ale nie będe straszyć i pisać bo pewnie u Ciebie tak nie jest. Proponuję wizyte u lekarza i kolejne usg _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Raczek
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:47 pm Temat postu: |
|
|
łał dzieki za rade... to ze powinnam isc jeszcze raz do gin to wiem i jestem na srode umówiona . i ciekawe jak miałam mu o tym powiedziec jak to sie po wizycie stało ??!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|