Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Test jest wiarygodny dopiero po 14-16 dniach od stosunku. Na objawy stanowczo zbyt wcześnie...
A to były Twoje dni płodne czy nie?Zajrzyj do tematu "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" w dziale "Metody naturalne". _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justsmile17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Niepłodne, owulacje miałam wcześniej. Tylko, że teraz nie wiem dlaczego nie mam okresu... Czytałam na innych forach, że po pierwszym razie inne dziewczyny też jajniki bolały. Są te testy 6-dniowe, tylko za bardzo im nie ufam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
pierwszy raz= stres
stres= opóźnienie okresu
jednak wątpię czy aż tak bardzo by to wpłynęło na organizm (tzn tak szybko).
wyjeżdżałaś gdzieś?
miałaś więcej niż zwykle stresów?
chorowałaś?
Dodano po 45 sekundach:
pierwszy raz= stres
stres= opóźnienie okresu
jednak wątpię czy aż tak bardzo by to wpłynęło na organizm (tzn tak szybko).
wyjeżdżałaś gdzieś?
miałaś więcej niż zwykle stresów?
chorowałaś? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ella1825
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 11:17 pm Temat postu: |
|
|
ile dni musi minąć od ostatniego stosunku aby sprawdzić czy jest się w ciąży??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 11:57 pm Temat postu: |
|
|
14-16. Wtedy test powinien być wiarygodny. 100% pewności daje test z krwi wykonany w laboratorium _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 6:05 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem napewno nie bedziesz w ciazy. Dzien przed okresem byl nieplodny. Poprostu spoznia Ci sie ze stresu i tyle. Boli Ci brzuch to tym bardziej okres jest w drodze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Flicka
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Wiem, że wiele osób opisywało podobne sytuacje, ale zawsze jakiś szczegół, może ważny a może nie, różnił się od mojej.
Kilka dni temu byłam na grillu.
Trochę wypiłam, a póżniej spałam z moim chłopakiem.
Nie doszło do stosunku, jednak on wytrysnął.
Nie pamiętam dokładnie czy plemniki mogły spotkać się z moją pochwą, ale raczej tak ;(
Nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, jestem jeszcze bardzo młoda.
Moja miesiączka jest raczej regularna, ale nie prowadzę kalendarzyka, nie wiem ile trwa, kiedy zaczał się poprzedni cykl.. Domyślam się jednak że powinna już być, ale się nie pojawia. ;(
Wiem, że może to być od stresu, ale jednak z dnia na dzień boję się coraz bardziej.
A na dodatek od tamtego czasu mam ciągłe objawy:
-mdłości
-biegunka
-gorączka
-brak apetytu
-bóle brzucha (nie menstruacyjne)
Wiem, że na takie dolegliwości jest za wcześnie, ale jednak się boję.
Proszę powiedzcie mi, czy mogę poprostu mieć grypę żołądkową?
Błagam o jak najszybszą odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex:))
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 10:23 pm Temat postu: |
|
|
grypa żołądkowa trwa góra 2 dni.Wiem bo sama miałam.
POzatym jak można napisać ze wytrysnął???
cos musialo byc samo z siebie nie pojawia sie az tak wielkie podniecenie zeby doszlo do wytrysku.
Czas najwyzszy zaczac interesowac sie swoim organizmem i tym co jest ważne a potem zabierac sie za seks.
kurcze dziewczyno . Nie wiesz kiedy zaczyna sie okres a wiesz ze jest regularnie??
cos tu jest nie tak.
Idź zrób test 16 dni od stosunku albo czegos innego bo sama nie wiem jak to okreslic
bedziesz wtedy wiedziala...albo idz do gina albo zrob badania krwi badz moczu.
i nie panikuj tak moze sie okazac ze to Twoje urojenie...
ufff |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nulka
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 10:33 pm Temat postu: |
|
|
przede wszystkim na jakiekolwiek objawy ciąży jest zdecydowanie za wcześnie! Przez stres okres może się spóźniać więc się nie denerwuj. Skoro masz biegunkę i gorączkę to wg mnie to właśnie grypa żołądkowa. A moja rada to przede wszystkim notuj sobie w kalendarzyku kiedy masz miesiączkę, to bardzo ułatwia sprawę chociażby przy wizycie u ginekologa (tam podajesz zawsze datę ostatniej miesiączki) i pozwoli Ci też określić czy masz regularne cykle. Co do możliwości zajścia w ciążę... możliwa jest wtedy gdy miałaś dni płodne a ich nie da się określić bez znajomości jak długie są cykle... wydaje mi się, że w ciąży raczej nie będziesz ale jak bardzo się martwisz to zrób test ale nie wcześniej jak 14-16 dni od stosunku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JustMee
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 12:15 am Temat postu: |
|
|
a ja mam pytanie... jak uprawialiśmy z dziewczyną petting w ciagu miesiaca, dosc czesto, potem tydzien przed okresem, nastepnie normalnie dziewczyna dostala okres(no spoznil jej sie ale ma nieregularny), krwawienie trwało tyle ile zazwyczaj to czy jest mozliwe ze jest w ciazy??(wiem ze dla niektorych to moze byc absurdalne pytanie, dla mnie tez no bo dostala miesiaczke,wiec no.... ale mowi czasem ze ma kołowania w glowie-bylo goraco ostatnio moze to od tego- a dzisiaj mowi ze ją jajnik bolał krotko. Normalne ze boli??ehh..bo az mi sie goraco zrobilo jak mi to powiedziala ze ja boli:(( ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|