Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
efra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:43 am Temat postu: |
|
|
dziewczyny niech ktoras mi pomoze bo zwariuje . czytam czytam i gdzie bym nie weszla to co innego pisza. mam jedno dziecko 6 lat i w sumie zapomnialam jakie mialam objawy w ciazy. jestem po poronieniu 5tc okolo 4 miesiace temu to sie stalo. staram sie zajsc w kolejna ciaze , ale szukam odpowiedzi dlaczego to sie stalo.zrobilam badanie na toxsoplazmoze wynik IgG 167.0 dodatni IgM ujemny czy to byl powod ze poronilam ? czy powinnam zrobic jakies dodatkowe badanie? a jeszcze jedno , mam cykl 31 dniowy ostatnia miesiaczka 31.08 sluz plodny 16,17. 09.09r ale do stosunku doszlo 15,18 .09.09 r czy moglo dojsc do zapl. tem mierzylam w dni plodne 37 a z dnia na dzien jest wyzsza ,dzisiaj juz 37.9
Dodano po 2 minutach:
a i jeszcze jedno 15 mialam robiona cytologie i na waciku byl sluz rozowy ,wiem ze przed plodnymi taki sluz sie pojawia no i w ten dzien kochalam sie ze swoim facetem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:25 am Temat postu: |
|
|
efra wynik toskoplazmozy oznacza ze mialas kiedys przebyta toksoplazmoze i masz juz wytworzone antyciała. Zatem jest to bardzo dobry wynik, bo nie mozliwe bedzie juz ponowne zarazenie.
Mozliwe jest zajscie w ciaze gdyz kochalas sie w dni plodne. Zrob test 14 dni po ostatnim stosunku. Najlepiej z krwi beta HCG da 100% pewność.
Śluz na waciku mogło być to tak zwane "krwawienie około owulacyjne". Rzecz normalna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
efra
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 12:23 pm Temat postu: |
|
|
dzisiaj bylam na badani bhcg po poludniu bede miala wynik. w zeszly tygodni tez robilam to badanie>1 wiec ciazy nie bylo , ale wtedy mialam dni plodne a dzisiaj bede miala te dwa wyniki do porownania . z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 12:45 pm Temat postu: |
|
|
efra nie wiem czy nie pośpieszyłaś się z robieniem tego badania... aby wynik był 100% zaleca sie robienie go ok 2 tygodni po stosunku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mada:)
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Hej mam takie pytanie odnośnie tego co pisałam w poniedziałek, czy jak by doszło do zapłodnienia to mogłabym odczuwać ból tylko jednej piersi a drugiej nie. prosze o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 5:11 pm Temat postu: |
|
|
mada:)no to pytanie szczerze zwaliło mnie z nóg....
Każdy stosunek bez zabezpieczenia podczas dni płodnych może nieść za sobą ryzyko ciąży.
Zamiast zastanawiać sie czy ból jednej piersi moze być objawem ciązy radzę udać się do laboratorium medycznego i zrobić test z krwi / lub do apteki i zrobić zwykły test...
Dodano po 48 sekundach:
Bo o takim objawie ciaży jeszcze nic nie słyszałam... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwonka3424
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Hej! zrobiłam test-wynik negatywny,ale miesiączki nadal nie ma. To już 42dzień cyklu. Co to może oznaczać? Jeszcze nigdy mój cykl nie trwał tyle czasu. Proszę o odpowiedź... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 8:59 pm Temat postu: |
|
|
iwonka3424 test po takim czasie jest wiarygodny, zatem ciaze mozna wykluczyc.
Miesiaczka moze opoznic sie z wielu powodow np. przyjmowanie antybiotykow, stres, zmiana klimatów, podróże. Jeśli któryś z tych czynników miał miejsce czekaj spokojnie. Jeśli jednak nie, to udaj się do lekarza ginekologa, gdyż może to wynikac z jakiś zmian hormonalnych, lub też innych zmian. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
luter
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Znów mam pytanie do specjalistów, a więc:
Uprawiałem sex z dziewczyną, miała okres 4tego września, dziś mamy 25, więc 21 dni po okresie czyli ma dni niepłodne (od 17dni po okresie ma niepłodne) noo i pękła mi gumka, tzn. poczułem strzał i odrazu wyciągnąłem, ale nie było tam plemników ponieważ jeszcze nie doszedłem, więc założyłem drugą i dokończyliśmy swoje, ale teraz tak się zastanawiam czy jest jakiekolwiek prawdopodobnieśtwo ciąży ? HELP ME PLEASE |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 10:28 am Temat postu: |
|
|
jesli nie było wytrysku to w ciaze nie zajdzie...
Dodano po 16 sekundach:
tym bardziej jesli miala dni niepłodne _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|