Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
efra

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny niech ktoras mi pomoze bo zwariuje . czytam czytam i gdzie bym nie weszla to co innego pisza. mam jedno dziecko 6 lat i w sumie zapomnialam jakie mialam objawy w ciazy. jestem po poronieniu 5tc okolo 4 miesiace temu to sie stalo. staram sie zajsc w kolejna ciaze , ale szukam odpowiedzi dlaczego to sie stalo.zrobilam badanie na toxsoplazmoze wynik IgG 167.0 dodatni IgM ujemny czy to byl powod ze poronilam ? czy powinnam zrobic jakies dodatkowe badanie? a jeszcze jedno , mam cykl 31 dniowy ostatnia miesiaczka 31.08 sluz plodny 16,17. 09.09r ale do stosunku doszlo 15,18 .09.09 r czy moglo dojsc do zapl. tem mierzylam w dni plodne 37 a z dnia na dzien jest wyzsza ,dzisiaj juz 37.9

Dodano po 2 minutach:

a i jeszcze jedno 15 mialam robiona cytologie i na waciku byl sluz rozowy ,wiem ze przed plodnymi taki sluz sie pojawia no i w ten dzien kochalam sie ze swoim facetem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

efra wynik toskoplazmozy oznacza ze mialas kiedys przebyta toksoplazmoze i masz juz wytworzone antyciała. Zatem jest to bardzo dobry wynik, bo nie mozliwe bedzie juz ponowne zarazenie.

Mozliwe jest zajscie w ciaze gdyz kochalas sie w dni plodne. Zrob test 14 dni po ostatnim stosunku. Najlepiej z krwi beta HCG da 100% pewność.

Śluz na waciku mogło być to tak zwane "krwawienie około owulacyjne". Rzecz normalna.

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj bylam na badani bhcg po poludniu bede miala wynik. w zeszly tygodni tez robilam to badanie>1 wiec ciazy nie bylo , ale wtedy mialam dni plodne a dzisiaj bede miala te dwa wyniki do porownania . z gory dziekuje
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

efra nie wiem czy nie pośpieszyłaś się z robieniem tego badania... aby wynik był 100% zaleca sie robienie go ok 2 tygodni po stosunku.

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej mam takie pytanie odnośnie tego co pisałam w poniedziałek, czy jak by doszło do zapłodnienia to mogłabym odczuwać ból tylko jednej piersi a drugiej nie. prosze o odpowiedź. Wink
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 5:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mada:)no to pytanie szczerze zwaliło mnie z nóg....

Każdy stosunek bez zabezpieczenia podczas dni płodnych może nieść za sobą ryzyko ciąży.

Zamiast zastanawiać sie czy ból jednej piersi moze być objawem ciązy radzę udać się do laboratorium medycznego i zrobić test z krwi / lub do apteki i zrobić zwykły test...

Dodano po 48 sekundach:

Bo o takim objawie ciaży jeszcze nic nie słyszałam...

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej! zrobiłam test-wynik negatywny,ale miesiączki nadal nie ma. To już 42dzień cyklu. Co to może oznaczać? Jeszcze nigdy mój cykl nie trwał tyle czasu. Proszę o odpowiedź...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

iwonka3424 test po takim czasie jest wiarygodny, zatem ciaze mozna wykluczyc.
Miesiaczka moze opoznic sie z wielu powodow np. przyjmowanie antybiotykow, stres, zmiana klimatów, podróże. Jeśli któryś z tych czynników miał miejsce czekaj spokojnie. Jeśli jednak nie, to udaj się do lekarza ginekologa, gdyż może to wynikac z jakiś zmian hormonalnych, lub też innych zmian.

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Znów mam pytanie do specjalistów, a więc:
Uprawiałem sex z dziewczyną, miała okres 4tego września, dziś mamy 25, więc 21 dni po okresie czyli ma dni niepłodne (od 17dni po okresie ma niepłodne) noo i pękła mi gumka, tzn. poczułem strzał i odrazu wyciągnąłem, ale nie było tam plemników ponieważ jeszcze nie doszedłem, więc założyłem drugą i dokończyliśmy swoje, ale teraz tak się zastanawiam czy jest jakiekolwiek prawdopodobnieśtwo ciąży ? HELP ME PLEASE
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie było wytrysku to w ciaze nie zajdzie...

Dodano po 16 sekundach:

tym bardziej jesli miala dni niepłodne

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 50, 51, 52  Następny
Strona 51 z 52