Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 4:16 pm Temat postu: |
|
|
ale do zapłodnienia wystarczy tylko jeden plemnik. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
hipochondriac
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 8:34 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny, wiem, że to co napiszę wyda się wam głupie, ale ponieważ głupio mi kolejny raz zamęczać moją przyjaciółkę swoimi urojeniami{po przeczytaniu kilknastu stron tego wątpku}postanowiłam napisać.
W dniu przed miesiączką uprawiałam z chłopakiem petting, potem dostałam normalnego krwawienia i to samo robiłam ok. 2 dniu cyklu w czasie miesiączkowania. Potem ja panikując po ok. 16 dniach zrobiłam test i wyszedł negatywny, potem w 28 dniu dostałam okres. Normalne{dodam, że mam okresy ogólnie nieregularne od 28-40 dni} krawawienie. Potem na jakiś czas się uspokoiłam, ale kiedy niedostawałam okresu znowu zrobiłam test {wyszedł negatywny} i po 40 dniach dostałam okres. No i teraz niedawno właśnie minęło 29 dni znowu zrobiłam test{bo wmawiałam sobie jakieś objawy} i wyszedł negatywny, ale jakoś obsesyjnie boję się objawów ciąży{tyle się naczytałam w tym internecie, że są dni kiedy nie mogę normalnie funkcjonować, bo panicznie boję się ciąży}. W międzyczasie ostatnio miałam jeszcze zapalenie pęcherza{ale nie wiem czy to w ogóle jest ważne}... Krawienia w czasie okresu były normalne i miałam normalne bóle jak podczas mięsiączki.
Błagam czy ktoś może mi powiedzieć czy istnieje jakakolwiek możliwość, że mogę być w ciąży?
Niestety jak widać po mojej panice okazuje się, że nawet na petting gotowa nie jestem ^^
Zapomniałam dodać, że w momencie w którym dostalam okres po 28 dniach, bralam podwójną dawkę castagnusa, która niby miała pomóc wyregulować miesiączkowanie.{bo wcześniejszy okres też był dopiero po 42 dniach}
I dodam jeszcze, że ja naprawdę wiem jak się zachodzi w ciąże i wiem do czego to doprawdzi i nigdy nie uprawiałabym seksu bez zabezpieczenia{dod., że biorę lekarstwo z retinoidem etc.}, ale właśnie chyba dlatego, że tyle wiem i jestem świadomo jak to się może skończyć takie rzeczy sobie bzduram! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 9:40 pm Temat postu: |
|
|
hipochondriac krótko i zwięźle:
- no nie jestes nawet na petting gotowa to fakt
- jJezeli nie zostala sperma w jakikolwiek wprowadzona do pochwy (na palcu) to nie ma szans na ciaze
- jesli bralas antybiotyki to mozliwe ze miesiaczka ci sie przez nie opoznia
- moze warto zaczac jesc tabletki hormonalne - one doskonale regulują miesiączki, co do dnia.
- tyle testów nie mogło się mylić _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
hipochondriac
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 10:09 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | hipochondriac krótko i zwięźle:
- no nie jestes nawet na petting gotowa to fakt
- jJezeli nie zostala sperma w jakikolwiek wprowadzona do pochwy (na palcu) to nie ma szans na ciaze
- jesli bralas antybiotyki to mozliwe ze miesiaczka ci sie przez nie opoznia
- moze warto zaczac jesc tabletki hormonalne - one doskonale regulują miesiączki, co do dnia.
- tyle testów nie mogło się mylić |
No właśnie zastanawiam się nad tabletkami, ale podobno często jest tak, że one regulują okres tylko na czas ich zażywania, a potem okres znowu się rozregulowuje.
W każdym razie dzięki za odpowiedź, kubełk zimnej wody wylany na głowę przez osobę niezwiązaną z tym wszystkim naprawdę pomaga. Dzięki! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 12:30 pm Temat postu: |
|
|
hipochondriac nie rozumiem w ogóle problemu? Skoro już tyle razy dostałaś okres i jak piszesz zupełnie normalny to w czym jest kłopot?
Ile razy można tłumaczyć, wałkować i pisać to samo. Dziewczyny proszę Was jeśli nie znacie podstawowych pojęć , jak dochodzi do zapłodnienia, co oznacza okres itp nie zabierajcie się za sex, petting i inne formy współżycia bo nie ma to najmniejszego sensu. A jeśli już tak bardzo hormony szaleją co w pewnym wieku jest zupełnie zrozumiałe to podejdźcie do tych spraw z głową . Poczytajcie troszkę i przede wszystkim zabezpieczcie się . Jeśli prezerwatywa nie uspokaja Was w stopniu dającym komfort psychiczny to najlepszym rozwiązaniem są tabletki antykoncepcyjne . Ale i o tym trzeba poczytać żeby później nie wałkować znowu tematu czy podczas brania tabsów można zajść w ciąże... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
david_wawa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 7:36 pm Temat postu: |
|
|
hej, mam pytanie kochalem sie z moja dziewczyna z prezerwatywa, byl to nasz pierwszy raz, nie doszedlem a podczas stosunku sprawdzalem czy prezerwatywa sie nie zsuwa. po stosunku wyciagnalem czlonka a prezerwatywa mimo ze mialem ja caly czas na sobie to przesunela sie z przodu(nie wiem jak to nazwac ale jakby z przodu nie przylegala do żołędzia tylko wisiala tak ja wiem na dlugosc 1 - 1,5 cm,tak jak bym sprzodu za slabo ja naciagnal, moze zle zalozylem albo cos to w koncu byl nasz pierwszy raz, zaznaczam jednak ze nizej prezerwatywa byla na swoim miejscu i odpowiednio przylegala raczej nie wydaje mi sie zeby mialo sie wylać cos z niej, mam tu na mysli płyn ejakulacyjny). I tu pojawia sie moje pytanie czy moglem na przyklad przy zakladaniu przeniesc troche ejakulatu na zewnatrz prezerwatywy ? jak na przyklad dotknal bym palcem czlonka a potem zakladajac prezerwatywe znalzlo by sie troche ejakulatu na zewnatrz. czy mozna w taki sposb zajsc w ciaze ? albo gdyby ewentualnie jednak wyciekl ten plyn gdzies bokiem z prezerwatywy. A no i prezerwatywa nie pękła sprawdzałem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam, dzisiejsze wyniki B-hCG wyniosły 108.83 mIU/mL więc chyba jest fasolka pozdrawiam wszystkich gorąco. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 8:10 pm Temat postu: |
|
|
No i wspaniałe wieści Gratuluje i powodzenia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 8:18 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję jeszcze male pytanko, chciałabym wiedzieć tylko czy ten poziom hcg jest w normie, pierwszy dzien ostaniej miesiaczki to 13.10 a normy w labolatorium to :
3-4 tydz : 9-`130
4-5 tydz : 75 - 2 600
5-6 tydz : 850 - 20 800 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 8:47 pm Temat postu: |