Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.27

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciąża mało prawdopodobna ale dla pewności zrób test

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mal_22 - choroba może miec wpływ na okres, ale myślę, że małe jest prawdopodobieństwo, abyś w niej była, dla pewności tak jak radzi tosia wykonaj test.
Mal_22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DziękujęSmile Właśnie mam zamiar zrobić dzisiaj test. Czy może mi ktoś polecić jaki jest najlepszy??
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

obojętnie jaki np. bobotest , pre-test itd. ważne aby zrobić po dniu spodziewanej miesiączki i najlepiej z porannego moczu. Powodzenia

Powrót do góry
SrV

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, mam pytanko. miesiac temu mialem z dziewczyna mala wpadke, zsunela sie nam prezerwtaywa, po 3 godzinach od stosunku, wiec bardzo szybko siegnelismy po escapelle. okres nadszedl z 2 dniowym opoznieniem, ale byl. lecz teraz, okres spoznia sie juz 5 dni o_O piersi nie bola ani nie ma zadnych objaowo okres...czy mozliwe ze byl t okres w ciazy lub zeescapelle nie zadziala mimo ze bylo wziete tak szybko? prosze o odpwoiedzi
pozdrawiam
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze, chłopie, co jakiś czas tu jesteś i zawsze pytasz o możliwą ciążę po zastosowaniu różnych środków antykoncepcyjnych/ metod zapobiegania...
Nie ma ciąży, jeśli dziewczyna miała OKRES. Piersi raz bolą-raz nie. Mnie bolały przez dłuuuuugie miesiące już tydzien przed okresem, a nagle przestały. Ciąży nie było-po prostu organizm kobiecy tak się zmienia. Okresy lubią się opóźniać lub przychodzić za wcześnie.

Powrót do góry
SrV

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo slyszlaem ze po escapelle moze wystepowac krwawienie Wink ale watpie zeby trwalo ono tyle co normalny okres xD 5 dni to troche duzo wiec moze temu panikuje...w kazdym badz razie dziekuje za wypowiedz Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krwawienie wywołane escapelle może trwać tyle co okres. Zależy w którym dniu cyklu przyjęto tabletkę, kiedy to krwawienie wystąpiło i od samego organizmu konkretnej kobiety...

5dni to nie spóźnienie...Rozumiem gdyby to było 5 tygodni...Wahania w granicach +/- tydzień to nie tragedia. Zwłaszcza po escapelle. I takie wahania mogą sie długo utrzymywać.

A tak w ogóle, skoro za każdym razem wpadasz w panikę to może nie jesteś gotowy na seks...Jeśli ktoś jest gotowy na seks to musi być gotowy ponieść jego wszelkie konsekwencje...bo żadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100%pewności...
SrV

PostWysłany: Czw Wrz 30, 2010 6:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie popadam w panike tylko chce zasiegnac o porade madrzejszych odemnie:-) jestesmy gotowi na konsekwencje=p okresu dostala 5 dni po zazyciu esc, 32 dnia cyklu. Piersi mnie zaniepokoily poniewaz zazwyczaj przed okresem ja bolaly;-) ale byc moze do skutek uboczny po esc
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 30, 2010 10:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Każdy cykl jest inny czy po zażyciu escapelle czy nie. czasami piersi bolą a czasami nie ma w ogóle objawów. Nie doszukuj się na siłe objawów bo zwariujesz. Zapamiętaj,że objawy przedokresowe są bardzo różne i zależne od danej kobiety i przede wszystkim od danego cyklu

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 21 z 41