Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Karina20 - nie ma co gdybac, w ciąży nie jesteś, za dużo argumentów przemawia na NIE .. bóle mogą oznaczac wszystko albo nic ..
jaaaa19 - super, gratuluję ! _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.
Dziewczyny w lipcu odstawiałam tabletki, współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia tak średnio raz w tygodniu. 31 sierpnia wystąpiło u mnie trzydniowe plamienie. Piersi stały się pełniejsze, sutki ciemniejsze.
Poszłam do ginekologa powiedziałam że podejrzewam ciąże on zbadał mnie tylko palcami i stwierdził że ciąży nie ma. Oprócz tego przepisał mi leki na infekcje. I dał mi skierowanie na cytologie po miesiączce.
Niestety z infekcją dalej się zmagam. A okresu nie ma. Oprócz tego dużo jem, naprawdę dużo I czuję dużą potrzebę spania. Wydaje mi się że jest są inne aspekty, które można przypisać ciąży.
Ale problem jest w tym że z mężem staraliśmy się o dziecko. I ja bardzo pragnę mieć bobasa. I nie wiem czy sobie tego wszystkiego nie podpisuje pod ciąże. Planuje zrobić test na koniec tygodnia jeśli nie wystąpi krwawienie. Zrobiła bym go już dziś ale niestety muszę jeszcze poczekać że względów finansowych.
Napiszcie co myślicie, bo nie chciałam bym sobie robić nadziei.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 2:15 pm Temat postu: |
|
|
mmadzia bez testu nie ma co gdybac.. moze Ci organizm wariowac po odstawieniu tabsow ale z 2giej strony moze udało sie zasiac fasolke. u gin pewnie bylas za wczesnie dlatego powiedzial ze nie widzi ciazy.
zrob test krwi - bhcg i wtedy bedzie jasne
a dlaczego brałas tabsy? chodzi o zwykla antykoncepcje czy moze mialas nieregularne i bolesne miesiaczki? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Tabletki brałam bo oprócz tego że mam bardzo bolesne miesiączki to potrzebowałam odpocząć psychicznie po tylu nie udanych próbach.
Wind_of_hope właśnie o to chodzi że po odstawieniu tabletek dostałam miesiączkę normalną i w terminie to było 28lipca. A już 31 sierpnia było inaczej bo pojawiło się plamienie.
Masz racje wykonam od razu test z krwi
Później dam znać co wyszło... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vanessa1986
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam czy to może być ciąża?? Staranka w dni płodne.Spóznia mi sie okres 5 dni,piersi powiekszone,w dzien śpie w nocy siusiam(i to budzi mnie pełny pecherz)brzuch pobolewa,temperatura ok 37 i pojawil sie biały sluz.nie chce robić jeszcze testu zeby sie nie rozczarować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Mysle ze test mozna juz zrobic, ciaza jak najbardziej mozliwa. Wydaje mi sie ze to moze byc ciaza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 9:52 pm Temat postu: |
|
|
ja tak mam przed okresem i w ciazy nie jestem. najlepiej bedzie jak wykonasz test powodzenia!
MMadzia daj znac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:54 am Temat postu: |
|
|
No i niestety u mnie w mieście nie wykonują testu na poziom hcg.
Zarejestrowałam się na piątek do gienka
Zobaczymy co powie...
Dziewczyny mam pytanie mówicie o bólu w podbrzuszu jaki to ból umiecie go opisać?? Ja cały czas w podbrzuszu czuje napięcie, czasami pobolewa podobnie jak przed okresem. A czasem kuję. Czy to też można podpisać pod ciąże?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 9:41 am Temat postu: |
|
|
mozna, jak najbardziej.
Ale TY na sile juz sie doszukujesz objawow.... w a piatek okaze sie ze to na okres i sie rozczarujesz.. i po co Ci to? spokojnie poczekaj do wizyty i nie nakrecaj sie.
powodzenia! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 10:48 am Temat postu: |
|
|
Mmmadzia, nie nakręcaj się, bo potem będzie rozczarowanie .. powiedz sobie: "może się udało, czas pokaże" i spokojnie czekaj .. ból w podbrzuszu może oznaczac wszystko albo nic: zbliżający się okres, wczesne objawy ciąży (nie zawsze), problemy z jajnikami, a czasem boli ot tak.
trzymam kciuki za diagnozę taką, jaką byś chciała usłyszec ! _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|