FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 6:49 pm Temat postu: |
|
|
awaria, głowa do góry! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 11:06 pm Temat postu: Czy to ciąża?! |
|
|
Witam dziewczyny!
Dawno mnie nie było. Dalej z partnerem staramy się o dzidziusia, ale tak średnio wychodzi, bo i nie zawsze się przykładamy. Bardzo dobrze znam swoje ciało i wiem, że zawsze gdy mam owulacje kuje mnie któryś jajnik i tak tydzień przed miesiączką zaczynają boleć mnie piersi, a dzień lub kilka godziny przed piesi przestają, a zaczyna boleć brzuch. Kiedyś miałam nie regularne cykle bo chorowałam, ale od 7 miesięcy mam jak w zegarku czyli 28 dni. Tym razem też jajnik też mnie kuł i było przytulanko. Jednak został tydzień do miesiączki, a mnie nie bolą piersi, natomiast wczoraj zaczął boleć mnie dół brzucha. Jest on inny niż przy moich bolesnych miesiączkach, ale tak jakby skurcze a nasilają się przy zmianie pozycji. Czekać tydzień to bardzo długo, a podobno niektóre kobiety wiedza od razu, że są w ciąży.
Jak myślicie i u mnie może tak być?!
Proszę o rade, bo jestem bardzo nie cierpliwa i nie wiem co zrobić z tym bólem, a nie chce brać proszków, żeby jak coś nie zaszkodzić maleństwu.
A i czy jakby co test po 14 dniach od zapłodnienia coś już pokaże, bo ostatnio nie było okazji żeby go robić
--- Przestrzegaj REGULAMINU . Pisz w odpowiednich tematach jeśli takie istnieją----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 11:23 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej po 16 a nawet w dniu spodziewanej @.
jesli nie wytrzymasz i zrobisz wczesniej to wynik bedzie nieprawidlowy.
mozesz jeszcze wybrac sie na test krwi jesli trafiliscie na owulke to byc moze szanse na ciaze sa .tu nie ma sie co przykładac wystarczy sie przytulic raz a dobrze i w odp czasie bo im wiecej stosunkow w ten sam dzien ,tym nasienie jest coraz słabsze. tylko przy 1 wytrysku jest najsilniejsze. zycze powodzenia! wytrzymaj jeszcze pare dni, nie bierz proszkow,chyba ze na bazie paracetamolu.
ps- mam nadzieje ze kwas foliowy bierzesz? skoro staraCIe sie o dziecko? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 10:30 am Temat postu: |
|
|
adzia17 to,że odczuwasz kłucia w okolicach jajników itd nie świadczy o odbytej owulacji niestety .
Jeste jeszcze stanowczo za wcześnie na test ciążowy. Najwcześniej wykonaj go w dniu spodziewanej miesiączki.
Czy się czuję ? Można czuć co miesiąc ,że jest się w ciązy a i tak nic z tego. Psychika płata figle.
Na ból możesz wziąsc no - spe lub no spe forte. To lek bezpieczny w ciazy więc nawet jeśli jesteś to nie zaszkodzi dziecku .
Trzymam kciuki. Testu jednak nierób wcześniej bo możesz się rozczarować niepotrzebnie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mariza
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Mam uczucia nudności, bóle podbrzusza, osłabienie organizmu,wypadające włosy,powiększone piersi, częstsze oddawanie moczu,występujące krwawienie...Czy to może oznaczać ciąże czy nie???
---Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Nie powielaj postów ---tosia81
---Kolejny raz złamałaś REGULAMIN. Nie mam zamiaru ciągle Cię prosić o uszanowanie zasad panujących na forum. Dostajesz pierwsze ostrzeżenie. ----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 6:18 pm Temat postu: |
|
|
mariza, MOŻE, lecz nie musi. Jak pisała tosia-można co miesiąc odczuwać dolegliwości ciążowe i w niej nie być-tak to już jest z babeczkami, które bardzo by chciały dzidzię. Ja na początku starań tak miałam przez parę ładnych miesięcy.
Możesz robić często siusiu, bo w 2 fazie cyklu endometrium się powiększa i może lekko uciskać na pęcherz. Bóle podbrzusza i plamienia są typowe dla nadchodzącej miesiączki. Osłabienie organizmu? Ja mam ZAWSZE bez wyjątków przed okresem. Nie mam na nic siły. A włosy lubią wypadać jesienią... Jak już pisałam, to może, lecz nie musi być ciąża, dlatego spokojnie poczekaj do terminu miesiączki. A ja życzę Ci, żeby te wszystkie dolegliwości oznaczały, że w brzuchu zamieszkał groszek. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz napisał: | tak to już jest z babeczkami, które bardzo by chciały dzidzię |
...albo z babeczkami, które właśnie bardzo by nie chciały
tak czy inaczej, Łobuz dobrze radzi, najlepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiączki.
adzia17 to u Ciebie dłużej niż 14 dni trwa faza lutealna? generalnie nie powinno Ci już dużo zostać do terminu @, więc spokojnie zaczekaj, przecież teraz już nic nie zmienisz
Dodano po 1 minutach:
a jeszcze dodam, że ja przez pierwsze m-ce starań też co m-c miałam typowe objawy ciąży już na szczęście przeszły, więc może jak się znowu pojawią, to będą właśnie TE objawy _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kliknij
|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 8:27 pm Temat postu: ciąża? |
|
|
witam . mam takie pytanie . otóz moj chłopak włożył mi palec do pochwy który mógł być wysmarowany sperma. czy jest możliwe że zajde w ciąze?
jakis miesiąc temu zemdlałam. robiłam dwa testy ciążowe i obydwa wyszły negatywnie. jednak choruje na nerki i słyszałam że to może dawać fałszywy wynik. mam lekkie mdłości i zaparcia i od czasu do czasu bóle głowy. czy konieczna jest wizyta u ginekologa? czy mogłabym iśc bez wiedzy rodziców? zaznaczam ze mam 17 lat . prosze o szybkie odpowiedzi . to pilne.
----Pisz w odpowiednich tematach.Po raz kolejny zwracam uwagę. Następne złamanie regulaminu będzie kwitowane ostrzeżeniem. ----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
soubrette
|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam Z chłopakiem nie zabezpieczamy
się podczas stosunku. Kochamy się w ten sposób już od roku i bardzo
często. Ale we wrześniu dostałam okres 2 tygodnie za wcześnie, zaś
teraz okres spóźnia mi się już trzy tygodnie. Dwa tygodnie temu byłam
też u ginekologa i w czasie badania stwierdził, że wyglądam jakbym
już rodziła, czy się spodziewała coś w tym sensie, ale w czasie
przeszłym. Poklepał mnie jedynie po ramieniu i powiedział,że wszystko
przede mną.Na koniec przepisał mi tabletki dopochwowe bo powiedział ze
mam lekkie upławy. Okresu tak jak napisałam nie dostałam na
czas,spóźnia się dwa tygodnie,a na informacji dołączonej do tych
tabletek napisane jest, że nie powinnam brać ich pierwszym trymestrze.
Chodzę ospała, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, dużo jem (chociaż
to akurat u mnie normalne:)) Dodam jeszcze, że tydzień temu robiłam test
i wykazał, że nie jestem w ciąży. Czuję też lekkie bóle w
podbrzuszu, ale piersi mnie bolą, są nabrzmiałe i obolałe.
Pozdrawiam,
Roksana
Ostatnio zmieniony przez soubrette dnia Nie Paź 31, 2010 7:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 10:17 pm Temat postu: |
|
|
soubrette jesli nie doszlo do wytrysku podczas dni plodnych to w ciazy nie jestes.
skoro robilas testy i wyszly negatywnie to tym bardziej nie ma sie czym przejmowac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|