Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.27

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damian3

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 2:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Próbuje ją przekonać do antykoncepcji hormonalnej,ale ona obawia się że przez tabletki wystąpią jakieś skutki uboczne, szanuję ją i jej obawy dlatego nie staram się naciskać na siłe, ale mam nadzieje ze z czasem uda mi sie ja przekonac
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

damian3, są nikłe szansę, aby dziewczyna zaszła w ciążę, ponieważ:

* używacie prezerwatyw + globulki
* kochacie się bez wytrysku w środku
* kochacie się w dni niepłodne

a okres może spóźniac się z wielu przyczyn:

* stres
* leki
* wysiłek fizyczny
* alkohol
* choroba
* długa, męcząca podróż

ale skoro Twoja dziewczyna ma nieregularne cykle to nie masz się co przejmowac - okres jak najbardziej może jej się spóźnic, śpijcie spokojnie Wink

Dodano po 2 minutach:

ooo, mi już Ci odpisała, więc nawet mojej odpowiedzi nie musisz czytac Wink
niepewna92

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 5:55 pm    Temat postu: Kolejna choroba czy ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pomocy, kolejna choroba czy ciąża?

Czesc, tu niepewna92. Mam ogromny problem... Mniej wiecej w polowie tamtego miesiaca
piescilam sie z moim chlopakiem... Wygladalo to tak ze on dotykal mnie swoim czlonkiem po moich sferach intymnych, i dostal wytrysku, ja za jakis czas tez dostalam orgazmu. Mialam wtedy dni plodne. Okres mi sie spoznia prawie 2 tyg. Bardzo duzo mialam problemow z jajnikami, tak naprawde mam tylko jeden. Jak duze jest prawdopodobienstwo
ze jestem w ciazy? Czy w ogole jest jakies prawdopodobienstwo? prosze odpiszcie na forum albo na maila
Powrót do góry
niunia000

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 8:21 pm    Temat postu: Czy jestem w ciaży i co to za plamienie? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc wszystkim. Jestem na takim forum po raz pierwsz bo nigdy dotad nie byłam w takiej sytuacji. Trzy dni temu zrobiłam az 4 testy ciazowe bo miałam wszystkie objawy a okres spózniał sie juz 5 dni. Od kilku tygodni kochamy sie z mezem bez zabezpieczen i on zawsze kończy w srodku. wszystkie wyszły pozytywnie. pierwszy robiłam rano z pierwszego moczu a ostatni ok 18. Juz byłam pewna ciazy bo tak jak przez ostatnie dni nie czułam sie nigdy az nagle ok godziny 24 zauważyłam brązowy wyciek na bieliznie. nastepnego dnia pojawiło sie troche krwi dzien puzniej tez tylko troszke krwi a teraz czyli 4 dnia plamienia juz tylko różowa wydzielina przy siusianiu. zazwyczaj okres trwał 5-7dni i był tak obfity ze nie dawałam sobie rady a skrzepy schodziły całymi platami. jedna podpaska starczała na jakies 30 minut a teraz jedna starczyła na 2 dni i była na niej tylko niewielka plama krwi bez zadnych skrzepów. Prosze o pomoc moze ktos miał podobne doświadczenia az boje sie zrobic kolejny test:( pozdrawiam
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 8:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mialas klasyczne plamienie w ciazy. To sie zdarza. Nalezy udac sie do ginekologa. Jesli nie bylo tego duzo to mysle ze nie ma co sie martwic. Plamienia sie zdarzaja czesciej niz sie wydaje. Prosze sie nie obawiac, zazywac kwas foliowy i umowic sie na wizyte u lekarza ok . 6 tygodnia od zapalodnienia i oczywiscie DBAC O SIEBIE!

Dodano po 2 minutach:

niepewna92 jelsi wytrysk mial miejsce okolice intymne a byly to dni plodne to ryzyko ciazy istnieje. Nalezy zrobic test najlepiej z krwi. Tak czy sial musisz udac sie do ginekologa. Bo albo to ciaza albo znowu problemu z jajnikami czy zmiany hormonalne. Ryzyko ciazy jednak istnieje.

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za szybka odpowiedz.mam nadzieje ze tak było i ze faktycznie jestem w ciazy bo zapomniałam napisac ze te "szczesliwe" paski były dość słabe ale widoczne. jestesmy dopiero dwa tygodnie po ślubie i to by był naprawde cudowny poczatek:) ile dni po plamieniu moge zrobic kolejny test?

Dodano po 1 minutach:

dziekuje za szybka odpowiedz.mam nadzieje ze tak było i ze faktycznie jestem w ciazy bo zapomniałam napisac ze te "szczesliwe" paski były dość słabe ale widoczne. jestesmy dopiero dwa tygodnie po ślubie i to by był naprawde cudowny poczatek:) ile dni po plamieniu moge zrobic kolejny test?

Dodano po 8 minutach:

przepraszam za te dziwne pytania ale mam metlik w głowie:) i nie wiem juz co odpowiadac mezowi na jego pytania... prosze pomocy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niunia000 opcje są dwie :
- albo to plamienie zdarzające w ciąży. Czasami występuję w czasie kiedy wystąpiłaby miesiączka . Jeśli przestałaś krwawić powinnaś zrobić za kilka dni test ciążowy. Kreska już powinna być ciemniejsza.
- ciąża biochemiczna czyli niestety doszło do zapłodnienia ale zarodeczek nie utrzymał się

Mam nadzieję,że jednak u Ciebie jest opcja pierwsza;). Trzymam kciuki . Zrób ponownie test

Powrót do góry
niunia000

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak zrobie:) jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam:) Napisze co i jak:)
Powrót do góry
niepewna92

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po przeczytaniu odpowiedzi jestem zalamana... postaram sie zrobic jak najszybciej test. We wrzesniu pod koniec przestałam brać leki antykoncepcyjne, ktore mialy zahamowac zbyt czesty okres, czy odstawienie tych lekow moze byc rowniez przyczyna braku okresu?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, odstawienie tabletek antykoncepcyjnych może opóźnić miesiączkę, ponieważ organizm musi przestawić się na naturalne hormony.

Jednakże no nalezy liczyc sie z możliwością ciaży gdy sperma ma jakikolwiek kontakt ze śluzem płodnym kobiety w czasie dni płodnych.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41