Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Cześć.
Dziewczyny miałam miesiączkę spóźnioną o 4 dni, ale nie zbyt obfitą. Przypominam, że robiłam test w 23 dniu cyklu i nic nie wyszło. Wczoraj skończyła mi się ta miesiączka, a bardziej plamienie w 4 i 5 dniu to już prawie nic nie było. Dziś od rana niestety znowu czuję skurcze macicy i takie kłucie :/ jest to ni przyjemne i miałam takie po owulacji, jednek jest to inny ból niż przy miesiączce, co mi może być ?! A dopiero 30 mam wizytę u ginekologa po odbiór cytologii robionej miesiąc temu. A wspomnę jeszcze, że rok temu miałam druga grupę i opis zwiększona ilość pałeczek kwasu mlekowego, a to nie było leczone w żaden sposób, bo podobno nie ma takiej potrzeby. Teraz mam 6 dzień cyklu i moja temperatura ciała to 37.1 - specjalnie sprawdziła, bo już sama nie wiem o co chodzi, a tak bardzo chciałabym być w ciąży...
Czekam na odpowiedź, z góry dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 10:17 pm Temat postu: |
|
|
to zrob test krwi i bedziesz wiedzialana czym stoisz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 12:21 pm Temat postu: |
|
|
2 grupa cytologi to wynik ok. Jeśli coś w krwawieniu Cię zaniepokoiło to powtórz teraz test ciążowy. wynik juz będzie wiarygodny. Robiąc test w 23 dniu cyklu najzwyczajniej go zmarnowałaś . Skąpe krwawienie wcale nie musi oznaczać plamienia ciązowego ale może np. wskazywać na cykl bezowulacyjny itd.
Temperatura ciała nie ma nic do rzeczy. Mierzymy rano przed wstaniem z łóżka tuż po obudzeniu codziennie o tej samej porze. Pomiar w pochwie, odbycie lub w ustach pod językiem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamiljojko
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 7:37 pm Temat postu: czy jest w ciazy |
|
|
robilem to bez zabespieczenia z dziewczyna 1 dzien przed jej dostania okresu teraz go nie ma juz tydzien czy mozliwe jest to ze jest w ciazy??
---Nie zakłądaj nowych tematów tylko pisz już w istniejących ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 10:42 pm Temat postu: |
|
|
przed okresem sa dni niepłodne i nie mozna zajsc w ciaze, chyba ze ma bardzo krotkie cykle.
napisz cos wiecej.
jesli wytrysku nie było w srodku to w ciazy nie bedzie,ale skad pewnosc czy nic nie "pociekło" ?
zapytaj ja o :
- dlugosc cyklu
- regularnosc
no i napisz jak bylo z tym wytryskiem.. nastapil tuz po wyjsciu czy pare min po ? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia08052006
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 10:53 am Temat postu: |
|
|
witam . mam pytanie czy bede w ciazy?
wczoraj kochalismy sie bez zabezpieczenia i do konca. miesiaczke mialam 28.10.2010. w ostatnich 3 miesiacach mialam co 33 dni. czy moze mi ktos to wyliczyc?
Dodano po 32 minutach:
dodam, ze jestem troche przeziebiona. mam katar ,kaszel bol glowy. gdybym wrazie byla w ciAZY czy TO nie jest zle ,ze do zaplodnienia doszlo jak bylam przeziebiona? bralam polopiryne, flawamed, etopiryne i domowe sposoby jak czosnek, syrop z cebuli.
---Przeczytaj REGULAMIN! Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne.---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 11:06 am Temat postu: |
|
|
No chyba normalne,że jak się współżyje bez zabezpieczenia z finałem w środku to szanse na ciąże są . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia08052006
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 11:25 am Temat postu: |
|
|
a czy to moje przeziebienie w razie co nie zaszkodzi? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli miało dojść do zapłodnienia to dopiero w najbliższym czasie . Bo owulka powinna przypaść miej więcej około 15-17 dnia cyklu. Wcześniejsze branie leków nie bedzie miało wpływu na ewentualnie poczęte dziecko. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kyah
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 8:02 pm Temat postu: |
|
|
witam, z piątku na sobotę z chłopakiem uprawialismy petting – to było moje pierwsze takie bliższe zbliżenie z chłopakiem, nie mieliśmy prezerwatywy, ale także nie doszło do penetracji jego członkiem, jedyne co mnie niepokoi to to, że otarł się lekko o moje wargi sromowe penisem –bez jakiegokolwiek wejścia głębiej- ale to jeszcze na długo, długo przed jego wytryskiem (mimo wszystko preejakulat był, a ja byłam już naprawdę wilgotna w tamtych obszarach) – a przed naszym ‘zbliżeniem’ miał wytrysk dwa dni przed. bardzo się denerwuję, bo w sobotę miałam nieprzyjemne skurcze w okolicy prawego jajnika i w dodatku mi drętwiała noga – mam nadzieję, że to tylko z powodu stresu . natomiast dzisiaj miałam również dość bolesne skurcze.
co dalej – byłam dzisiaj u ginekologa i on twierdzi, że na 99.9% nie ma obaw żebym zaszła w ciążę – ale ZATEM SKĄD TE BÓLE? ginekolog zrobił mi później badanie USG i uważa, że mam torbiel na jajniku 10cm ! A w dodatku mówił, że jest tak małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę a mimo to wypisał mi receptę na tabletki 72h po (w sumie na moją prośbę) – nie zażyłam ich dotąd i się zastanawiam – skoro mam tę torbiel to chyba nie powinnam brać tabletek, ale już niedługo mija czas kiedy bym mogła je wziąć ! Czytałam, że gdy jest torbiel – w dodatku tak duża to nie należy ich zażywać w takim razie dlaczego mi przepisał te tabletki ?!
jaka jest możliwość, że mogłabym zajść w ciążę? dodam, że był to mój 13 dzień cyklu, więc jeden z najpłodniejszych.... i czy uważacie że z tą torbielą lekarz mógłby się pomylić?! Naprawdę jestem skołowana..... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|