Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.27

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adzia17

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć.
Dziewczyny miałam miesiączkę spóźnioną o 4 dni, ale nie zbyt obfitą. Przypominam, że robiłam test w 23 dniu cyklu i nic nie wyszło. Wczoraj skończyła mi się ta miesiączka, a bardziej plamienie w 4 i 5 dniu to już prawie nic nie było. Dziś od rana niestety znowu czuję skurcze macicy i takie kłucie :/ jest to ni przyjemne i miałam takie po owulacji, jednek jest to inny ból niż przy miesiączce, co mi może być ?! A dopiero 30 mam wizytę u ginekologa po odbiór cytologii robionej miesiąc temu. A wspomnę jeszcze, że rok temu miałam druga grupę i opis zwiększona ilość pałeczek kwasu mlekowego, a to nie było leczone w żaden sposób, bo podobno nie ma takiej potrzeby. Teraz mam 6 dzień cyklu i moja temperatura ciała to 37.1 - specjalnie sprawdziła, bo już sama nie wiem o co chodzi, a tak bardzo chciałabym być w ciąży...
Czekam na odpowiedź, z góry dzięki Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zrob test krwi i bedziesz wiedzialana czym stoisz Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lis 05, 2010 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 grupa cytologi to wynik ok. Jeśli coś w krwawieniu Cię zaniepokoiło to powtórz teraz test ciążowy. wynik juz będzie wiarygodny. Robiąc test w 23 dniu cyklu najzwyczajniej go zmarnowałaś Wink. Skąpe krwawienie wcale nie musi oznaczać plamienia ciązowego ale może np. wskazywać na cykl bezowulacyjny itd.
Temperatura ciała nie ma nic do rzeczy. Mierzymy rano przed wstaniem z łóżka tuż po obudzeniu codziennie o tej samej porze. Pomiar w pochwie, odbycie lub w ustach pod językiem

Powrót do góry
kamiljojko

PostWysłany: Nie Lis 07, 2010 7:37 pm    Temat postu: czy jest w ciazy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robilem to bez zabespieczenia z dziewczyna 1 dzien przed jej dostania okresu teraz go nie ma juz tydzien czy mozliwe jest to ze jest w ciazy??
---Nie zakłądaj nowych tematów tylko pisz już w istniejących ---tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lis 07, 2010 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przed okresem sa dni niepłodne i nie mozna zajsc w ciaze, chyba ze ma bardzo krotkie cykle.
napisz cos wiecej.
jesli wytrysku nie było w srodku to w ciazy nie bedzie,ale skad pewnosc czy nic nie "pociekło" ?
zapytaj ja o :
- dlugosc cyklu
- regularnosc
no i napisz jak bylo z tym wytryskiem.. nastapil tuz po wyjsciu czy pare min po ?

Powrót do góry
asia08052006

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam . mam pytanie czy bede w ciazy?
wczoraj kochalismy sie bez zabezpieczenia i do konca. miesiaczke mialam 28.10.2010. w ostatnich 3 miesiacach mialam co 33 dni. czy moze mi ktos to wyliczyc?

Dodano po 32 minutach:

dodam, ze jestem troche przeziebiona. mam katar ,kaszel bol glowy. gdybym wrazie byla w ciAZY czy TO nie jest zle ,ze do zaplodnienia doszlo jak bylam przeziebiona? bralam polopiryne, flawamed, etopiryne i domowe sposoby jak czosnek, syrop z cebuli.

---Przeczytaj REGULAMIN! Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne.---tosia81
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 11:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No chyba normalne,że jak się współżyje bez zabezpieczenia z finałem w środku to szanse na ciąże są .

Powrót do góry
asia08052006

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy to moje przeziebienie w razie co nie zaszkodzi?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli miało dojść do zapłodnienia to dopiero w najbliższym czasie . Bo owulka powinna przypaść miej więcej około 15-17 dnia cyklu. Wcześniejsze branie leków nie bedzie miało wpływu na ewentualnie poczęte dziecko.

Powrót do góry
kyah

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, z piątku na sobotę z chłopakiem uprawialismy petting – to było moje pierwsze takie bliższe zbliżenie z chłopakiem, nie mieliśmy prezerwatywy, ale także nie doszło do penetracji jego członkiem, jedyne co mnie niepokoi to to, że otarł się lekko o moje wargi sromowe penisem –bez jakiegokolwiek wejścia głębiej- ale to jeszcze na długo, długo przed jego wytryskiem (mimo wszystko preejakulat był, a ja byłam już naprawdę wilgotna w tamtych obszarach) – a przed naszym ‘zbliżeniem’ miał wytrysk dwa dni przed. bardzo się denerwuję, bo w sobotę miałam nieprzyjemne skurcze w okolicy prawego jajnika i w dodatku mi drętwiała noga – mam nadzieję, że to tylko z powodu stresu . natomiast dzisiaj miałam również dość bolesne skurcze.
co dalej – byłam dzisiaj u ginekologa i on twierdzi, że na 99.9% nie ma obaw żebym zaszła w ciążę – ale ZATEM SKĄD TE BÓLE? ginekolog zrobił mi później badanie USG i uważa, że mam torbiel na jajniku 10cm ! A w dodatku mówił, że jest tak małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę a mimo to wypisał mi receptę na tabletki 72h po (w sumie na moją prośbę) – nie zażyłam ich dotąd i się zastanawiam – skoro mam tę torbiel to chyba nie powinnam brać tabletek, ale już niedługo mija czas kiedy bym mogła je wziąć ! Czytałam, że gdy jest torbiel – w dodatku tak duża to nie należy ich zażywać w takim razie dlaczego mi przepisał te tabletki ?!

jaka jest możliwość, że mogłabym zajść w ciążę? dodam, że był to mój 13 dzień cyklu, więc jeden z najpłodniejszych.... i czy uważacie że z tą torbielą lekarz mógłby się pomylić?! Naprawdę jestem skołowana.....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41