Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 14)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
loluś119

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 6:09 pm    Temat postu: czy mogę zajść w ciąży?please pomóżcie...bardzo się boję;( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie i chciałabym aby ktos szybko mi odpowiedział.No więc mam nieregularne miesiaczki ostatnia dostałam 7 sieprnia.31 sierpnia kochałam się z chłopakiem i doszło do wytrysku ale nie "we mnie" przed końcem wyszedł ze mnie na tyle daleko sie odsuwając że nie sostało sie raczej nic do mnie.Ale boję się że moze zaszkodzić ten płyn przed wytryskiem chociaż niewiadomo czy ten płyn wyleciał i nie wiem czy miałam dni płodne:( acha i zapomniałam dodac że dzisiaj jest 9 wrzesień a ja nie mam miesiaczki:( czy mogę byc w ciąży? plosie pomóżcie i poraźcie

----edited by emilka----
przeniosłam do innego działu i tematu specjalnego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sbasias

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy jest możliwe występowanie miesiączki w czasie wcześniejszej ciąży?
Powrót do góry
rzaba8

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:04 pm    Temat postu: czyżby ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie:) Jestem tu nowa ale potrzebna mi pomoc więc mam nadzieje,że dobrze trafiłam.Od ponad roku staramy się z mężem o dzidzi i nic-mam stwierdzone PCO.W sierpniu (21,08,2008) miałam zamiast normalnego okresu tylko plamienia,i od ok.07.08.2008 dziwnie sie czuje mam wrażliwe i obolałe sutki,dziwne smaki,nonstop chce mi sie siusiu,zawroty głowy i chodze ciągle zmęczona-najlepiej bym nie wstawała z łóżka.No i nie wiem o co chodzi?Robiłam nawet test ale był negatywny wynikPomóżcie Prosze o co chodzi?

----edited by emilka----
przeniosłam do innego działu i tematu specjalnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loluś119, jakieś tam prawdopodobieństwo jest jeżeli masz nieregularne cykle i jeżeli zdarzają Ci się dłuższe cykle. zrób za kilka dni test.

sbasias, normalna miesiączka nie powinna wystąpić, w ogóle wszystkie krwawienia w ciąży powinny być konsultowane z lekarzem. ale na to wygląda, że czasami zdarzają się na początku krwawienia przypominające miesiączkę (jednak najczęściej się czymś różnią - konsystencją, długością, obfitością, kolorem krwi itp). ale nie powinno takich być.

rzaba8, hm... test już powinien być wiarygodny. zrób jeszcze jeden dla pewności. bo z tego co wiem, to przy pco bywają zaburzenia miesiączkowania..
loluś119

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 6:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[quote="emilka"]loluś119, jakieś tam prawdopodobieństwo jest jeżeli masz nieregularne cykle i jeżeli zdarzają Ci się dłuższe cykle. zrób za kilka dni test.

Confused ale jak duże jest prawdopodobieństwo?czy to że nie mam jeszcze miesiaczki oznacza że wtedy miałam dni płodne? czy ten preejekulat moze zapłodnić na bank?i czy zawsze się wydziela u chłopaków? i jaki czas przed wytryskiem?prosze odpisz bo naprawde już nie mogę przestać o tym myśleć i umieram ze strachu:( Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad i jeżeli napisałas że jakieś "tam prawdopodobieństwo jest" to znaczy ze jest małe? Question
Powrót do góry
nutka

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 4:24 pm    Temat postu: boje sie!!!!!!!!!!!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

za zwyczaj 7 dniowe
Powrót do góry
rzaba8

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak masz racje przy PCO są zaburzenia miesiączkowania ale ja biore tab.na ich uregulowanie(zawsze miałam silke krwawienia i bóle podbrzusza,a ostatnio tylko bezbolesne plamienia).Ostatnio dostałam od Endokrynologa tab.Metformax 500,które mają mi pomóc zajść w ciąże,i które musze natychmiast odstawić jak w nią zajde.A do tego wszystkiego od soboty tj.:06,09,2008mam nudności i zawroty głowy-czy to może być ciąża?
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 8:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Loluś19 skoro masz nieregularne to prawdopodobieństo jest ale jakie to nikt ci niepowie ile procent bo zależy to od wielu czynników. Skoro masz nieregularne to niewiesz kiedy wystąpią dni płodne. Musiała byś prowadzić dokładne obserwacje śluzu i temperatury wtedy jakoś byś określiła swoje dni ale też nie napewno bo cykle sa nieregularne. Prejakulat z tego co mi wiadomo jest z prostaty i niezawiera plemników, jednak chwile porzed wytryskiem jest kropelkowania i mogą tam być plemniki.
loluś119

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinia_18 napisał:
Loluś19 skoro masz nieregularne to prawdopodobieństo jest ale jakie to nikt ci niepowie ile procent bo zależy to od wielu czynników. Skoro masz nieregularne to niewiesz kiedy wystąpią dni płodne. Musiała byś prowadzić dokładne obserwacje śluzu i temperatury wtedy jakoś byś określiła swoje dni ale też nie napewno bo cykle sa nieregularne. Prejakulat z tego co mi wiadomo jest z prostaty i niezawiera plemników, jednak chwile porzed wytryskiem jest kropelkowania i mogą tam być plemniki.

Dzięki za te odpowiedzi Sad ale naprawde chciałabym nie być w ciążySad tak to jest że w zyciu sie popełnia błędy i się ich często żałuje... Confused mam nadzieję ze nie będę w ciąży Crying or Very sad pewnie na bank miałam płodne i sie coś wydostało i w tym płynie pewnie były plemniki:(...a zresztą zrobie test to wszystkiego sie dowiem jesli możecie to odpiszcie coś na mój problem jeśli wiecie coś jeszcze więcej, z góry dziekuje...
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rzaba8, ale ten lek to chyba na cukrzycę i raczej nie pomaga zajść w ciążę (ale mogę się mylić). od jak dawna go bierzesz? bo on może wywoływać objawy takiej jak dziwne smaki i osłabienie. po prostu powtórz test lub od razu dla pewności beta hcg
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 14 z 42