Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 14)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
loluś119

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 6:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj rano dostałam chyba miesiaczki ale to ma narazie brązowawy kolor.Zazwyczaj tak mam ze pierwszego dnia miesiaczki kreww nie jest czerwona tylko brązowawa.Tylko że dzisiaj jest 12 a robiliśmy to 31sierpnia miałam wtedy płodne? dpiszcie proszę... Crying or Very sad a i jeśli to plamienie to mogło wystąpić już tak szybko jako objaw ciąży?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
megi210

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 2:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

We wtorek na wizycie dowiedzialam się, że jest pęcherzyk ciążowy 7mm Smile Pani doktor pogratulowała i kazała przyjść 29.09 na kolejna wizytę z badaniami. Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

megi gratki Smile*** oby tak dalej Wink Wink

Powrót do góry
skarbek

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okres spóźnia mi się już 3 tydzień.. w ciąży nie jestem.. co to może być... wizyte u lekarza mam w przyszłym tygodniu ale chyba umre z nerwów Sad
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli niejesteś w ciąży to po co w tym temacie poiszesz? Może zwykłe przermęczenie różne mogą być powody zatrzymania miesiączki
loluś119

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to mam taki problem że robiłam to z chłopakiem 31 sierpnia bez zabezpieczenia, wytrysk na zewnatrz ale bałam się o ten płyn... dzisiaj dostałam miesiączkę z samego rana albo w nocy, jest obfita i bardzo bolał mnie brzuch, poprostu umierałam Crying or Very sad wzięłam 5 tabletek i dopiero pomogło i teraz się zastanawiam czy gdybym zaszła wtedy w ciazy to czy miała bym taki normalny okres jak mam teraz czy od razu plamienie...?czy moze jest taka możliwosc że w kolejnych miesiącach już nie dostanę? pomózcie plosie...
Powrót do góry
kat28

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:04 pm    Temat postu: Czesc Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzis zarejestrowalam sie do tego forum. Od tego miesiaca staram sie z moim przyszlym mezem o dzieciaczka. Wedlug moich obserwacji 2 dni temu mialam owulacje. Czyli jest to 19 dzien mojego cyklu. Jezeli hipotetycznie doszlo do zaplodnienia czy wydzielina z pochwy powinna sie pojawiac czy natychmiastowo ustac. Bo jak wiadomo jest ona gesta i takie tam. I zawsze po tym glownie wiem ze mam owulacje. A co z objawami ciazy? Slyszalam ze niektore kobety czuja ze sa w ciazy zaraz po zaplodnieniu, jakie sa te objawy? pozdrawiam wszystkich Very Happy
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 9:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loluś119 Taki tokiem myślenia dowiesz się czy w ciąży nie jesteś za 9 miesięcy jak urodzisz. Ty niejesteś w ciąży dostałaś normalną obfitą miesiączke a to moim zdniem już wyklucza ciąże.

kat28 w momęcie kiedy jest owulacja występuje śluz żadszy ciągliwy i przeźroczysty konstystencją przypomina białko jaja kurzego. Im jest bardziej gęsty tym bardziej zbliżają się dni nie płodne a nie owulacja.Jak długie masz cykle że 19 dnia masz owulacje? Kobieta moim zdaniem może ewentualnie przypuszczać że jeste w ciązy po zagnieżdżeniu a nie po zapłodnieniu. Niektóre kobiety odczuwają wtedy bóle w podbrzuszu a nawet słyszałam o bolących jajnkiach. Jednak jako pierwszy objaw zwiastujący ciąże można zaliczyć brak miesiączki bo przedtem wszystko może być wytworem wyobraźni kobiety która bardzo pragnie małego bobaska.
kat28

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do Kinia...pomylka. wczoraj byl 19 dzien ow.czyli dzis jest 20 a 3 dni temu wspolz. w wg mnie 17 dn- to owulacja, ale nie jestem pewna. 17 dn zaczely mi sie uplawy bo przed 17 nic nie mialam sluzu. W sumie ciagle mi sie utrzymuje wiec nie wiem czy juz mialam owul. czy nie - gubie sie w tym..Wiecie co mnie wkurza fakt ze nie moge zrobic sobie testu zeby na tym etapie sprawdzic czy jestem w ciazy czy nie. Najwczesniej moge sprawdzic 6, 7 dn po zaplodnieniu a to daje tylko 50 % pewnosci - tak przeczytalam.
Najlepiej czekac do dna planowanej m-czki - Najwczesniej. A ja powinnam wiedziec wczesniej, bo mam niedoczynnosc tarczycy i musialabym zwiekszyc przyjmowana dawke lek. pozdrawiam
Powrót do góry
sandrakup

PostWysłany: Nie Wrz 14, 2008 11:04 am    Temat postu: po 2 latach brania tabletek, a miesiąc przerwy może skonczyć Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. brałam tabletki antykoncepcyjne przez 2 lata. przerwałam w tamtym miesiącu. a w tym miesiacu kochając sie z chłopakiem(dzisiaj) doszło do pęknięcia prezerwatywy, ale chłopak twierdzi ze sie "nie spóścił" czy jest możliwośc aby doszło do zapłodnienie? proszę o szybką odpoweidz. niemam pojęcia co robić ,,, mam stare dawne opakowanie tabletek, czy jak to jesy wyjście mogę je użyc? czy cos pomoże??? ratunkuu!!!

------edited by emilka----
przeniosłam do innego działu i tematu specjalnego
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 16 z 42