Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 14)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martunia884

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Paź 12, 2008 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie mam pytanie ostatnio pisałam do Was,że spóźnia mi się okres i że robiłam 3 testy i każdy wyszedł negatywnie jedna kreska piersi bolały mnie jak zawsze przed okresem no i dostałam z tym że zawsze mialam okres tak koło 6 dni a teraz miałam normalne krwawienie cała środę bo wtedy dostałam okres cały czwartek cały piątek a w sobote już takie brązowe upławy no i dzisiaj czy to może być ciąża?????
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anonymous1

PostWysłany: Nie Paź 12, 2008 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc, zwracam sie do was z dosc waznym pytaniem.

Moja dziewczyna regularnie dostaje okresu, to wypada na 21, kazdego miesiaca, teraz miala ostatnio 21 wrzesnia, skonczyl sie 27. Jako, ze niedlugo zaczyna brac pigulki antykoncepcyjne dla wiekszego bezpieczenstwa, to zdecydowalismy, ze poczekamy z naszym pierwszym razem, ale wiadomo, jak to jest, ze czasami poziom libido rosnie, no i bez malych igraszek ciezko wytrzymac, wiec pokusilismy sie o akt oralny. To bylo dokladnie 5tego pazdziernika. Po wytrysku do prezerwatywy (uzywamy smakowych, zeby dla kazdej ze stron bylo to przyjemnoscia, no ale mniejsza) zdjalem ja i troche nasienia zostalo mi na palcu, szybko wiec wytarlem rece w gazete, a pozniej zaczalem ja piescic palcami po pochwie, palce mialem na 99% suche, ale boje sie, ze los mogl byc zlosliwy i, ze troche plemnikow sie tam dostalo. Wczoraj, 11. pazdziernika zrobila test ciazowy (wprawdzie w godzinach mocno popoludniowych) i wyszedl negatywnie.

Czy ten 5. pazdziernika to byl dzien nieplodny, skoro okres skonczyl sie jej 27?

Prosze o szybka odpowiedz, z gory serdecznie dziekuje.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 12:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martunia884, jak było obfite krwawienie przez 3 dni, to raczej nie ma ciąży

anonymous1, to kiedy się okres kończy nie ma znaczenia. bardziej ma znaczenie, kiedy się zaczyna i kiedy jest dzień spodziewanego krwawienia. tak, to były dni płodne ale ta sytuacja nie powinna stanowić zagrożenia. testy ciążowe są wiarygodne wstępnie 2 tygodnie od stosunku, więc ten był jeszcze zupełnie niewiarygodny
anonymous1

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 8:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na opakowaniu pisalo, ze 5-6 dni po stosunku. No coz, mam nadzieje, ze nie mam az takiego pecha..
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak już to wykrywa 5-6dniową ciążę, ale nawet test beta hcg z krwi nie wykryje ciąży po 6ciu dniach od STOSUNKU
kochamage

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam Pytanie wiem że to troszke głupie ale poprostu chce zaspokoić swoją ciekawość ostatnio byłam z chłopakiem w domu i wiadomo. on na chwilke doslownie kilkadziesat sekund wsadził członek.. nie doszło do wytrysku. ostatni okres miałam 24 wrzesnia. cykl mam 30 dni mniej wiecej ale.. slyszalam podobno ze przed wytryskiem wydostaja sie jakieś plemniki. ale myśle że przez te kilkadziesiat sekund nie powinno sie stac. wiec moje pytanie brzmi : jak duża jest szansa zapłodnienia.. wiem że do nastepnego okresu jeszcze czas ale jestem ciekawa a raczej czy mam sie czego obawiać
Powrót do góry
FOCZKA220691

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 12:43 pm    Temat postu: pROSZE POMOCY Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam problem prosze o pomoc kochalam sie z chlopakiem ostatnio i on sie spuscil (tzw we mnie) boje sie ze jestem w ciazy moze to glupio zabrzmi ale sie na tym az tak bardzo nie znam wiec prosze mnie nie krytykowac to dosc wazne dla mnie.

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
anonymous1

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
jak już to wykrywa 5-6dniową ciążę, ale nawet test beta hcg z krwi nie wykryje ciąży po 6ciu dniach od STOSUNKU

Myslisz, ze ryzyko naprawde nie jest duze? Dzisiaj moja profesor od biologii powiedziala, ze to musialby wydarzyc sie cud, zeby doszlo do zaplodnienia zwlaszcza, ze przed wytarciem w gazete, tego nasienia na palcu bylo tyle, co bym go sobie bardzo delikatnie poslinil..

A, jeszcze jedno - czy ten 5. pazdziernika to byl dzien wysokiej plodnosci?

edit: zanim zaczalem ja 'zaspokajac' to minelo jakies 5 minut, czyli plemniki powinny zostac zabite przez bakterie, ktore mogly znajdowac sie na gazecie/lozku?
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 5:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To czy zaszlas w ciaze nie zalezy tylko od tego ze doszlo do wytrysku wewnatrz Ciebie. A wiesz czy mialas wtedy plodne dni? Napisz jakie dlugie masz cykle i kiedy mialas ostatnia miesiaczke. Dopiero po przeczytaniu tych informacji bede mogla powiedziec jakie jest prawdopodobienstwo ze zaszlas w ciaze. pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:56 pm    Temat postu: Re: pROSZE POMOCY Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

FOCZKA220691 napisał:
WITAM MAM PROBLEM PROSZE O POMOC KOCHALAM SIE Z CHLOPAKIEM OSTATNIO I ON SIE SPUSCIL (TZW WE MNIE) BOJE SIE ZE JESTEM W CIAZY MOZE TO GLUPIO ZABRZMI ALE SIE NA TYM AZ TAK BARDZO NIE ZNAM WIEC PROSZE MNIE NIE KRYTYKOWAC TO DOSC WAZNE DLA MNIE.

wogole to głupota co piszesz bo:
-jesli spuscil sie w Tobie to wiesz czym to moze grozic co nie?
- po 2gie: boisz sie ciazy a pozwalasz na takie emocje?
to bez sensu
albo masz 14 lat albo ponad 20 i zachowuj sie jak dorosły człowiek a nie potem jest płacz i zal ze po co ja to robiłam? nie umiesz powiedziec nie? nie wiesz gdzie sie kupuje gumki?
nie rozumiem takiego zachowania.
rozumiem natomiast ze poniosła Was chwila, przyjemnosc ale od tego sa gumki zeby sie zabezpieczac a tym bardziej nie konczyc w srodku no chyba ze planujecie dziecko.
umiesz wogole liczyc dni płodne?>?? ile masz lat.
radze wybrac sie do ginekologa- na wywiad.. Neutral bo Twoja wiedza jest zerowa.. Rolling Eyes Shocked

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 37 z 42