Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aneta1177
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 2:54 pm Temat postu: bezradna |
|
|
Po raz pierwszy uprawiałam sex, do stosunku doszło 09.02.
Okres miałam 17 stycznia kolejny termin miesiączki przypada na 14.02 średnio co 27/28 dni raczej regularnie, z moich obliczeń wychodzi że są to dni niepłodne.
Podczas stosunku doszło do wytrysku minie niedługo 36 h a ja nie wiem co robić, jakie jest prawdopodobieństwo tego że jestem w ciąży?
Przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Moje pytanie brzmi : DLACZEGO SIĘ NIE ZABEZPIECZYLIŚCIE?
Zawsze masz tak regularne cykle? Przez minimum rok? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta1177
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:38 pm Temat postu: :X |
|
|
Nie zabezpieczyliśmy bo to było hmm spontaniczne i w ogole...
Tak chyba więcej niż rok mam takie regularne miesiączki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Spontaniczne czy nie, o bezpieczeństwie trzeba myśleć wcześniej. Bo później efekt jest taki, że dzieci mają dzieci...
Twoje dni płodne przypadają od 7do 17 dnia cyklu.
Więc to były dni niepłodne.
Myślę że możesz być spokojna. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karol87
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Ja się tylko zastanawiam, skoro podejrzewasz ciążę to dlaczego jeszcze nie zrobiłaś testu? Dlaczego nie poszłaś do ginekologa?
Na objawy prawdopodobne lub domyślne jeszcze zbyt wcześnie. |
jutro wlasnie postanowiłam zrobić test bo już mam dosyc. dzis juz kupilam ale najlepiej jest zrobic rano więc poczekam do jutra ale bardzo sie denerwuje. co do objawów to czytalam że pojawiaja sie po miesiacu a ja gdybym była w ciązy a nie daj boże to było by juz wlasnie tak ponad miesiac juz bo było to 26.12 i zonk |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta1177
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz dzieckiem to już nie jestem więc nawet jak byłabym w ciąży to wychowałabym dziecko najlepiej jak potrafię
Dzięki za pocieszenie i pomoc (: mam nadzieję że Twoja teoria jest prawdziwa (: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 4:43 pm Temat postu: |
|
|
karol87 Zrób test z krwi. Będzie bardziej wiarygodny.
A objawy ciąży pojawiają się najczęściej ok 2 miesiąca. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malenstwo_18555
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:00 pm Temat postu: jak w temacie głownym.... |
|
|
Hej dziewczynki. Piszę bo mam problem... Mianiowicie kochalismy się miedzy 3 a 11 stycznia, zawsze z zabezpieczeniem jednak przed stosunkiem czasem nas za bardzo poniosło i byc moze nie raz mialam kontakt z sluzem partnera, bo ze sperma to nie bardzo. 12 stycznia dostalam okres zazwyczaj trwa on u mnie 8 dni i jest obfity, tym razem trwal 4-5 dni, pierwsze 2 dni mocno pozniej tylko plamienie. Zawsze tydzien przed miesiaczka twardnieja mi piersi i mianowicie w styczniu tez tak bylo, ale twarde zostaly do dzis. Zrobily sie wiele wiele wiele wieksze... sa cale w zyłkach, bola niesamowicie, sutki sa bolesne i twarde. Ogolnie nawet jesli byla szansa na ciaze to mala tak wiec sobie chyba cos wmowilam... bo objawy sa... piersi, apetyt, zmeczenie, mdlosci, wodnisty sluz, bole brzucha, wzdecia, zgaga co nigdy w zyciu mi sie nie zdarzalo... no i jakos czuje... ze to ciąza... taka intucja same wiecie o co chodzi. Jutro mam wizyte u ginekologa, boję się tego co powie... boje sie ze powie ze jestem w ciazy a studiuje dziennie i chyba nie jestem gotowa na takie zmiany a z drugiej strony boje sie ze powie ze nie jestem w ciazy i te wszystkie objawy... bedzie mi smutno i pusto... Rozumiecie mnie? Myślicie ze w te dni gdy sie kochalismy i ta miesiaczka w styczniu, myslicie ze ciąża jest prawdopodobna? nie wiem co myslec do jutra chyba oszaleje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:16 pm Temat postu: |
|
|
Tak prawdę mówiąc...Musielibyście mieć ogromnego pecha gdyby się okazało że to jednak ciąża...A to były Twoje dni płodne? Wtedy? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malenstwo_18555
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:24 pm Temat postu: |
|
|
to byla taka granica miedzy plodnymi a nieplodnymi. jednak pozniej po okresie w plodne tez moglo sie cos wydarzyc... musimy bardziej uwazac chociaz z drugiej strony nie boimy sie ciazy bo jestesmy razem i wiemy ze bedziemy zawsze. ale mysle ze jesli cos by bylo z tego drugiego razu to nie mialabym jeszcze zadnych objawow bo to byl by 2 tydzien dopiero. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|