Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 5:00 pm Temat postu: |
|
|
spanikowany30 jesli nie doszlo do wytrysq wewnatrz partnerki to nie masz sie czego obawiac. Spokojnie moze spoznia jej sie okres bo denerwuje sie razem z Toba. TRoszke relaxu i wsio bedzie o.k. pzDr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 5:39 pm Temat postu: "Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 19) |
|
|
zapraszam do dalszej dyskusji[/b] _________________
Ostatnio zmieniony przez eyesonfire dnia Nie Cze 28, 2009 5:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marek89
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Test ciążowy po 2 dniach to chyba troszkę za wcześnie? A dlaczego za pierwszym razem ryzyko jest największe, i jak oceniasz ryzyko w moim przypadku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 6:25 pm Temat postu: |
|
|
test nalezy zrobic 14 dni po stosunku _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala8384
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 8:23 pm Temat postu: |
|
|
ja mimo 25 lat nadal sie ucze a moze dopiero zaczynam.nigdy nie mialam problemow kiedy plodne kiedy nie kiedy test zrobic a kiedy za wczesnie...takze wybaczcie o powtorne pytanie.10 dni po stosunku to za wczesnie rozumiem?na tym samym forum w innym watku pisza ze po 6 mozna zrobic ten test.bo ja zrobilam po 10 i nic:((((mam nadzieje ze 24 okres sie nie pojawi... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 8:38 pm Temat postu: |
|
|
Tak. test robi się najwcześniej 14-16 dni po stosunku. Wystarczy poczytać trochę...Ten problem jest wałkowany przez dobre 19 części w tym temacie i kilkadziesiąt następnych w innych tematach... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala8384
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 8:45 pm Temat postu: |
|
|
wlasnie dlatego ze czytalam pytam ponownie bo w innym watku pisza cos innego.przepraszam ze zasmiecanie.nie zaczelam wspolzycia w wieku 15 lat... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marek89
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Tak, czyli z testem wiedziałem, jeszcze są chyba takie które można robić już po 10 dniach, o ile dobrze pamiętam ale to wszystko w aptece. Ale też pisał ktoś że podczas pierwszego razu ryzyko jest największe, i wpradzie pierwszy raz o takim czymś słyszę, czy to prawda?
I w poprzednim temacie opisywałem mój problem, i nie dostałem też jeszcze odpowiedzi na:
1.
Cytat: |
Witam!
Mam taki problem, mianowice kochaliśmy się z dziewczyną. Może wszystko od początku. Wcześniej się masturbowałem, 2x oddawałem po tym mocz i jeszcze myłem penisa mydłem i letnią wodą, ok 2h przed stosunkiem. Potem zaczęliśy się pieścić, jednak nie było aż takie erekcji żeby można było nałożyć prezerwatywę. Popieściliśmy się trochę ręką jeszcze, ustami, i wsadziłem członka do pochwy (bez zabezpieczenia), wsadziłęm go dosłownie 3-4 razy i jak pomyślałem co zrobiłem to on natychmiastowo klapnął. Dziewczyna nie ma regularnych okresów, a dzień w którym to robiliśmy był w okolicach tego dnia w którym powinna dostać okres. Czy ciąża jest możliwa?
Pozdrawiam
PS. Przy stosunku w ogóle nie doszedłem.
ODPOWIEDŹ: Nie ma
|
2.
Cytat: | Aha bo pisałem też już na pontonie i trochę mnie postraszyli, a tak myślałem że tam lubią chyba trochę postraszyć. Pisali że w preejakulacie mogę być jakieś plemniki (tak wiem różnie o tym piszą, ale nawet nie wiem czy doszło do jego wydzielenia), że po masturbacji mogły zostać (myłem się ale zawsze jest to ale, chyba raczej mało prawdopodobne?). Tam pisali żeby kupić antykoncepcję awaryjną, mi sie chyba jednak wydaje że nie ma potrzeby?
Odpowiedź: Nie ma
|
3.
Cytat: | I jeżeli to był nasz pierwszy raz, spokojnie możemy spać i czekać na okres ? Znaczy ona bardziej
I jeszcze dodam że powinna mieć okres, jeszcze nie dostała, i nie wiem czy miała płodne dni czy nie płodne, a to chyba ma ogramne znaczenia, w gorszym przypadku jeżeli miała płodne to dalej nie ma potrzeby stosować awaryjnej antykoncepcji? |
I na ostatnie nie dostałem odpowiedzi, tylko że :
Cytat: | marek89 wiesz o ile dobrze pamiętam do moj profesor mowił, ze za pierwszym razem jest najwieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciąże. Ale nie ma co się zadręczać, kupcie najlepiej test ciążowy |
Czy to ostatnie to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasika09
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 11:02 pm Temat postu: Ciąża? |
|
|
Witam, chciałabym się zorientować czy istnieje możliwość zajścia w ciąże, nie współżylam do "końca" z moim chlopakiem włozył mi on swojego czlonka i to tylko na chwile. Dostalam okres w piątek i nie były 2 pierwsze dni zbyt obfite a teraz mam tylko takie plamienie, czy mam powody do obaw?
nie zakladaj nowych tematow, jesli podobne juz istnieja!
temat przenosze do pokrewnego --- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anonimowa22 Zbanowany
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 11:38 pm Temat postu: |
|
|
raczej nie jest to ciąża skoro był okres
małe jest prawdopodobieństwo na prawdę
ale żeby się nie martwić możesz zrobić test 2-3 tygodnie od tej sytuacji _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|