Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 19)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 1:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala8384 i to duży plus dla Ciebie Smile

marek89 Pierwszy drugi czy któryś z rzędu to nie ma nic do rzeczy...Najważniejsze czy to są dni płodne czy nie.

Nie ma testów które wykryją ciąże w 10 dniu po stosunku...Bo to jest fizycznie niemozliwe...Proces wędrówki zarodka z jajowodu do jamy macicy i jego zagnieżdżnie w jej błonie sluzowej trwa 14 dni...Więc jaką niby ciążę ma wykryć?Jak jej tam fizycznie niebędzie?

Jak wyliczyć dni płodne jest napisane w dziale metody naturalne.

Ale w ciąży nie będzie jak nie było wytrysku...
marek89

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 7:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję bardzo, już teraz nie kupuję antykoncepcji awaryjnej czekam co będzie. I tak myślałem że z tym pierwszym razem komuś się coś pomyliło. I jeszcze nie ma szans żeby wydzielił się preejakulat, lub jakimś dziwnym trafem z poprzedniego wytrsku plemniki zostały?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 8:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogłyby, jeśli robilibyście to od razu po masturbacji, nie oddałbyś po niej moczu i nie umył.

Plemniki nie są supermanami...Mogą przeżyć tylko w sprzyjających warunkach...
18renia

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasika09 napisał:
Witam, chciałabym się zorientować czy istnieje możliwość zajścia w ciąże, nie współżylam do "końca" z moim chlopakiem włozył mi on swojego czlonka i to tylko na chwile. Dostalam okres w piątek i nie były 2 pierwsze dni zbyt obfite a teraz mam tylko takie plamienie, czy mam powody do obaw?

nie zakladaj nowych tematow, jesli podobne juz istnieja!
temat przenosze do pokrewnego --- eyesonfire

Powiem tobie tak moja siostra miała miesiączke do 4 miesiąca ciązy ale raczej nie powinnaś się obawiać o ile nie doszło do wytrysku;)

Dodano po 2 minutach:

jak myślicie jak zrobiłam sobie 3 testy płytkowe i 2 wyszły negatywnie a 1 pozytywnie to iść lepiej na badanie krwi???
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zalezy kiedy je robilas.
jesli byly robione 14 dni od stosunku, to lepiej zrob badanie z krwi jak najszybciej.

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

18renia wytrysku nie było i to jest pewne Wink. Ale wiesz różnie to bywa z tym preejakulatem Wink;D
Powrót do góry
tola4

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 5:58 pm    Temat postu: jakie jet prawdopodobieństo czy jestem w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj spałam z moim chłopakiem i podczas stosunku pekła gumka zorientowaliśmy się o tym przed wytryskiem... mój cykl jest niegerularny i nie moge określickonkretnie czyto były dni płodne czy nie płodne.. czytałam o płynie przedjakulacyjnym czy w nim naprawde znajdują się zdrowe plemniki ?? Czy według was moge być w ciąży
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o preejakulat, to plemniki mogą znajdować się w nim dopiero tuż przed wytryskiem.

Jak wyliczyć dni płodne jest napisane w dziale metody naturalne. Zapraszam tam. Poczytaj sobie, wylicz i będziesz wiedzieć. Nie jesteśmy wróżkami Wink
tola4

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem wróżkami nie jesteście ... obliczyłam sobie dni płodnie i wyszło że niby nie mam..ale ja mam nie zabardzo reguralne miesiączki więc większej pewności mi to nie daje ..aa i dzięki za odpowiedz z tym płynem pzred jakulacyjnym ..bo wiele osó straszny że plemniki znajdują sięw nim cały czas
Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co dziewczyny myslicie mialam okres 16 marca do tej pory nic cykle mam okolo 32 dniowe, dodam ze kochalismy sie bez zabezpieczenia miedzy 10 a 20 dniem cyklu 3 razy skonczyl we mnie. robic test czy czekac dalej jeszcze do tygodnia z gory dzieki za rady !!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 3 z 42