Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 19)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maja20

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 11:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale jest taka mozliwoścc?? zeby tam jeszcze przetrwały ta godz?bo on sie po tym niestety nie umył i sie boje troche
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A potrafisz czytać? Jest napisane wyraźnie:

Cytat:
Mydło, woda, powietrze zabijają plemniki. A gdy zaschnie to plemniki siłą rzeczy umierają.

Nie ma szans...A następnym razem, żeby nie było stresu po prostu wyślij partnera pod prysznic...
myszzkaa

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 8:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie
Jestem tydzień po stosunku i martwią mnie pewne objawy :
-bóle krzyża
-bóle brzucha
-zgaga
-bóle w mostku
-zawroty głowy i omdlenia
-senność
Dostałam okres 4 dni przed terminem ale po 2 dniach krwawienie jest jak w 6 dniu okresu . Robiłam test tydzien po i narazie wykazało jedną kreske i objawy nadal są . Czy to możliwe że to jest ciaża ?? Prosze o szybko odpowiedz
Powrót do góry
aedd

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

za tydzien zrob jeszcze jeden.

Stosunek był w płodne? Bez zabezpieczenia? sperma wylądowała w pochwie?
Powrót do góry
myszzkaa

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba był w płodne ;/ i prezerwatywa pękła . i cała sperma była na mnie i właśnie nie wiem czy w środku bo mój chłopak mówi ze pękła w środku...
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezeli były dni płodne, pękła prezerwatywa, to jest 40% szans, ze możesz być w ciązy. Jeżeli nie chcesz czekać na wynik drugiego testu, idź do laboratorium i zrob test z krwi na beta HCG. Stuprocentowo wykrywa ciążę nawet wczesną.

W sumie niby okres mialas....ale było to bardziej jak plamienie? krew była płynna? taka jak zawsze? czy tylko zmieniła się obfitość?
Powrót do góry
myszzkaa

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie nie wiem jaka krew. Tylko jest jest mało a zawsze w 2 dniu miałam mocne krwawienie
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob test z krwi. innego wyjscia nie widze. Temperatury w pochwie nie mierzylas wiec nie mozna na jej podstawie okreslic ciązy. Ale tak dla testu - zmierz termometrem rano o 7 przed wstaniem z łózka temperaturę w pochwie. Jeżeli bedzie koło 37 to może być ciąża. Ale tak czy inaczej zrob test z krwi, bo moz eniepotrzebnie sie denerwujesz Smile
Powrót do góry
mgm

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakim cudem mogły być płodne, skoro - jak piszesz - stosunek miał miejce tydzień temu, a okres dostałaś 2 dni temu ?? 5 dni przed okresem (nawet 9 dni przed nim, bo piszesz, że dostałaś 4 dni wcześniej) to nie są dni płodne! a już na pewno po tygodniu nie da się zaobserwować konkretnych objawów ciąży.
ja bym poczekała aż się krwawienie 'rozkręci' - sama mam czasem tak, że przez pierwsze 2-3 dni mam tylko plamienia...

cierpliwości Smile
Powrót do góry
myszzkaa

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko że jest jeden problem mam 17 lat i czy bym musiala iść z mama na to badanie krwi ?

Dodano po 8 minutach:

bo jeszcze jest jedna sprawa bo robiłam to jak byłam w 4 dniu okresu bez zabezpieczenia ale nie spuścił mi sie w środku . Podobno przez mała wydzieline można zajść w ciąże ...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41, 42  Następny
Strona 40 z 42