Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maja20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:36 am Temat postu: |
|
|
ale jest taka mozliwoścc?? zeby tam jeszcze przetrwały ta godz?bo on sie po tym niestety nie umył i sie boje troche |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:59 am Temat postu: |
|
|
A potrafisz czytać? Jest napisane wyraźnie:
Cytat: | Mydło, woda, powietrze zabijają plemniki. A gdy zaschnie to plemniki siłą rzeczy umierają.
|
Nie ma szans...A następnym razem, żeby nie było stresu po prostu wyślij partnera pod prysznic... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszzkaa
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie
Jestem tydzień po stosunku i martwią mnie pewne objawy :
-bóle krzyża
-bóle brzucha
-zgaga
-bóle w mostku
-zawroty głowy i omdlenia
-senność
Dostałam okres 4 dni przed terminem ale po 2 dniach krwawienie jest jak w 6 dniu okresu . Robiłam test tydzien po i narazie wykazało jedną kreske i objawy nadal są . Czy to możliwe że to jest ciaża ?? Prosze o szybko odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
za tydzien zrob jeszcze jeden.
Stosunek był w płodne? Bez zabezpieczenia? sperma wylądowała w pochwie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszzkaa
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
chyba był w płodne ;/ i prezerwatywa pękła . i cała sperma była na mnie i właśnie nie wiem czy w środku bo mój chłopak mówi ze pękła w środku... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:24 pm Temat postu: |
|
|
jezeli były dni płodne, pękła prezerwatywa, to jest 40% szans, ze możesz być w ciązy. Jeżeli nie chcesz czekać na wynik drugiego testu, idź do laboratorium i zrob test z krwi na beta HCG. Stuprocentowo wykrywa ciążę nawet wczesną.
W sumie niby okres mialas....ale było to bardziej jak plamienie? krew była płynna? taka jak zawsze? czy tylko zmieniła się obfitość? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszzkaa
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie nie wiem jaka krew. Tylko jest jest mało a zawsze w 2 dniu miałam mocne krwawienie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
zrob test z krwi. innego wyjscia nie widze. Temperatury w pochwie nie mierzylas wiec nie mozna na jej podstawie okreslic ciązy. Ale tak dla testu - zmierz termometrem rano o 7 przed wstaniem z łózka temperaturę w pochwie. Jeżeli bedzie koło 37 to może być ciąża. Ale tak czy inaczej zrob test z krwi, bo moz eniepotrzebnie sie denerwujesz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:33 pm Temat postu: |
|
|
jakim cudem mogły być płodne, skoro - jak piszesz - stosunek miał miejce tydzień temu, a okres dostałaś 2 dni temu ?? 5 dni przed okresem (nawet 9 dni przed nim, bo piszesz, że dostałaś 4 dni wcześniej) to nie są dni płodne! a już na pewno po tygodniu nie da się zaobserwować konkretnych objawów ciąży.
ja bym poczekała aż się krwawienie 'rozkręci' - sama mam czasem tak, że przez pierwsze 2-3 dni mam tylko plamienia...
cierpliwości |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszzkaa
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:43 pm Temat postu: |
|
|
tylko że jest jeden problem mam 17 lat i czy bym musiala iść z mama na to badanie krwi ?
Dodano po 8 minutach:
bo jeszcze jest jedna sprawa bo robiłam to jak byłam w 4 dniu okresu bez zabezpieczenia ale nie spuścił mi sie w środku . Podobno przez mała wydzieline można zajść w ciąże ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|