Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
o chrytste panie. Czemu bez zabezpieczenia?
na badania bez mamy chyba. Mama wie, ze jest taka sytuacja? może jej powiedz w trakcie okresu teoretycznie sie w ciąze nie zachodzi, ale nic nie wiadomo
jak nie pojdziesz nabadania z krwi to zrob normalny test za tydzien |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszzkaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 9:54 pm Temat postu: |
|
|
no tak jakoś wyszło że bez ale podobno w czasie okresu też mozna zajść w ciąże i cały czas mam te objawy i już nie wiem co mam robić ;/ mama nie wie i jak nie bede miala 100% pewności to nie chce jej mówić ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 10:38 pm Temat postu: |
|
|
no to zrob test za tydzien - bedziesz miala 100 % pewności. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszor92
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 10:47 am Temat postu: |
|
|
ok dzięki. Czyli mam rozumieć że jeśli laska dostaje okres nawet kilka dni poźniej i nie jest to plamienie to na pewno nie jest w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Okres wyklucza ciąże nawet "spoźniony" o parę dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszzkaa
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 1:39 pm Temat postu: |
|
|
dzia za pomoc:))
Dodano po 2 minutach:
ale nie zawsze okres wyklucza ciaże bo możesz być w ciąży a mieć jeszcze ze 2 okresy ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 2:09 pm Temat postu: |
|
|
JEZUS MARIA. DZIEWCZYNO !!!!
Ile raz można mowić?!
Podczas ciąży NIE DOCHODZI do owulacji wiec nie moze dojśc do okresu!!!!!! Jeżeli byłaby owulacja w ciązy to można by było zajść w nią dzien po dniu i mieć bliźniaki.
to, co niedouczone kobiety nazywają okresem, to jest plamienie wynikające z zagnieżdżania się zarodka.
I jeżeli ktoś nie potrafi odróżnić plamienia od okresu to ma problem. Proponuję sięgnąc po ksiązkę od biologii
Dotarło? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tintin
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 5:42 pm Temat postu: witam |
|
|
Witam. Oczywiście wszyscy domyślają się w jakim celu piszę.
Moim problemem jest to, że od jakiegoś czasu wmawiam sobie, że jestem w ciąży. Nie mogę przestać o tym myśleć, mimo, że naprawdę nie powinnam mieć powodów do obaw.
Zażywam tabletki anty (yasminelle) i 4 opakowania temu brałam lekarstwa przepisane mi przez ginekologa, jedno z nich miało mieć wpływ na działanie tabletek. Zachowałam jednak wszystkie zalecenia ulotki i od ostatniego stosunku do zażywania tych leków odczekałam ok 10 dni, później, aż do miesiączki stosunku nie było. Dostałam normalny okres, później jeszcze trzy kolejne (wszystkie raczej standardowe, poza ostatnim, który trwał tyle, ile pozostałe i był raczej tak samo obfity, ale w jego trakcie był niecały dzień przerwy, co wcześniej mi się nie zdarzało). Po jakimś czasie zaczęło mi być niedobrze (bez wymiotów), częściej też chodziłam do ubikacji, zaczęłam myśleć, że mogę być w ciąży, zwłaszcza, ze w pracy mam ciężarne koleżanki, które ciągle o ciąży mówią, co nie dawało mi spokoju. Zrobiłam test, wyszedł negatywnie. Ciągle jednak nie miałam spokoju, poszłam więc do ginekologa (było to około 6-7 tygodnia po zażywaniu tych leków, czyli 30 kwietnia), zbadał mnie i wykluczył ciążę. Ja jednak cały czas się martwię. Miałam już cztery okresy, zrobiłam 5 testów ciążowych, w różnych dniach i porach dnia (włącznie z wykorzystaniem porannego moczu)- wszystkie negatywne, a dalej mnie to męczy.
Dodam jeszcze, że od jakiegoś czasu mam problemy z żołądkiem, a dokładniej straszne wzdęcia i problemy z biegunką, poza tym odbija mi się i czuję się strasznie senna. Niby wiem, że w ciąży nie jestem i to wszystko może być "urojone", ale ciągle się obawiam, co oczywiście nie pomaga.
Chyba ostatecznie wybiorę się jeszcze raz do lekarza, a tymczasem byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie komentarze, może któraś miała podobnie? I czy np. 5 RÓŻNYCH testów, zrobionych w różnych okresach może się mylić?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Majecka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 7:25 pm Temat postu: Czy wpadłam??? |
|
|
kocham się z chłopakiem od pół roku ale moje okresy nie są regularne niekiedy co 19 dni a niekiedy co 26 dni i trwa on od 4 do 7 dni. Po stosunkach czasami spóźniał mi się okres nawet tydzień co zdarzyło się pierwszy raz i dostałam go po 31 dniach od poprzedniego (co się nigdy nie zdarzyło) teraz tydzień temu kochałam się znowu a minęło od okresu ok 15 dni i mam objawy takie jak
-mdli mnie
-jeden dzień mam apetyt innym razem znów nie
-jestem senna jak nigdy
-powiększyły mi się piersi
-mam ogromne obrzydzenie do papierosów (co si.ę nigdy nie zdarzyło)
-boli mnie głowa
-mam napady złości
-brodawki tak jak by były większe
zawsze kiedy się kochałam po okresie czy zaraz przed to i tak go dostałam czy okres oznacza poronienie i nie mogę być w ciąży czy zemną coś nie tak?? a te objawy co one oznaczają?? bo po ostatnich stosunkach robiłam testy ale wychodziły negatywne a teraz mam te objawy co to oznacza???? odpiszcie z góry dzięki
Dodano po 2 godzinach 25 minutach:
odpiszcie bo nie wiem co robić boje się że coś zemną nie tak DZIZAS! NIE ZAKLADAJCIE NOWYCH TEMATO, JESLI JUZ TAKIE SA!
temat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 7:39 pm Temat postu: |
|
|
tintin skoro lekarz wykluczył ciąże, testy ciążowe negatywne więc problemem jest psychika. Niestety to kłopot bo siedzi w główce. Może postaraj się wyluzować i nie myśleć ciągle o ciąży. Zaufaj lekarzowi i testom bo inaczej sie wykończysz. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|