Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ksr
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 12:45 am Temat postu: ksr |
|
|
dziekuje Wam za wsparcie
mam nadziej ze jest to juz koniec udreki jaka przezywalam 3 tygodnie :/ mysle nadal czy jest mozliwosc pomyłki, coprawda objawow zadnych nima ale codziennie bede temperature miezyc!!! bo to hcyba najpewniejszy z objawow ??? myle sie ???
pozdrawaim |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:03 am Temat postu: |
|
|
ksr mysle ze spac mozesz spokojnie
chociaz powiem Ci ze znam jedna osobe u ktorej 2 testy nie wykryły ciazy, mimo tego zle sie czuła, poszła do gina i co na usg?? 7mm fasolka takze moga sie mylic ale nie musza
dla pewnosci mozesz wykonac test krwi- tam nie ma mowy o pomyłce lub czekac spokojnie na kolejna ciotke pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:30 am Temat postu: |
|
|
Tylko że ja mam bardzo długie cykle, więc nie wykluczone są dwie owulacje... i znowu, dzisiaj 40 dzień cyklu i się niezanosi na @ _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:14 am Temat postu: |
|
|
Drapaka nie lepiej isc do gina na badanie? tak mozna czekac i czekac w nieskonczonosc... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Drapaka ja bym na Twoim miejscu poszla do lekarza... takie cykle nie sa normalne... trzeba cos z tym zrobic... sama mialam dokladnie ten sam problem poszlam dostalam tabletki i teraz mam jak w zegarku co 28-29 dni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelina_19x
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 5:32 pm Temat postu: czy moze byc tak że jestem w ciazy? |
|
|
mam takie pytanko dotyczace mojej sytuacji... otóz mam cykle dosc regularne zawsze dostawałam okres okolo 3-5 dzien miesiaca . 4 dnia sierpnia kochałam sie z chłopakiem z prezerwatywą (nie pekła i raczej była cała, chłopak mówi że bez wytrysku wewnatrz) gdyz według mnie były to dni niepłodne(nie jestem pewna) okresu nie dostałam tego 5 dnia i spóźniał mi sie dośc długo(13dni) po jakiś 10dniach od zbliżenia zrobiłam test wynik negatywny. okres moj zaczął sie 16 a nie w dniach 3-5 trwał jakies 4 dni obficie i 1-2 skapo. mam pytanie czy moge byc spokojna i może ktos teraz wie kiedy teraz bede miała dni płodne jesli po 16dniowym opóźnuieniu okresu da je sie obliczyc, i może ktos we czy okres wróci 3-5 czy ponowinie 16stego?(jesli w ogole wróci)
z góry dzieki za odpisy
---edit by Pituszka
Prosze nie pisac dwoch takich samych postow, jeden usunelam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Jasne tylko że ja nie chce brać żadnych hormonów. Czekam aż sam się ustabilizuje. Przez 1,5 roku brałam tabsy wcześniej miałam cykle ok 30-33 dniowe, w trakcie brania tabsow równiutko po 28 dni. Po skończeniu tabsów od 27(zdarzyło się to raz i bardzo dawno temu) do 52. Teraz standard to 37-38dni. Nie mówcie mi że to nie jest normalne, bo nie jeden ginekolog stwierdzi, że cykle są uwarunkowane odpowiednio do organizmu, gospodarki hormonalnej itp. Tak więc przykład książkowy 28 dniowych cykli jest tylko przykładem i trzeba o tym pamiętać.
Ale z drugiej strony, też nie chce iść do gina, bo ostatnio poszłam na kontrole do prywaciarza wybuliłam 180zł i dowiedziałam się, że te wszystkie prochy które brałam były nie potrzebne no i jego zdaniem nie miałam wcale toprbieli, tylko nie pęknięty pęcherzyk graffa. Stwierdził tak na podstawie dni cyklu w których te badania zostały wykonane. Dziwił się strasznie że poprzedni ginekolodzy zlecając te badania nie pytali się o dzień cyklu...
No cóż... mylić się jest rzeczą ludzką... _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Drapaka nie nie mowie ze nienormalne matko az 180zł! szok...chyba prywatnie..i musiałas mnostwo badan robic ze az tyle zaspiewał
hmmm skoro nie chcesz isc do gina to moze test krwi?? co Ty na to? Cena do 40zł. i wynik masz pewny, nie to co testy
podejrzewasz u siebie mozliwosc ciazy,procz sytuacji tej co opisywałas ostatnio?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
skidoo
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:58 pm Temat postu: |
|
|
Ewelina jezeli byla gumka i nie bylo wytrysku w srodku to chrap spokojnie i smacznie a co do dni to Wind of hope robi to najwspanialej na swiecie
ps moze mnie kiedys nauczy na privie taka mala sugestia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 10:22 am Temat postu: |
|
|