Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sonia moim zdaniem tabletka "po" tutaj nie potrzebna Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sonia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokladnie pituszka tez tak mysle,ale ta osoba sie uparla wiesz jak to w steesie czlowiek nie mysi logicznie ,probowalam jej to wtluc do lba zeby zrozumiala ale nie dotarlo,no ale jej wybor byl,pozdrawiam:)
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2007 11:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w takiej sytuacji też bym nie wzięła escapelle czy postinoru. antykoncepcja awaryjna jak sama nazwa wskazuje powinna byc stosowana ostrożnie, z rozsądkiem i tylko w wyjątkowych przypadkach, bo nie pozostaje obojętna dla organizmu. a tutaj to był praktycznie pierwszy dzień okresu lub ciutke przed czyli dni na maksa niepłodne a w dni niepłodne nie zajdzie w ciązę. oczywiście wybór należy do dziewczyny i zrobi jak będzie uważała. na pewno tabletka ją uspokoi, ale dla mnie nie ma sensu latać po lekarzach za receptą.
Sonia

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 8:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam w pelni z wami,ja jak bym byla wtakiej sytuajcji nie wziela bym,ale ta girl ma 16 lat,wiec rozumiecie strach i wogole.no trudno moze zacznie sie uczyc o tyh sprawach,znaczy grmadzic informacje zeby nastepnym razem wiedziala co i jak.pozdrawiam was:)
Powrót do góry
kiki123

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 11:05 am    Temat postu: co o tym myślicie?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, od razu na początku proszę o potraktowanie mojego pytanie poważnie. mam długie cykle (ok.38-42 dni). ostatni okres miałam od 18 do 22 sierpnia (skończył się jakoś późnym popołudniem). w dwunastym dniu cyklu współżyłam analnie, a chłopak skończył we mnie. czy mogę być w ciąży??

------edit by emilka-------
już nie będę kasować tego posta, ale na przyszłość nie pisz identycznych postów w dwóch różnych tematach. w jednym odpowiedziała Ci wind, w drugim pituszka. nie rób bałaganu na forum.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 11:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mozesz Smile. od analu sie nie zachodzi w ciaze Wink

Powrót do góry
ola1234

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 2:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy tydzien po tym jak sie kochałam z chlopakiem moge miec juz jakies obajwy ciazy chodzi mi o to ze zaczelam wiecej jesc a jestem bardzo szpula czy to jest juz jakis objaw ciazy
Powrót do góry
kryzysowanarzeczona25

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 4:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałam się spytać czy to możliwe żebym była w ciąży. Uprawialiśmy z moim chłopakiem petting, co prawda trafiło akurat na ostatni dzień płodny co ewentualnie mogło zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciążę aczkolwiek za każdym razie po pieszczotach myliśmy ręce mydłem i wycieraliśmy więc nie możliwym wręcz wydaje się żeby jakimś cudem plemniki przedostały się do macicy. Mimo wszystko okres spóźnia mi się już 5 dzień, mam napięte piersi i sutki i bywa że jest mi niedobrze. Czy to może być spowodowane stresem wynikającym z ciągłego oczekiwania na miesiączkę?
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 4:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co piszesz nic nie wynika. Jeżeli nie było bezpośredniego kontaktu z macicą to nie ma mowy o ciąży. Przez skóre to w ciąże nie zajdziesz. Smile

http://www.biomedical.pl/forum/1-vt2852.html?start=0
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no pewnie ze nie zajdziesz przez petting w ciaze Rolling Eyes . musiałby byc wytrysk w Tobie i dodatkowo owulacja. Uspokoj sie bo tylko pogarszasz sytuacje i opozniasz ciotke Laughing Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 22 z 42