Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ksr

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 26, 2007 3:56 pm    Temat postu: pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie!
od 2 tygodni wchodze na wszelkie fora i szukam pomocy... mam nadzieje ze ktoś kto przechodzil ciąże badz miał podobny problem jak ja pomoze mi sie uspokoic do momentu kiedy zrobie test, mianowicie 08.08 piescilam sie z mezczyzna i On włozyl mi dwa razy palce potym jak doszedł, po tym wszystkim strasznei bylam przerazona i oczekiwalam miesiaczki dostałąm ja mneij wiecej w terminie tj. 22.08 lecz krwawienie trwało 2 dni dość obficie mozna powiedziec ze lało sie zemnie gdy siedałam na wc, pojawily sie takei błonki jak zwykle ale po tych 2 dniach amm tylko plamienia, gdy sie podcieram po siusianiu to mam papier zabarwiony krwia ale nieleci juz tak cobym mial na podpasce, dodam ze kilka dni przed spodziewana miesiaczka mialam brazowe plamienia i ostre bule podbrzusza no i bol piersi (piersi juz neibolą), teraz to wydaje mi sie ze mam mdłości ale juz sama neiwim czy to stres zwiazany z nieplanowana ciążą... boje sie okrutnie bo czytam ze kobiety maja nawet czesto miesiaczke pomimo zapołodnienia, i jeszce jesli ktos pisze ze miela nieweilkie plamienia to ile to jest mneijwiecej czy to takie mini mini na wkladce czy podpaska jest mokra??? miezylam temperature ale nigdy tego neirobilam i neiwiem jaka mialam do tego momentu dodam ze miezac przed "miesiaczka" mialam z rana tak o godzinie 6;45 temperature 36.1 natomiast gdy teraz w czsie plamienia dokladnie dzis z rana mialm 36.7 natomiast poznym wieczorem wystapila nawet temperatura 37.4 Sad Sad Sad boje sie tez tego ze gdy wkladam palca to czuje jakas kulke zaraz przy wejsciu do pochwy Sad Sad Sad jejku pomozcie mi prosze wytlumaczcie mi co sie moze zemna dziac!!! pozdrawiam i czekam ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 26, 2007 4:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Angell wątpię by cokolwiek miało to wspólnego z ciążą.

ksr no nie powiem, że działanie Twojego faceta było przemyślane.. Confused
no dzień w którym tak robiliście to najprawdopodobniej dzień owulacji.. ale nie jestem pewna. to czy jesteś w ciąży czy nie - też nie można powiedzieć.
najlepiej to powie Ci test ciążowy. powinien teraz już wyjść bez problemu.

no szanse są duże. ale jakiej długości masz cykle?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Sie 26, 2007 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ksr ja może nie jestem specjalistka w tej dziedzinie ale z tego co czytałam jeśli już mierzysz temperaturę w celu zorientowania sie czy możesz być w ciaży to najlepiej jest to robić rano zanim wstaniesz z łózka wtedy jest ona wiarygodna, wieczorem na pewno będzie podwyższona bo jesteś po całym dniu 'na nogach" i nie nalezy jej brać pod uwagę. Wiec jeśli rano /zaraz po okresie albo przed/ temperatura nie jest wyższa od 37 to wg. metody termicznej nie jesteś w ciąży.Zresztą poczekaj aż ktoś bardziej zorientowany w temacie sie wypowie Smile

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 12:11 am    Temat postu: Czy jestem w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 14 lat. Całkiem niedawno spotkałam w klubie chłopaka. Wyszło tak, że uprawialiśmy seks. Było to 20 dni po tym jak dostałam miesiączkę. Wracając do domu czułam okropne bóle brzucha, jednak tłumaczyłam sobie to tym, że robiłam to poraz pierwszy. Od tego czasu minęło 5 dni. Wiem, że to jeszcze mało, ale przez cały czas jestem osłabiona. Cały czas śpię. Często kiepsko się czuję i tracę równowagę. Cały czas nie dostaję okresu, a od tych 5 dni bolą mnie jajniki. Przed okresem zawsze bolaly mnie jeden dzień. Teraz trwa to bardzo długo. Jestem bardzo nerwowa. Boję się, że coś jest nie tak. Zastanawiam się czy jest to wynikiem tego, że dużo myślę o ciąży, czy tego, że naprawdę mogę być w ciąży. Pomóżcie mi, bo ja nie wiem co mam zrobić, zwłaszcza, że z tym chłopakiem nie utrzymujemy kontaktu, a co więcej nie chcę sprawić rodzicom tak wielkiej przykrości, informując ich o ciąży. Czy moje podejrzenia są słuszne? Pomocy...proszę!!!

----edit by emilka----
temat przyłączam do tematu "Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part.7)
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem, czy to żart czy nie... Confused

w każdym razie:
- czy kochaliście się bez żadnego zabezpieczenia?
- czy wytrysk nastąpił w Tobie? jeżeli nie, to po jakim czasie nastąpił?
- jak długie masz cykle i czy regularne? (choć w tym wieku, to wątpie)
skidoo

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 12:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mlodazeta....ehhhh pierwszy raz na dyskotece to chyba nie za najlpeszy poczatek!! podaj jakies szczegoly bo z fusow Ci nikt tutaj nie wywróży czy jestes czy nie....
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 12:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej a ja mam tym razem pytanie następującej treści. Ponieważ pogubiłam się już w tym wszystkim o czym jest tu mowa, więc wychodzę z zapytaniem, czy możliwe że mogło dojść do zapłodnienia teoretycznie 1 dzień przed spodziewaną miesiączką. Piszę, " teoretycznie" bo niektórzy z was znają moją historię i wiedzą, że z moim okresem jest jak ... nie no nie moge porównania znaleźć, powiedzmy że jest tak jak być niepowinno:)
No i oczywiście stosunek przerywany, z tym że mój facet nie zdąrzył wyjąć członka z pochwy do końca i znaczna część spermy wylądowała na wargach sromowych.
ksr

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 12:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

juz za kilka godzinek kupie test i zobaczymy ...boje sie ze niebedzie to proawdziwy wynik...we wtorek z ranca robie test ...boje sie bo nieewm czego mozna sie spodziwac tak naprawde :/ anjgorssze przezycei jakie moglam mies w swoim krotkim zywocie ...mam 21 lat
pozdrawaim słoneczka

czy to mozliwe "niepełny stosunek" "krwawienei przy ciązy" to bylby ewenement :/ ja chyba nieprzezyje tego...to byla nieprzemyskana przygoda ... juz nigdy wiecej tego typu znajomosci...wstydze sie tego i zaluje jak niczego do tej pory Sad jaki procent szansy ze niejestem w ciazy ??? Sad Sad
pozdrawiem Was serdecznie i dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi Sad

-------------------edit by drapaka----------------------
Jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić użyj opcji "zmień" jest w prawym górnym rogu każdego twojego posta.
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 9:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

młodazeta jesteś bardzo młodą dziewczyną i zapewne masz nieregularne cykle miesiączkowe... jak tak sobie licze czy to byly dni płodne czy nie to właśnie dni mi się wahają... musisz podac koniecznie ilo dniowe masz cykle (dzień pierwszej miesiączki do dnia poprzedzającego kolejnąWink )
tak na marginesie to weź do serca to co się stało i odpuśc sobie życie seksualne (moja rada!) bo ważniejsze jest to kim będziesz w przyszłości (praca, nauka) i jak Ci się będzie wiodło (zależy od Ciebie, a już trzeba na to pracowac) seks jest też ważny, ale nie WAŻNIEJSZY od tego co napisałam wyżej! 3maj się

ksr będzie dobrze 3mam mocno kciuki za Ciebie i gdy tylko się czegoś dowiesz pisz!!

-----edit by emilka----
jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień". posty łączę.

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 10:11 am    Temat postu: czy jestem w ciąży??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wita. czekam na pomoc.
boję się że jestem w ciąży. Dni płodne teoretycznie wypadały mi na 18 - 19 sierpnia. kochałam się wtedyz moim chłopcem z zabezpieczenim, ale kilka dni wcześniej bez. Od tego dnia źle się czuję - jestem osłabiona, mam podwyższoną temperaturę do 37 stopni... do tego dochodzą objawy, jakie zwykle miewam przez około 2 tyg przed miesiączką: bolesność i obrzemienie piersi, zmienność nastroju, nadmierny apetyt, czasem jesgo zupełny brak. Dodam że termin najbliższej miesiączki to około 2 września. Czy zespół napięcia przedmiesiączkowego może świadczyć o tym że nie jest się w ciąży??? Proszę o szybką odpowiedź, bo strasznie sie martwię.. Crying or Very sad

-----edit by emilka-----
temat przyłączony do tematu specjalnego: "Czy jestem w ciąży?" (part.7)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 7 z 42