Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania___21
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
słuchajcie mam takie pytanko..ono nie dotyczy bezpośrednio tego tematu ale bardzo prosze o odp czy jeśli plamienie okołoowulacyjne wystąiło u nie od 11 do 14 dnia cyklu , potem do 16 dnia miałąm śluz płodny a od 17 był już biały ,mętny i lepki to czy 20 dnia mogęuznać za dzień niepłodny??? i uwaga pytanie teoretyczne;p;p czy leśli na palcu znajdzie sie płyn (ale na długo przed wytryskiem) to czy jeśli nie umyje się rąk ale po kontakcie z ubraniem i klamką plemniki nie bedą zdolne do zapłodnienia jeśli włoży się palce dosć głęboko dopochwy??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 8:34 pm Temat postu: |
|
|
21 będzie pierwszym dniem okresu niepłodnego.
W preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia...A takiej masakry na pewno nie przeżyją... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
czyli jesli taka sytuacja miala miejsce 20 dnia cyklu, a wytrysku nie było wogóle, palec został włożony do pochwy po ok 4 minutach ale najpierw miał kontakt z sukienkąi klamką ( nie był wytarty zbyt dobrze) to szanse są bliskie zeru? aaa ja mam spory problem. to znaczy mialam te plamienia wlasnie o 11 do 14 dnia cyklu. dzis jest 24 dzien cyklu i znów plamienia dlatego pytam o tęsytuacje bo to za wczesnie na okres nie iwem co nie tak:(
okres podejrzewam na dzien 31 maj lub 1 cerwca dlatego pomyslalam ze to może zagnieżdzenie ale ono nie wystąpi w 4 dniu od tej sytuacji przeciez;/ co nie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Nie będziesz w ciąży... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 9:11 pm Temat postu: |
|
|
to znaczy może źle zprecyzowałąm pytanie. skoro ciąza wykluczona to czy takie plaminie kilka razy w cyklu , no u mnie dwa. to może być nadżerka?? do ginekologa idęniedługo ale moja ciekawość jest wielka i chciałąm zasiegnać porady tutaj bo widzę że sięznacie na tym.. studiujesz medyzyne?? bo naprawde zauważyąm że dajecie tu dużo porad:) więc tak a pro po to wielkie dzięki za takie forum:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Ja studiuję, ale to nie ma nic do rzeczy...Wystarczy sie odrobine pointeresować tematem...Informacje można bez trudu znaleźć...
To może być nadżerka, może być inna infekcja, a może być zwykłe zaburzenie, co się zdarza, bo organizm to nie maszyna.
I jak będziesz u ginekologa to od razu o tabletki poproś...Bo widzę że się przydadzą.. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
a czy może w internecie sąna ten temat artykuły pisane przez lekarzy? mogłabyśmi polecic cos takiego?? np link? bo mnie tylko zastanawia jedno. skoro preejakulatnie zapłądnia a zapładnia jedynie kropelkowanie przed wytryskiem to czemu są wpadki prz któych do wytrusku wogól nie doszło?? czy kropelkowanie jest tylko wtedy kiedy wytrysk?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Plemniki zdolne do zapłodnienia mogą się w preejakulacie pojawić ale bezpośrednio przed wytryskiem. Chyba, że jest to stosunek tuż po poprzednim, a mężczyzna nie oddał moczu i się nie umył.
Co do linków. Jak znajdę to prześlę na pw. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 3:24 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje bardzo:) i jeszcze szukając na forum znalazłam baardzo skrajne wypowiedzi..chodzi mi o to ,ze (facet opisuje że palcem mokrym od płynu jeszcze mokrym wkłądał kobiecie palca a inni mu odpisują że to wielkie ryzyko ciąży) popraw mnie jesłi się mylę plemnik jeśłi znajdzie się poza drogami rodnymi kobiety, np na palcu, to nie bezie zdolny do zapłodnienia już po 5 minutach mimo nie wytarcia ręki. apropo tego co pisałąm wczęśniej to potem znalazłam właśnie takąinformacje. czy jest ona prawdziwa??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli to była sperma i została wprowadzona do pochwy to jest szansa na ciążę. Jeśli preejakulat to nie. A plemniki na powietrzu dość szybko giną. Mimo wszystko jednak należy zachować odrobinę zdrowego rozsądku i nie eksperymentować, żeby później nie mieć stresu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|