Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy przez peeting może dojśc do zapłodnienia?? (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kytky

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 08, 2009 10:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
okres mialam dostac 22.07. w niedziele 25. pojawila sie brazowa wydzielina. ucieszylam sie, ze to zapowiedz okresu. okazalo sie jednak, ze to falszywy alarm, bo do dzisiaj okresu nie dostalam. Fakt, w zeszłym tygodniu zaczeły mnie bolec piersi jak na okres, jeednk zaczynaja mnie juz nachodzic schizy ciazowe, mimo ze racjonalnie rzecz biorac nie mam zadnych podstaw. Uprawiałam z moim ukochanym petting. zawsze konczyl na moich piersiach a potem plemniczki zostały wytarte bielizną i zadnych pieszczot juz potem nie bylo, wiec sperma nie mogla zostac przeniesiona na paluszkach. Jednak moj chory mozg w obliczu spozniajacego sie okresu zaczyna mi podpowiadac najrozniejsze banalne scenariusze, np. ze po wytarciu plemniczkow jakas ich czesc (mimo ze dlonie oboje wytarlismy) zostala na rekach i podczas zakladania majtek mogla sie dostac do pochwy. Ostatnio nawet zdalam sobie sprawe, ze po pieszczotach moglam usiasc na mokra plamke, ktora pozostala w miejscu, gdzie po wytrysku siedział mój ukochany..
czy w ogóle istnieje ryzyko zajscia w ciaze w ktorykolwiek z tych sposobów?
Dodam moze, ze w przedostatnim cyklu takze nastapilo dwutygodniowe opoznienie.
Czy uwazacie, ze te ciazowe schizy moga byc przyczyna tego opoznienia? pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Sie 08, 2009 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kytky stres jaknajbradziej moze byc przyczyna opoznienia sie okresu. W opisanych sytuacjach nie widze ryzyka zajscia w ciaze... sadze ze cykl Ci sie rozregulowal. Radzilabym wizyte u lekarza gdyz nieregularne cykle i takie plamienia powinny byc zbadane przez lekarza.

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam
otóz mam taką sprawe i potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych osób.
z moją dziewczyną uprawialiśmy peeting to było 29 lipca, (przez ubranie ocieraliśmy sie o siebie) u mnie doszło do wytrysku (byłem ubrany spodnie plus bokserki), w momencie wytrysku penis nie był w jej pochwie. jednak po chwili około 5 minutach poszedłem do łazienki umyć członka. większość spermy wsiąkła w bokserki jedynie kilka kropel (3 - 5) miałem na włosach łonowych, te krople wziołem i wypłukałem nad umywalką, poczym wypłukałem ręce. następnie po około 10 minutach wkładałem swoje palce do jej pochwy.
moje pytanie: jaka jest szansa na zapłodnienie, biorąc pod uwagę iż nie mam pewnośći czy były to dni płodne lub niepłodne a oboje jesteśmy zdrowi,
dodam jedynie ze okres spóźnia sie jej już 3 dni.
dodatkowe informacje (które nie wiem czy pomogą ale jednak je zamieszczam)
jej:
średni cykl - rozregulowany (od 26 do 32 dni)
okres plamienia:
czerwiec 12- 16 (dzień miesiąca)
lipiec 8 - 14
sierpień - jeszcze nie było
dodatkowe objawy : (jej) ogromny stres
ostatnio dużo wyjazdów, zmiana klimatu itd, problemy z tarczycą (od dziecka)
bardzo prosze o odpowiedź
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 8:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szarlej Jezeli palce byly umyte, nie bylo spermy na rekach ciaza jest wykluczona. Dodatkowo plemniki zyja w nieprzyjaznym srodowisku tylko kilka minut. Wiec nawet jesli zostaly jakies na rece (na co wg, mnie nie ma szans) to i tak juz nie bylo po nich sladu.
Okres napewno spoznia sie z powodu przede wszystkim stresu i zmian klimatu! Spijcie spokojnie ciazy nie bedzie.

Ostatnio zmieniony przez mala_mi dnia Nie Sie 09, 2009 8:54 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
szarlej

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 8:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za porade,
troche się denerwuje, zresztą moja ukochana napewno też, więc mam nadzieje, że pierwszy raz od kilku dni wyśpie sie jak człowiek.
a jeszcze jedno pytanko ; przezyłaś kiedyś coś podobnego?
bo jak czytam to forum a zwłaszcza ten temat, to wyglądasz na osobę ze sie tak wyrażę doświadczoną (co nieznaczy że starą Smile)
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szarlej Kiedyś miewałam podobne sytuacje więc tu możesz mi zaufać. W ciąże nie zaszłam. Bardzo często pod wpływem stresu, zmian klimatu okres ma tendencje do spóźniania. I to napewno jest powodem spóźnienia. Wiem sama po sobie...

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie słowa są dla mnie cenniejsze niż wszystkie artykuły w wikipedii Very Happy
dzięki wielkie jeszcze raz Smile
Powrót do góry
kytky

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 11:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podzielam zdanie szarleja! Twoje słowa są ważniejsze niż artykuly w wiki. Dzię - ku - ję!! Poczekam na okres, a jesli nie przyjdzie w najblizszych dniach, wybiore sie do gina. Na poczatku lipca przechodzilam udr sloneczny. Może to wpłynęło na te juz prawie 3 tygodniowy poslizg?

Swoja drogą, przekopalam juz prawie caly internet na temat pettingu i wynika z tego, że w ciążę można zajsc nawet poprzez niewinne pieszczoty a plemniki zyją nawet do 72 godzin nie tylko w sprzyjającym srodowusku czyli drogach rodnych kobiety. Zastanawiam się czy o cud poczecia naprawde tak łatwo? Przecież wiele par stara się o dzidziusia latami z pełnym wytryskiem w dni płodne. Ja to się więc ma to tego, co trąbią na niektórych forach, że nawet niewielka czesc plemniczków przniesiona np. palcem do pochwy kobiety wystarczy, zeby doszło do zapłodnienia? Pytam z czystej ciekawosci;-)

Chciałabym się podzielić jeszcze swoim zdaniem: niby reforma szkolnictwa, niby nauczanie nastawione na kreatywnosc ucznia, niby wiekszy dostep do informacji, niby rozwoj techniki a polska młodzież jest niedoedukowana w TYCH sprawach i w necie aż roi się od pytan "czy jestem w ciąży". Niestety ja do tej niedouczonej młodzieży także się zaliczam:(
Powrót do góry
alex:))

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a moje zdanie jest takie ,ze niektorzy nie powinni wgl miec dostepu do internetu .Piszac takie bzdury ze np ze plemniki na zewnatrz czyt.na powietrzu zyja od 3-do 5 dni;/zalosne.
badz ze przez polkniecie spermy boi sie ze jest w ciazy.
Wyobraznia ma wielkie granice ale to pisza Ci ktorzy sie na tym wgl nie znaja i nie maja pojecia co to jest chociazby erekcja i na czym to polega.
Wiec nie warto "przekopywac" internetu po niewyprobowanych stronach bo potem ma sie takie schizy ze szok.
Powrót do góry
ultracolorowa

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 5:19 pm    Temat postu: obawa ciazy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam problem
uprawiam petting z chlopakiem. czy jezeli preejakulat dostal sie na moja dlon a mojej dloni na moje wargi sromowe gorne a pozniej nastapila tzw"palcowka" to czy jest mozliwa ciaza? dodam ze mialam wtedy dni plodne.

prosze o pomoc!

-----edit by nowicjuszka-----

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne!

Przeczytaj regulamin forum!

Przeniosłam do pokrewnego
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 25 z 40