Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 6:55 pm Temat postu: do HADESA |
|
|
napisz od mnie na gg bo miale te same badania, i bardzo poobne objawy i jestem ciekawy co to jest mże razem uzupełnimy swoje wiadomości
gg:4120536
mail:m4t3@o2.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
M.... Gość
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 9:25 pm Temat postu: :(:( |
|
|
Jejciu Ja też tak mam tz. ja mam wszytskie objawy raka mózgu... zaburzenie menstruacji , pogorszenie wzroku , mdłości , okropny ucisk w mózgu...strasznie się boje , ale za kilka dni mam rezonans... Wam też radze sobie zrobić..po co się martwić.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karol Gość
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Czesc...
Pierwszy raz zawitalem na tym forum... Jednak zdecydowalem sie napisac... Od dluzszego czasu jest ze mna cos nie tak... Dolekarza nie chodze... Od okolo 2 miesiecy szlysze pisk w glowie. Dokladniej to tak jakby w prawym uchu. Dzwiek ten nie ustepuje nawet na chwile... Gdy rano wstaje w gardle czuje taki dziwny smak. Moja slina jest gesta... Bardzo czesto zdarza sie ze razem z nia wydobywa sie krew... Ten niesmak trwa godzine, moze dwie... Nic wtedy nie moge zjesc... Powraca czesto podczas dnia... Nie mam sily nic zrobic... Podczas jakiegokolwiek wysilku strasznie sie poce... Do tego dochodzi bol serca... Takjakby ktos wbijal w nie jakas igle... Czasem jest taki mocny ze nie moge sie ruszyc... Bol ten wystepuje czesto.
Czy to moze byc rak? Wiem ze nie jestescie specjalistami lecz duzo przezyliscie i wiecie na ten temat... Prosze abyscie napisali co o tym myslicie...
Z gory dziekuje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
m4t Gość
|
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 7:25 pm Temat postu: nie to nie rak |
|
|
raczej mozesz miec jakaś nadkwasowosć, z teg krew, a inne objawy mogą być spowodowane dojżewaniem, jesli jestes w wieku 13-16 lat i szybko rosniesz organizm ni nadaza, z tad to pocenie i kłucie serca
pzdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia Gość
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 10:16 pm Temat postu: rak mozgu |
|
|
:(mnie ciagle boli glowa co wezme tabletke to przestaje bolec ale na 5 minut a potem znow zaczyna sie bol.czy to sa objawy raka mozgu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ricard
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2006 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Nie no po co zaraz takie mysli i panika. Bole glowy nie oznaczaja zawsze raka mozgu. Z tego co rpzeczytalem Wasze posty to w zasadzie u nikogo nie widze grubszego podejrzenia. Bole glowy + nudnosci szczegolnie po jakis chorobach - nie oznaczaja od razu guza.
Ktos tam o pisku napisal - sprawdzic cisnienie i laryngologa.
Jak ktos dostal tomograf no to tym lepiej - lepiej miec 100% pewnosci ze to nie to najgorsze. A do tych osob co o chorobach - do internisty i powiedziec o objawach. Takich rzeczy sie nie zaniedbuje.
Do tej osoby co ma rok czasu bol glowy - przyczn moze byc mnostwo od zwyklej migreny do depresji. Ja polecam interniste i wyciagnac skierowanie od neurologa.
Ps. Bole glowy ktore powinny nas niepokoic to b. silne bole glowy ktorych wczesniej nie bylo lub nagly wzrost i spotegowanie bolow ktore juz kiedys mielismy. Ale do tego zazwyczaj dochodza zawroty glowy, nudnosci, zaburzenia widzenia, mowy, bole w potylicy przy schylaniu. Pewnie jeszcze jakies inne, nie jestem lekarzem ale mam pewne doswiadczenie w tej materii.
Pozdrawiam i zycze zdrowia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
medstudent
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2006 8:42 pm Temat postu: Re: rak mozgu |
|
|
madzia napisał: | :(mnie ciagle boli glowa co wezme tabletke to przestaje bolec ale na 5 minut a potem znow zaczyna sie bol.czy to sa objawy raka mozgu? |
Nie nalezy odrazu myslec tak pesymistycznie ,bole glowy sa spowodowane wieloma innymi rzeczami np.nasz stan psychiczny bardzo wplywa na samopoczucie czesto dlatego tez powodem czestego bolu glowy moze byc zwyczajny stres, poza tym byc moze doszlo do chwilowego niedotlenienia,takze przed menstruacja moga wystapic bole glowy,przy przeziebieniu,klopotow z cisnieniem,chorobach zatok sadze ze moze to byc po prostu migrena ktora wspolczesnie pojawia sie coraz czesciej zwlaszcza u kobiet.Radze tobie przewietrzyc sie ,chodzic czesciej na spacery aby dotlenic mozg,mniej sie stresowac ,nie przepracowywac sie(wszystko z umiarem) ,a przede wszystkim nie martwic sie na zapas W ostatecznosci mozesz pojsc do lekarza na badania kontrolne ktore calkowicie wyeliminuja twoje podejrzenia pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sara
|
Wysłany: Nie Mar 12, 2006 12:26 am Temat postu: |
|
|
E to chyba nie bo rak nie boli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sara
|
Wysłany: Nie Mar 12, 2006 12:27 am Temat postu: |
|
|
Idź do lekarza, niech Cię zbada dlaczego, może to jakiś nerwoból czy coś. Albo ze stresu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iva
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 9:44 pm Temat postu: Rak mózgu |
|
|
Czy ktoś zna jakieś dobre strony internetowe, na których można sprawdzić informacje o konkretnym rodzaju raka mózgu? Szukam też fundacji, które mogłyby pomóc w finansowaniu leczenia. Kilka tygodni temu mój 25 letni brat niespodziewanie otrzymał taką diagnozę, jest w USA więc korzysta z pomocy tamtejszego szpitala. A może ktoś ma podobne doświadczenia? Prosze o kontakt. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|