Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
edka133
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 10:16 am Temat postu: |
|
|
(...) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
angelika14425
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:03 am Temat postu: ;P |
|
|
Hej ..mam problem od ponad roku mam nie ustające bóle głowy takie mocne jakby mi głowe rozsadzało boli mnie najbardziej część skroniowa i czołowa a także mam bardzo słaby wzrok , odczówam ciągłe zmęczenie i ospałość strasznie bolą mnie oczy i czasami mi obraz zanika i kręci mi się w głowie a także mam bardzo duże węzły szyjne które bardzo bolą na ból głowy nawet leki nie działają
proszę o radę z góry dziękuję za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 8:26 am Temat postu: |
|
|
angelika14425
Ile Masz lat?Czy przeprowadzono jakieś badania,byłaś z tym u lekarza?Na coś chorujesz,stosujesz leki(np anty.)Jak często są bóle i ew. o jakich porach dnia czy są to stałe,czy występują z rana po wstaniu.Jakie Masz Ciśnienie? _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aloo11
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:37 pm Temat postu: bol glowy |
|
|
Znalazlam to forum i przeczytalam wszystkie wpisy ,aby porownac to co dzieje sie ze mna.Podczas silnego zdenerwowania - wzbuzenie tak strasznie boli mnie glowa ze prawie do omdlenia,po kilku godzinach bol przechodzi ale jestem b. oslabiona.Zdarza sie ze rowniez bez bolu glowy mam dziwne objawy,jest mi niedobrze,i czuje jakby cala rzeczywistosc byla daleko odemnie.Jestem bardzo zaniepokojona.Coprawda umowilam sie na tk glowy ale musze poczekac,a czuje sie naprawde zle,oraz pelna niepokoju. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dimedicus
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 6:00 pm Temat postu: |
|
|
aloo11
Objawy wskazują jako przyczyny neurologiczne(należy też sprawdzić nadciśnienie tętnicze)TK może przybliżyć diagnozę.Zalecał bym w takich przypadkach do czasu badania relaks,odpoczynek w ciemnym pomieszczeniu,oraz leki uspokajające. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aloo11
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:04 pm Temat postu: bole glowy |
|
|
Serdeczne dzieki za ten wpis i porady.Faktycznie po zazyciu lekow uspokajajacych oraz relaksie czuje sie lepiej,nie mniej moja wyobraznia dziala i moze dlatego jest tak zle.Cisnienie rozurczowe mam dosc wysokie i duze wachania cisnienia w ciagu dnia,czasami az mi sie wydaje ze cisnieniomierz dziala nieprawidlowo.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
honey89
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. pomijając że miewam dziwne bóle głowy które skłoniły mnie do umówienia się na wizyte do neurologa odkryłam dziś powiększony węzeł chłonny na szyi. Jestem juz tak przerażona że doszukuje się już powiązania. Czy ktoś sie orientuje czy powiększone wezły moga być objawem guza mózgu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 11:16 pm Temat postu: |
|
|
honey89
powiększone węzły chłonne są na pewno oznaką infekcji: niewyleczonego zęba, zapalenia gardła, jakiejś rany na twarzy.
bóle mogą mieć podłoże nerwowe, mogą być oznaką migreny lub zaburzeń hormonalnych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
honey89
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 10:17 am Temat postu: |
|
|
Mając na myśli dziwne bóle głowy - chodziło o takie które pojawiają się tylko w momencie zbliżenia. Pulsujący silny ból w skroni. Przy innym wysiłku fizycznym ich nie ma. Tak to praktycznie też żadnych innych objawów nie odczuwam - można powiedzieć że jestem zdrowa i normalnie funkcjonuje. Ale obawiam się że to może być tętniak albo jakieś inne świństwo. Zażywam tabletki antykoncepcyjne wiec tez nie wykluczam ze to one sa przyczyną . W każdym razie dziękuje za porade a we wtorek wybieram się do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 1:38 pm Temat postu: |
|
|
honey89
pojawiają się nagle i trwają krótko?
może to na tle emocjonalnym. ale na pewno wskazana jest wizyta u lekarza i ewentualne dalsze badania:)
to na pewno nie zaszkodzi:)
PS. tabletki anty mogą powodować bóle głowy. długo już je bierzesz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|