Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Fisher325
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Tak, możliwe. Musisz iść do Lekarza rodzinnego, on Cię pewnie przebada po swojemu, i wysłucha objaw, i powinien dać Ci skierowanie do neurologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 11:06 pm Temat postu: |
|
|
anicia1992
Musisz zacząć od lekarza rodzinnego( lekarz zleci podstawowe badania)jeśli w wynikach będzie coś niepokojącego czy objawy po wywiadzie będą budzić wątpliwości,niewątpliwie skieruje do specjalisty, nie wszystkie badania może zlecić lekarz rodzinny. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zilusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 8:06 pm Temat postu: Hmm |
|
|
Wiecie czytając wasze posty w których piszecie o swoich dolegliwościach jestem trochę spokojniejsza o siebie. Niedawno miałam wypadek i złamałam nogę (nieźle przy tym oberwałam w głowę), jakiś czas po tym to jakieś trzy tygodnie temu zaczęłam odczuwać bóle głowy nie są zbyt silne ale stałe nie ma dnia by mnie nie bolało. Trochę się boje bo mam silną anemię z którą męczę się od sześciu miesięcy. Gdy byłam u lekarza stwierdził że to migrena i dał mi bardzo drogie leki które mi nie pomogły zjadłam całe opakowanie. Od kilku dni utrzymuje się u mnie stan podgorączkowy. Nie mam pojęcia co to jest ale ciesze się że nie mam nudności ani wymiotów. Dzisiaj trochę kręciło mi się w głowie a rano jak się przebudzę to widze przez mgłę. Też bardzo szybko się męczę ale to tłumacze sobie anemią. Co wy na ten temat sądzicie, mam się martwić na zapas - chyba nie ale ciekawe co to coś co mam jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edka133
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez edka133 dnia Pią Gru 18, 2009 1:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zilusia
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Sory że pytam a co ci się stało o jakich przejściach mówisz??
Przepraszam za moją beszczelną ciekawość ale nie lubie uczyć się na błędach dlatego wole pytac kogoś doświadczonego. Z góry dzięki za odp. i jeszcze raz sory |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edka133
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 9:42 am Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez edka133 dnia Pią Gru 18, 2009 12:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zilusia
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Jejku, można powiedzieć że wygrała Pani życie, bo walka jaką Pani stoczyła z chorobą przekracza granice mojej wyobraźni. Przepraszam że przedtem byłam taka bezpośrednia, nie była świadoma że Pani jest już tak dojrzałą i dorosłą osobą Ma Pani dziecko fajnie
Myślę, że badania nikomu nie zaszkodzą więc w przyszłym tygodniu poproszę mojego lekarza żeby dał mi skierowanie na tomografię głowy bo chyba tylko takie badanie może wykryć obecność szkodnika prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edka133
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 5:14 pm Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez edka133 dnia Pią Gru 18, 2009 12:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 8:59 pm Temat postu: |
|
|
zilusia
lekarze zazwyczaj zalecają najpierw tomografię, potem rezonans. pewnie ze względów finansowych- tomografia jest mniej kosztowna.
warto się przebadać. i albo spać spokojnie albo wiedzieć z czym trzeba walczyć najgorsza jest nieświadomość.
życzę zdrowia i pomyślnych wyników |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mika91
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Cześć, mam pytanie
W mojej rodzinie tylko moja prababacia miala raka (kości), tak to wszyscy sercowcy.
Od jakiegoś czasu miewam bóle głowy. Kilka razy zdarzyło się tak, że ból był tak silny, że nie mogłam wstać z łóżka, ale przeważnie są do wytrzymania. Czasami tylko chwyta mnie taki miejscowy ból w róznych częściach głowy, ale szybko mija. Najgorsze jest coś co mi sie ptrzytrafia sporadycznie, ale jest niepokojące: to jest moment, nagle mam wrażenie jakby deja vu, potem nagle robi mi sie słabo, pojawiaja sie odruchy wymiotne. Wiem, że do dziwnie brzwi, ale naprawdę trudno to opisać. Czy to może być rak, czy jakas inna przyczyne neurologiczna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|