Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
honey89
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Tak pojawiły się nagle. Nigdy wcześniej ich nie było. A trwają poźniej dośc długo i nie są już tak intensywne. zazwyczaj przechodzą po tabletce od bólu głowy. Nie towarzyszą im mdłości itp. Tabletki biore 4 miesiące. Kurcze bardzo się denerwuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 9:24 pm Temat postu: |
|
|
honey89
mogę się mylić.. ale wydaje mi się, że to może być wynik zażywania tabletek anty.
oczywiście- wizyta u lekarza jest wskazana
daj znać co powiedział. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majin
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Hej.
Od pewnego czasu czuje że dzieje się ze mną coś niedobrego. Zaczęło się od omdlenia niby z wysiłku fizycznego przed którym odczuwałam okropny ból w skroniach, taki że myślałam że rozsadzi mi głowę. Poszłam do lekarza, zrobili mi ogólne badania (mocz, krew, cukier, ciśnienie, nawet EKG). Wyszło że mam za mało leukocytów, za niskie ciśnienie jak na moje 20 lat, ale dostałam skierowanie do kardiologa, u którego zresztą jestem umówiona na wrzesień, no bo wcześniej się nie da. Nadal jednak czuje że tu nie o to chodzi. Ostatnio odczuwam że pogorszył mi się słuch, a od dwóch dni mam problemy z równowagą, częste zawroty głowy (kiedy kładę sie na łóżku, wszystko mi wiruje, jakbym była pod wpływem alkoholu; dzieje się tak też kiedy odchylam głowę do tyłu). Możliwe że jest to spowodowane 2 godzinnym przebywaniem 2 dni temu na słońcu, ale problemy z równowagą naprawde mnie dziwią, ponieważ pojawiły się zanim wyszłam na ten ukrop.
Nie przyjmuje żadnych leków, mam dobrą kondycje fizyczną (studiuje wychowanie fizyczne) dlatego też te incydenty są dla mnie naprawde niepokojące bo nie mogę robić tego co kocham-nie moge uprawiać sportu
Może histeryzuje, może wszystko przez tą wysoką temperaturę, nie wiem. Dlatego piszę, może uda nam się razem dojść do jakichś wniosków ;]
Dodano po 12 minutach:
Aha, jeszcze zapomniałam dodać że mam problemy z pamięcią krótkotrwałą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 7:11 pm Temat postu: |
|
|
majin
idź do ogólnego. niech skieruje Cię na RTG kręgosłupa szyjnego. skoro gorzej słyszysz to idź do laryngologa.
problemy z równowagą albo wynikają z zaburzeń błędnika albo masz coś nie tak z kręgami. warto to sprawdzić. to niekoniecznie jest rak mózgu.
ps. miałaś ostatnio jakiś uraz głowy? szyi? albo kiedyś w przeszłości? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majin
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 11:38 am Temat postu: |
|
|
Nie miałam ostatnio żadnego urazu głowy. Ale z tego co mi rodzice mówią to gdy byłam dzieckiem zaliczałam w domu każdy kant szafki głową >.>
Dziękuje za odpowiedź, w najbliższym czasie udam sie do ogólnego, zobaczymy czy mi da skierowanie ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pieter
|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 9:05 pm Temat postu: czy to powarzne? |
|
|
od jakiegoś czasu bywa że mam zanik siły w palcach co trwa kilka sekund często łzawie jestetem alergikiem a mama muwi ze pujdziemy na badania i ze to moze być przez garbienie się czy mam powody do zmartwień? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rufik
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 9:00 pm Temat postu: co to może być |
|
|
witam mam problem boli mnie głowa nie są to bóle mocne ale wystepują czesto
mam wadę wroku. czasem mam zawroty głowy ale żadko
nie wymituje nie mam problemów ze słuchiem
czy te bóle coś oznaczają czy to tylko moje obawy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rocki Spamer
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2014 10:58 pm Temat postu: |
|
|
jeśli macie podejrzneia raka mózgu to musiscie wiedzieć, że w warszawie w centrum Gamma Knife mozna leczyć tego typu nowotwpry. Jest to mało inwazyjna metoda leczenia. Podobno skutecznie leczy guzy do 4 cm średnicy, w centrum można się leczyć w ramach NFZ. Zapisy są prywatnie jak i państwowo jednak przy nfz trzeba mieć skierowanie i pełne badania. Dokładne informacje znajdziecie na stronie gamma. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|