Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Depilacja - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piotrowa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm, ja myślałam o depilacji laserowej...chociaż na sam wąsik Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ciocco

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie mam wąsika Smile
Depilatorem boli to wtedy można maszynką golić.
Chyba,że masz możliwości finansowe by usuwać laserowo zbędne owłosienie.Powodzenia. Very Happy
Powrót do góry
maleńkamyszka

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 3:51 pm    Temat postu: jaki depilator? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w najblizszym czasie planuje zakup depilatora ale za bardzo nie jestem zorientowana ktory jest najbardziej polecany i przynosi dobre efekty... byla bym wdzieczna gdybyscie wyraziły swoją opinię o depilatorach...
Powrót do góry
ciocco

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od jakiegoś czasu mam depilator philipsa.
Jak był nowy to bardzo dobrze wyrywał.Teraz troszeczkę gorzej i może dlatego trochę boli.Od czasu do czasu golę zwykłymi maszynkami i używam pianki do golenia lub żelu .
Popatrz i poczytaj w necie.Jest bardzo duży wybór i ,,cenowy też" Razz Very Happy
Powrót do góry
yrek

PostWysłany: Czw Sie 12, 2010 8:34 pm    Temat postu: golenie miejsc intymnych / bardzo twardy zarost Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1) Mam straszny problem z goleniem miejsc intymnych... swędzi strasznie!!
Gdy zaczynalem golic sie pod pachami, to bylo podobnie, ale po czasie przywyklem do tego i nie swedzi, ale jak gole sie TAM to caly czas swedzi, zawsze, od ok 5 lat.
Gole sie mniej wiecej raz na tydzien, raz na 2 tygodnie, dzien po goleniu gdy wlosy odrastaja, swedzi mnie tak ze poprostu nie moge sie nie drapac.
Smarowalem sie kremami, balsamami, oliwka, nawet woda utleniona i nic nie pomagalo.
Myslalem ze jak bede golil codzien to moze wtedy skora sie przyzwyczai, ale to niemozliwe bo jak mam golic podrapana i podrazniona skore?
Prosze o jakies rady...

2) Mam bardzo twardy zarost, zwlaszcza na twarzy, pod nosem.
Nawet jak sie dokladnie ogole, to i tak mam taki jakby 'cien wąsa', taka szara skore.
Denerwuje mnie to bardzo, chcialbym sie tego pozbyc.
Czy wydepilowanie tych wlosow bylo by dobrym wyjsciem?

Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi
Powrót do góry
jadzka1

PostWysłany: Sob Paź 09, 2010 7:11 pm    Temat postu: depilacja kremem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

depilowałam uda kremem i chyba za długo przytrzymałam krem, bo dosłownie tuż po depilacji calutkie uda miałam w bąblach.. co mam na to poradzić? jak przyspieszyć gojenie? dodam że bardzo piecze cały czas..
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może to uczulenie na jakiś składnik kremu do golenia. Na zmiany skórne polecam maść nagietkową-tania i skuteczna! Na swędzenie po goleniu raczej nie ma rady, to normalne, że dzień-dwa dni po goleniu wszystko swędzi. Chyba że golenie przeprowadza się codziennie, wtedy swędzieć nie powinno.

Jeśli chodzi o depilatory elektryczne, to ja mam rowenta. Pamiętaj, maleńkamyszka, że w sklepie mogą chcieć Ci wcisnąć coś drogiego z ekstra-masażem, chłodzeniem czy czymś podobnym. Mnie też jeden sprzedawca próbował namówić na super-extra wybajerowany depilator, ale skwitowałam go krótko-jak to działa? Przecież i tak będzie bolało, prawda? Fakt jest taki, że depilacja depilatorem zawsze jest nieprzyjemna-przecież włoski są WYRYWANE, a nie cięte, jak przy goleniu. Dlatego najlepiej kupić depilator znanej marki, żeby służył nam jak najdłużej, ale nie jeden z najdroższych, bo te działają tak samo-po prostu skubią.

Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 3:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, umowilam sie na jutro na depilacje brazylijska woskiem. Ide zaraz kupic krem lub masc, nie wiem co to jest konkretnie, EMLA.
Pani kosmetyczka mi powiedziala zebym uzyla tego tylko pol godziny przed zabiegiem. To nie bedzie za krotko w tak wrazliwym miejscu?
czy mam miejsca intymne tez przykrywac folia?
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 8:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fasolka, jak wrażenia po "zabiegu"?..

Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

haaa: D nie bylo tak zle jak myslalam. uzylam emli 40 minut przed, zrobilam sobie "majteczki" z folii spozywczej i owinelam sie tasma klejaca wokol bioder zeby sie trzymalo, ubralam na to majtki, dresik i poszlam. Jako ze na pachwinach wyrywalam sobie wczesniej depilatorem, to wiedzialam mniej wiecej jaka to skala bolu. Emli uzylam tylko na wargach sromowych i na wzgorku zaraz nad lechtaczka, bo to najbolesniejsze miejsca. Pani bardzo fachowo do tego podeszla, nie pierniczyla sie, wszystko zrobila w 25 minut. Jestem bardzo zadowolona : )
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następny
Strona 12 z 16