Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
visenna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Mi się coś obiło o uszy, że są takie antyperspiranty które jednocześnie działają tak, że włoski odrastają słabsze ale nie wiem jakby to miało działać??? Ja sama nie stosowałam choć jakby miało działać to jestem chętna, bo na laser mnie nie stać :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Twety
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Depilacja ciepłym woskiem jest świetnym wynalazkiem ale nie co 2 tygodnie po pierwsze nie wiem jak szybko by musiały rosnąc włosy po 2 jeżeli odrosną to nie będą wystarczająco długie żeby wosk je chwycił ... owszem dzięki takiej depilacji włoski powinny odrastać delikatniejsze i jaśniejsze gdyż są usuwane wraz z cebulkami włosa... jednak musisz wiedzieć że skóra pod pachami jest bardzo delikatna i wosk ja bardzo podrażnia więc poproś kosmetyczkę aby wcześniej pachy wysmarowała ci talkiem wtedy wosk nie przyklei się bezpośrednio do skóry i będzie mniej boleśnie.
Proszę czytać regulamin.
Nie piszemy WIELKIMI literami.
Rozmiar zmieniłam
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
nie pisz capslockiem, jeszcze raz sie to powtorzy i bede musiala dac ci ostrzezenie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
visenna
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 3:55 pm Temat postu: |
|
|
U mnie depilacja pach woskiem czy depilatorem odpada... jestem strasznie wrażliwa na tego typu ból.
Zresztą dla mnie to nie jest problem przejechać maszynką ale nie codziennie bo tez mnie to podrażnia, a jednak bym bardzo się chciała pozbyć czarnych kropeczek które są na maxa nieestetyczne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tienkun01
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 4:57 pm Temat postu: olej z krokosza a usuwanie owłosienia? |
|
|
ostatnio przeczytałem na jakimsforum o oleju z krokosza który rzekomo ma własciwości depilujące. Czy to prawda, czy nie ma jakichs skutków ubocznych? a jesli tak to jak go stosowac(po depilacji czy mozna poprostu na owłosienie?)
pozdrawiam
Temat przenosze do tematu juz istniejacego o podobnej tematyce.
Mala mi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Liljana
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 12:57 am Temat postu: |
|
|
No moim zdaniem to jednak najlepszy jest wosk, wloski sie tez po nim tak nie wrastaja, ale moze to zasluga kremu, ktory zawsze uzywam po depilacji, zeby zapobiegac ich wrastaniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 1:04 am Temat postu: |
|
|
oliwia napisał: | jeszcze nie probowalama tylko elektrycznego depilatora mam zamiar dopiero go zakupic powiedzcie mi mniej wiecej przez ile nie musicie depilowac nog po uzyciu depilatora ?? |
ja używam depilatora elektrycznego od 2 lat i nogi muszę depilować co jakieś 2 tygodnie. natomiast moja siostra depiluje już od ponad 7 lat i musi je golić raz na miesiąc
tak patrząc z ekonomicznego punktu widzenia to najtaniej wychodzi właśnie depilator elektryczny- wprawdzie wydajesz dużo kasy raz, ale jak jest dobra firma to działa Ci przez lata
i jeszcze dobrze kupić sobie depilator z dwoma końcówkami- do depilowania i z głowicą golącą do pach i stref bikini
trzeba pamiętać, że skóra po depilacji może być zaczerwieniona i podrażniona - dlatego lepiej golić na kilka dni przez założeniem krótkiej spódniczki.
problemem są wrastające włoski- ale jeśli używa sie szorstkiej gąbki to można sobie z tym problemem poradzić.
na początku bardzo boli ale z czasem się przyzwyczaja dla mnie obecnie depilacja nóg to czysta przyjemność |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Liljana
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 2:39 am Temat postu: |
|
|
Na wrastajace wloski to tez warto po kazdej kapieli wycierac cialo szorstkim recznikiem i stosowac specjalnych kremow zapobiegajacych ich wrastaniu. Nie polecam veet, szkoda na to kasy, u mnie efekt byl zerowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 12:23 pm Temat postu: |
|
|
Liljana napisał: | i stosowac specjalnych kremow zapobiegajacych ich wrastaniu. |
wiesz, ja jeszcze nigdy nie stosowałam podobnych kremów- po prostu nie mam na to kasy
ale kilka razy w tygodniu myję się szorstką gąbką i włoski przestały mi wrastać. no może znajdzie się kilka takich niepokornych ale ogólnie jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
papaula
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Hm... pisałam o tym kremie w innym temacie, ale skoro już tu mowa, to też nawiążę. Mam problemy ze skórą i kupiłam sobie w aptece Keranorm - dermokosmetyk. Nie mam problemów z wrastaniem włosków, tylko z przerźliwie suchą i łuszczącą skórą, ale w informacji o tym kosmetyku jest też napisane, że zapobiega wrastaniu włosków. Na łuszczącą się skórę działa, można więc spróbować też na włoski. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|